Jobb az új, kínai Moszkvics, mint a régi szovjet?

Moszkvics 3 lifestyle fotó
Forrás: moskvich-auto.ru

Tech

Most érdemes napelemet felszerelni, mutatjuk a részleteket

Promóció

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Promóció

Otthon nélkül nincs pszichés egészség – mit árul el rólunk a hely, ahol élünk?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Nagyon veszik, jól is néz ki, de aligha lenne ekkora siker, ha lenne helyette más.

Háborúval kezdődött

A Moszkvics története meglehetősen érdekes, hiszen a szovjetek a második világháború után jóvátételként, vagy ha úgy tetszik hadizsákmányként csaptak le az akkori Opel Kadett tervrajzaira, gyártósoraira, szerszámaira, és bár azt ígérték a szövetségeseknek, hogy Lipcsében fognak autót gyártani, valahogyan mégiscsak Moszkvában fogtak hozzá. Így született a Moszkvics 400. A későbbi évtizedekben számos típusa terjedt el mifelénk is, sőt a rendőrség állományában is voltak Moszkvicsok. A legismertebbnek mai szemmel talán a 408, a 412, majd a 2140 számított. Meg a pedálos, naná!

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Moszkvics 412
forrás: National Motor Museum / Heritage Images / Getty Images
Egy Moszkvics 412-es

Ahogyan az a keleti blokkos autóiparra jellemző volt, sokkal tovább voltak gyártásban az egyes modellek, mint azt a – nyugati mércével számított – technológiai fejlődés indokolta volna, vagyis az elavult járműveket is javában árulták, ráadásul minőségi kifogásokból sem volt hiány például a 408-as és a 2140-es esetében sem. Azért az beszédes, hogy a Merkúrtól bizonyos időszakokban várakozás nélkül lehetett Moszkvicsot elvinni. Az MZMA (Moszkovszkij Závod Malolitrazsnyi Avtomobilej) 1968 őszétől AZLK (Avtomobilnij Závod Imenyi Lenyinszkovo Komszomola) néven működött, még a hetvenes években is a második legnagyobb szovjet autógyártó volt a VAZ mögött, ám a kilencvenes években inkább már csak vegetált, a kétezres évek elején csődbe ment.

Újabb háború, újabb mérföldkő

Azóta felmerült a feltámasztás ötlete, méghozzá a Renault vezetőiben. A franciáknak van egy komolyabb kattanásuk a KGST-s márkanevek megszerzése iránt, a Daciát sikerre is vitték, ezt bátran kimondhatjuk, és a Lada is hozzájuk tartozott, míg 2022-ben ki nem vonultak Oroszországból a háború miatt. Így aztán a Moszkvicsot végül nem ők hozták vissza, hanem Moszkva önkormányzata és az Orosz Autóipari Kutatóintézet.

Moszkvics-kereskedés
forrás: Getty Images
Moszkvics-kereskedés napjainkban

Nyilván elég gyanús volt, hogy 2022 tavaszán röppentek fel erről az első hírek, októberben megvolt a hivatalos bejelentés, novemberben pedig már a gyártás is beindult, és még abban az évben lehetett új Moszkvicsot venni. Ebből elég egyértelműnek tűnik, hogy nem egy alapjaiban új típust fejlesztettek ki az orosz mérnökök, és a háborús szankciók miatt nyugati partnerekre vagy alkatrészbázisra sem támaszkodhattak. Mondhatnánk, hogy az orosz autóknak sehol nincs párjuk, de éppen a Sehol lett a megoldás: a kínai JAC Motors ilyen márkanéven is forgalmazza azokat a kocsikat, amelyekből egy elegáns átcímkézéssel elkészültek a modern Moszkvicsok.

Moszkvics 3

Logikus, hogy az első típus nem a Moszkvics 1 lett, hanem rögtön a 3. Az viszont vitathatatlan, hogy kategóriát jól választottak, a kompakt crossover ugyanis nemcsak nyugaton, hanem az egész világon sláger. A JAC-tól ehhez a Sehol X4-et kapták meg, teljesen vállalható külső és belső dizájnnal, szemre tök kényelmesnek tűnő ülésekkel, fedélzeti komputerrel, multikormánnyal, érintős középső kijelzővel. Első ránézésre szinte bármelyik, alacsonyabb árfekvésben utazó gyártó modellje lehetne.

Moszkvics 3
forrás: moskvich-auto.ru
Ezért a formatervért az európai gyártók sem korbácsolnák meg a dizájnereiket

1,5 literes, négyhengeres turbómotorja 136 lóerőt és 200 newtonmétert tud, hatos kézi vagy CVT-váltóval is megvehető, összkerekes viszont nincs belőle. Érdekesség, hogy valamivel gyengébb a Moszkvics, mint ugyanennek az autónak más változatai, hiszen Kínában és Mexikóban 150 lóval, Brazíliában 169-cel forgalmazzák. Sőt, Mexikóban még 1,6-os szívó is van. Noha az eredeti ígéretek egy kimondottan olcsó modellről szóltak, azért a 7 millió forintnak megfelelő alapárával egyáltalán nem filléres.

Moszkvics 3e

A Legyen ön is milliomosban nem a negyvenmilliós kérdés lenne, hogy vajon mit takar ez a név. Értelemszerűen ugyanannak a kompakt SUV-nek az elektromos változatát. Ennél már alapfelszereltség a panoráma üvegtető, a 18-as alufelnik, az elektromosan állítható, fűthető vezetőülés, 360 fokos kamerarendszer, szóval azért nem rossz a csomag.

