Bejárta az összes Disney-vidámparkot, felült mindenre

Disneyland a kalifornaiai Anaheimben
Forrás: Brandi Alexandra / Unsplash

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A 35 éves Ben Wooldridge-nek nagy álma teljesült, miután kipipálhatta a világ mind a tizenkét Disney témájú vidámparkját.

A világon összesen tizenkét vidámpark van, amely a Disney mesevilága köré épül – ezek közül hatot hívnak Disneylandnek. Világszinten a lefedettséget nem mondanám parádésnak, hiszen az Egyesült Államokon belül Floridában és Kaliforniában, Ázsia területén Sanghajban, Hongkongban és Tokióban található ilyen élményközpont, az egyetlen európai helyszín pedig Párizs. A 35 esztendős brit Ben Wooldridge-nek élete nagy álma volt, hogy mindegyikbe eljusson.

Ez sikerült is neki, ráadásul nem is volt szüksége olyan sok időre. Hat év alatt összejött, de ehhez több mint 54 ezer mérföldet, azaz úgy 87 ezer kilométert kellett utazgatnia. Látta a hat Disney-kastélyt, sőt felült minden egyes játékra, amire csak lehetett: ez összesen 216 attrakciót jelent világszerte. Minden bizonnyal ő lett az első brit, akinek mindez megadatott. Általában nem egyedül ment, családtagok, barátok kísérték el.

Mindezek után úgy érzi, nem tudna rábökni kedvenc helyszínére, mivel mindegyik annyira különböző, egyedi és a maga módján lenyűgöző. Ha viszont a rajzfilmhősök közül kellene választani, nem sokat hezitálna, egyértelműen Mickey egér a favorit. Nem véletlenül ő a Disney egyik szimbóluma, és lényegében vele kezdődött minden (még ha tudjuk is, hogy igazából nem Mickey, hanem Oswald, a szerencsés nyúl volt a legelső figurájuk). Azért annyit elárult, hogy a legjobb játékok Sanghajban vannak, de összességében a Távol-Keleten sokkal hangsúlyosabb a rajzfilmszereplőkkel való fotózkodás, sőt olyanok is feltűnnek, akiket Európában nem ismerünk.

Az újságíróként dolgozó Ben négyéves kora óta megszállottja ennek a világnak, akkor járt először a párizsi Disneylandben, méghozzá akkor, amikor az megnyitott, még 1992-ben. A floridai Walt Disney Worldbe néhány évente elmentek együtt, ám a nagy terv, hogy a világ mindegyik komplexumába ellátogasson, csak a 2016-os sanghaji megnyitó után született meg. Keményen kellett spórolnia, és nem gyors egymásutánban, hanem szépen egyesével tudott mindenhova elutazni, legszívesebben Ázsiába térne még vissza, mivel Párizsban és Floridában már sokszor volt.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!