Miért kerül a Ronaldo csuklóján látható zöld karóra 280 millió forintba?

Ronaldo és az órája
Forrás: Jacob & Co / Facebook

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A válasz első fele úgy kezdődik, hogy 388 darab drágakő. A második fele pedig úgy, hogy nincs belőle több.

Ha a labdarúgó pályafutásukat nézzük, Lionel Messi a nagyobb - az ösztönös zseni, aki mindent megnyert, amit focista nyerhet -, Cristiano Ronaldo viszont bizonyította, hogy pusztán akarattal és szorgalommal is fel lehet érni a csúcsra. A pályán nyújtott alakítása mellett Ronaldo azon kívül is szórakoztató, most például az órájával hívta fel magára a figyelmet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A Facebookra nemrég feltöltött fotóján egy zöld drágakövekkel kirakott Jacob & Co. látható a csuklóján - Ronaldo és az óramanufaktúra évek óta együttműködik -, a 388 darab tsavorite kővel díszített karóra egyedi darab, a színe pedig egyértelmű utalás Ronaldo új lakhelyének, Szaúd-Arábiának a zászlajára.

Kép

A focista ugyanis miután egy tévéinterjúban a klubjának vezetőségét kritizálta, közös megegyezéssel távozott a Manchester Unitedtől, és amikor nem kapott a BL-ben induló csapatoktól megfelelő ajánlatot, a szaúdi Al Nasszrhez írt alá, a portugál sportlap, a Record szerint évi 200 milliós fizetésért (Messi a PSG-nél kb. 121 milliót keres).

Ronaldo órájának egyik érdekessége, hogy bár kézenfekvő lett volna smaragdokkal kirakni, az üzbég származású New York-i ékszerész, Jacob Arabo inkább hasonló színű tsavorite-okat választott, melyek ugyan valamivel olcsóbbak a smaragdnál, de kétszázszor ritkábbak (a drágakövek értékét jellemzően nem a ritkaságuk vagy műszaki tulajdonságaik - pl. fénytörés, keménység - határozzák meg. Ezek mesterségesen manipulált árak, a gyémánt is a mesterségesen szabályozott kínálat és a tudatosan gerjesztett kereslet miatt kerül sokba).

Kép

A Jacob & Co Caviar Flying Tourbillon „Tsavorites” névre hallgató óra tokja kimondottan nagy, 47 mm átmérőjű - ennek a nagy átmérőnek kettős funkciója van, egyfelől kell a hely a 388 darab drágakőnek, másrészt a nagy méretnek köszönhetően már messziről jelzi a jelenlévőknek, hogy viselője rendkívül gazdag. A tok anyaga 18 karátos fehérarany, amit teljesen beborítanak a bagett alakú kövek. Lényegében mindenhol kövek vannak, ez alól csak a mutatók és a turbillon jelentenek kivételt. A szíj az órához passzoló zöld aligátorbőr.

Az órába a cég saját szerkezete, a JCAA43 került, melyet eleve úgy terveztek, hogy a hidak alkalmasak legyenek a kövek befogadására. 216 alkatrészből áll és 42 órás járástartalékkal rendelkezik - ez utóbbi nem számít különösen soknak, a gyártók egyre inkább belátják, hogy szükséges legalább a 72 órás járástartalék.

Mivel egyedi óráról van szó, mely kimondottan Ronaldónak készült, talán felesleges is árról beszélni - a becslések szerint egyébként 780 ezer dollárt, azaz körülbelül 280 millió forintot ér. Ez a Jacob & Co szintjén nem is számít extrém drágának, hiszen van gyémántokkal rogyásig rakott órájuk 18 millió dollárért. Akinek mégis Ronaldóhoz köthető Jacob & Co kell, annak be kell érnie ezzel és ezzel.

Nézd meg alaposabban a Ronaldo óráját, hátha átjön, mi kerül ezen ennyibe!

Galéria / 6 kép

Jacob & Co Caviar Flying Tourbillon „Tsavorites”

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

A Mikulás meghozta az új Suzuki Swiftet!

A magyar piac egyik kedvenc kisautója immár a hetedik generációval folytatja.

Kép
Jármű

A legmegbízhatatlanabb autók toplistája

Az autó az ingatlan után sokaknak a második legnagyobb értéke, ezért is nagyon bosszantó, ha mindig baj van vele.

Kép
Jármű

Erre a ralis filmre vágytunk, csak nem tudtunk róla

A Race for Glory: Audi vs. Lancia zseniálisnak ígérkezik, a legendás B csoport dicsőségét és megpróbáltatásait idézi fel.

Kép
Szórakozás

150 év után először kelt ki vadon élő kivi Új-Zéland fővárosában

A behurcolt ragadozók miatt a vadon élő kiviket a kihalás fenyegeti.

Kép
Stílus

Miért vadult meg a világ másodjára is egy műanyag tokos órától?

A Moonswatch sikerét ugyan nem sikerült megismételni, de a Swatch második, Blancpainnal közös kollaborációja is nagyot szólt.

Kép
Stílus

A sztárok egyik klasszikus kedvencét most szuperkedvezményesen vásárolhatod meg

A vörös szőnyeges események egyik főszereplőjéből a te gardróbodban sem árthat egy darab.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!