Moszkvics 3e belső
forrás: moskvich-auto.ru
A felszereltség terén sem kell szégyenkeznie

Hajtásáról egy állandó mágneses szinkronmotor gondoskodik 193 lóerővel és 340 newtonméteres nyomatékkal, ami a többlettömeg ellenére is dinamikusabb közlekedést ígér, mint a benzines. Hatótávja katalógus szerint 410 kilométer, ráadásul ez nem is valami jóféle keleti adat, hanem rendes WLTP, de persze valós körülmények között ennél azért kevesebbre van kilátás. Viszont gyorstöltővel 45 perc alatt lehet húszról nyolcvan százalékra tölteni a 65,7 kWh-s aksit. Otthoni hálózatból 6,5, míg DC gyorstöltővel 1,5 órás időtartamot mondanak a teljes töltésre. Mindezért már jóval többet, 11,5 millió forintnyi rubelt kell kiizzadni, ám ez azt is jelenti, hogy az utóbbi hónapokban valamelyest csökkent az ár.

Moszkvics 6

Hogy ne csak egyféle kasznit kínáljanak, átcímkézték a Sehol A5 Plust is, amely egy kompakt lépcsőshátú. Nem szedán, inkább ötajtós, hiszen a csomagtérajtó együtt nyílik a hátsó üveggel, viszont ez praktikusabbá, jobban pakolhatóvá teszi az autót. Ennek is abszolút rendben van a külső formaterve, odabent pedig mintegy teslásan megoldott, álló formátumú középső kijelzőt, valamint virtuális műszeregységet is találunk.

Moszkvics 6 külső
forrás: moskvich-auto.ru
Egészen harmonikus a formája a lépcsőshátúnak is

A 6-ost kétféle teljesítményszinttel lehet megvenni. Ugyanabból az 1,5-ösből van 136 lovas, mint ahogyan a Moszkvics 3-ban, de a magasabb felszereltségekhez közvetlen befecskendezéses 174 lovas jár, hatgangos, duplakuplungos automata váltóval. Ebből már fullosat kapunk a villanyos 3-as áránál egy picivel többért, 11,9 millióért, míg az alapmodell 8,1 millióba kerül.

Moszkvics 6 belső
forrás: moskvich-auto.ru
Jókora, álló formátumú középső képernyő is jutott bele

Veszik, viszik

Ahhoz képest, hogy durván egy éve tért vissza a piacra, máris top tízes az oroszországi újautó-piacon a Moszkvics. Az eladott kocsik csaknem harmada az AvtoVAZ-tól jön, de a rangsorban kilencedik a Moszkvics, ami részben azt mutatja, hogy a márkanév megütött bizonyos nosztalgikus húrokat. Ám ne feledjük, hogy volumenében alig haladta meg az orosz piac a magyart, ami egy akkora országhoz mérten nagyon durván alacsony számokat, 110 ezer autót jelent. És persze a Moszkvics hirtelen jött népszerűsége nemcsak a kellemes (?) emlékeknek köszönhető, hanem annak is, hogy eléggé beszűkültek a lehetőségek. Az európaiak kivonulása után maradt a hazai termék, valamint a kínaiak – és ha már úgyis kínait kell venni, akkor legyen rajta legalább orosz embléma, mint a Moszkvicsnál.

Idén a tervek szerint tovább bővítenének, a Moszkvics 5-tel, vagyis egy újabb kompakt hobbiterepjáróval válhatna szélesebbé a kínálatuk. Műszakilag nagy forradalmat ettől sem kell várni, ugyanis jelenleg Sehol X6-ként vagy JAC JS5-ként a kínaiak ugyanúgy 1,5 literes turbó-benzinessel tukmálják a világra, mint a fent említett típusokat. Hogy aztán ezek a mostani Moszkvicsok hol tartanak megbízhatóságukat, tartósságukat tekintve, mint a régi szovjetek, csak évek múlva derül ki, de a kínai autóiparra egyre inkább érdemes odafigyelni, szóval még az is lehet, hogy nem lesznek rosszak.

Videók

Tech

Most érdemes napelemet felszerelni, mutatjuk a részleteket

Promóció

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Promóció

Otthon nélkül nincs pszichés egészség – mit árul el rólunk a hely, ahol élünk?

Kép
Jármű

Ezek most a legolcsóbb új autók – 15 tipp 6,5 millió alatt

Akár 5-6 millió forint között is lehet autót venni, de ennyiből jellemzően kiskocsikat kapunk, puritán felszereltséggel.

Kép
Szórakozás

Így tanítanak be egy Oscar-jelölt kutyát

Na jó, igazából nem a kutya, hanem a film kapta a jelölést, de elképesztően kemény munkát végzett Messi és kiképzője.

Kép
Tech

Újabb komoly fotómobillal erősít a Xiaomi

A Xiaomi 14 Ultra Kínában már kapható, egycolos érzékelővel és markolattal rúgja be az ajtót.

Kép
Életmód

Gondjaid vannak a vizeléssel? Lehet, hogy az étrended a hibás

Sokan kapásból a prosztatájukat kezdenék okolni, pedig lehet, hogy egy kis szemléletváltással is lehetne változtatni.

Kép
Stílus

Nagyon sárga, nagyon vagány – a Porsche kosarascipői

A Puma és a Porsche együttműködését a Charlotte Hornets irányítója, LaMelo Ball neve fémjelzi.

Kép
Szórakozás

Emberkísérlet: doppinggal tömi magát a korábbi világbajnok

Az Enhanced Games sportolói szabadon használhatnak bármilyen szert, James Magnussen így megy rá a gyorsúszás rekordjára.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!