Milyen napszemüveg illik a fejformádhoz? Segítünk!

Milyen napszemüveg illik a fejformádhoz? Segítünk!
Forrás: IMDb / Columbia Pictures

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Nem feltétlenül kell túlmisztifikálni a dolgot, de érdemes odafigyelni, ha a szimmetriára törekszünk.

A megfelelő napszemüveg kiválasztása nem tűnik nehéz feladatnak. Maradéktalanul töltse be funkcionális feladatát, legyen kényelmes, és lehetőleg álljon is jól. Ezt a triumvirátust megteremteni magunk számára egy kifejezetten időigényes folyamat, viszont most pár tanáccsal megpróbálunk hozzájárulni, hogy rövidüljön a próbálgatással töltött idő.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az egyéni ízlésen túl a legfőbb tényező egy napszemüveg kiválasztása esetén, hogy arcformánkat szimmetrikusabbá tegye. Mivel nyáron ez a kiegészítő sokkal jobban öltöztet, mint azt gondolnánk, és többször is hordjuk annál, mint hogy legyinthessünk a keret vagy a lencse méretére, érdemes megfontolni néhány általános igazságot. Bármilyen bagatellnek tűnik a dolog, először azt kell eldöntenünk, valójában melyik kategóriába is tartozunk fejformánkat és arcvonásainkat illetően. Sokan képtelenek elveszni a részletekben, ami nem rossz tulajdonság, emiatt viszont az egyszerűség kedvéért elég, ha négy típusból választunk.

Kerek arcforma

Akinek kerekebb az arca, kevésbé hordoz markáns vonásokat, ezért a legjobb választás lehet egy szögletesebb szemüveg. Nem érdemes kerek lencsével és vékony kerettel próbálkozni, ha szeretnénk szimmetrikusabb összhatást elérni. A lényeg, hogy nyúljon az arcunk, hosszabbnak látszódjon, ezen pedig még segíthet az is, ha a lencse erősebb színátmenettel rendelkezik, a szemöldök vonalánál a keret pedig valamivel vastagabb, mint alul.

Kép
forrás: IMDb / Netflix

Ovális arcforma

Szerencsések a kategória tagjai, mivel ez a típus már alapvetően egy szimmetrikus helyzetet generál esztétikai szempontból, így sokkal több lehetőségből választhatnak, mint a többiek. Bármelyik irányba billenthető a vonások felerősítése, de hasonlóan a kerek formához, érdemes inkább a szögletesebb irányba mozdulni. A leginkább neutrális és egyben legjobb választás lehet egy egyszerű pilótaszemüveg, de a szélsőségeket kerülve minden stílus jól tud mutatni.

Szögletes arcforma

A kifejezetten markáns vonásokkal rendelkező, négyzetbe hajló arcforma vonásait jól lehet ellensúlyozni egy kerekebb szemüveggel és egy lesarkított kerettel, persze csak ha az élek finomítása a cél. A kissé lekerekített lencsék jó opciót szolgáltatnak, feltéve, ha a keret is szélesebb. Egy rövidebb típus összerántja a vonásokat, torzítva arcunk fókuszpontját. A sima, sötét színű lencsékkel a markánsabb éleket erősítjük, egy átmenetessel viszont a határozottabb vonalakat ellensúlyozhatjuk.

Kép
forrás: IMDb / Warner Bros. Entertainment

Háromszög arcforma

Nevezhetjük szív alakú formának is, mivel a legjellemzőbb vonás ebben az esetben az olyan áll, ami keskenyebb az arc többi részéhez képest. A keret és a lencse méretével semmiképp nem érdemes túlzásba esni, mert ha nagyobb, jobban kihangsúlyozza a homlok és az áll szélessége közötti különbségeket. A formához sokszor a vékony keretek passzolnak a legjobban, akár olyan is, aminél alul már nem is található foglalat. Ez a megoldás jól tud mutatni egy halványabb lencsével, aminél egyáltalán nem probléma, ha színes is.

Vegyük figyelembe mindig, hogy a bőrszínünk is fontos a választásnál, mert egy fakóbb, kevésbé barna bőrtípushoz jobban áll egy fekete lencse. A világosabb színek pedig értelemszerűen a sötétebb tónussal rendelkezők számára jelenthetnek jó választást. A legegyedibb vonás minden esetben az orr formája és mérete, amin szintén lehet optikailag javítani. A szélesebb orr vékonyabb kerettel, a hosszabb orr vastagabb kerettel finomítható a szimmetria jegyében.

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Szórakozás

Elhunyt Donald Sutherland, kedvenc filmjeinkkel emlékezünk a színészlegendára

Bekövetkezett, amiről azt hittük, soha nem történhet meg, miközben mégis tudtuk, elkerülhetetlen: elhunyt Donald Sutherland.

Kép
Stílus

Bevállalnád? Már James Bond is rajongott érte! Ez a megosztó nadrágtrend hódít most a sztárok körében

Vannak, akik látni se bírják, míg mások egészen komfortosan érzik magukat egy-egy ilyen nadrágban.

Kép
Jármű

Szokatlan vesedizájnnal sokkol az új BMW X3

Ezúttal nem elsősorban a mérete miatt figyelünk fel az autó maszkjára, de van azért benne sok más újdonság is.

Kép
Életmód

A tengervíz 6 meglepően jótékony hatása az emberi szervezetre

Már akkor is sokat segít, ha csak a parton bámészkodunk!

Kép
Tech

Miss AI: szépségverseny álomnőkkel, akik nem is léteznek

A cél itt is a legszebb kiválasztása, azonban a résztvevők igazából nem is léteznek, csak a mesterséges intelligencia szülöttei.

Kép
Szórakozás

470 milliárdot ért a Sonynak a Queen életműve

Nagyon-nagyon mélyen a zsebükbe kellett nyúlni, de úgy érezték, megéri.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!