Az űrben érlelik ezt a 26 milliós whiskey-t

Mystic Galactic whiskey
Forrás: Mystic Galactic

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A Mystic Galactic egy évig kering majd a Föld körül, a vevők pedig akár a kilövést is a helyszínen izgulhatják végig.

A whiskey-készítés világában vannak egészen különleges módszerek, amelyek egy része valóban hatással van a minőségre, mint például az, hogy milyen hordóban érleljük az italt. Másik részük pedig leginkább csak a termék körüli érdeklődést tudja fokozni: mint amikor a Metallica együttes és a Blackened közös whiskey-jének, a Rye the Lightningnek a Ride the Lightning című számot játsszák.

Természetesen ezen a téren is mindig lehet tovább fokozni az elborultságot, így tett a dél-karolinai Durhamben működő Mystic Farm & Distillery is, amikor megálmodták a Mystic Galactic nevű bourbont. Ennek a párlatnak nem az adja a különlegességét, hogy 55 százalékban kukoricából, 45 százalékban pedig búzából készül, de még csak nem is az, hogy a gabonákat kimondottan a főzde számára termesztik a szintén Dél-Karolina államban lévő Hillsborough-ban.

Ennek a whiskey-nek az a csodája, hogy az űrben fogják érlelni. Az európai központú Exploration Company Nyx nevű űrhajójával viszik majd fel, és egy teljes évig kering a Föld körül. A whiskey-t a lepárlás után tölgyfahordókba töltötték, azonban abból át kell majd fejteniük máshová, hiszen a hordókat a kilövés előtt titán abroncsokkal erősítik meg, belsejükbe pedig terelőlapokat helyeznek el. Utóbbira azért van szükség, mert egyes szimulációk szerint ezek nélkül a hordók szélsőséges esetben felboríthatnák az űrhajó stabilitását a visszatéréskor.

A szerencsés landolást követően a cég reményei szerint egy igazán finom whiskey-vel lesz gazdagabb a világ – bár nehéz elképzelni, hogy ez a tortúra bármit is hozzátenne az ízvilágához. Felmerül viszont a kérdés, hogy lehet-e ezt az italt bourbonnek nevezni egyáltalán. Ezt ugyanis csak azokra a whiskey-kre mondhatjuk, amelyek az Amerikai Egyesült Államokban készülnek – sokak szerint itt a „készül” szó az érlelést is magába foglalja. A Mystic Farm tulajdonosai azonban ennél megengedőbbek saját termékükkel. Ezt ugyanakkor megfelelő tanúsítvánnyal nem tudják megtámogatni, a hatóságok leginkább italkülönlegességnek tartják, mintsem bourbonnek a Mystic Galacticet. A szeszfőzde ellenben nem tágít, legfeljebb odaírják a bourbon mellé, hogy az űrben érlelt.

Az italból összesen 1500 palacknyi készül, ebből ezerhez NFT-t bocsátanak ki, de lesz lehetőség a vásárlás hagyományosabb módjára is. Az NFT-k nemcsak a vásárlást igazolják, de a kilövéskor és a visszatéréskor rendezendő ünnepségre is belépőként funkcionálnak, sőt a Mission App alkalmazáson keresztül minden történést nyomon lehet követni a segítségükkel. Végül egy alumínium táskába zárva a 750 milliliteres palack mellé 50 milliliteres kóstolómintát is kapnak a vevők, egyedi pohárral és a világűrt megjárt hordódarabkával. Mindezt 75 ezer dollárért, azaz úgy 26 millió forintért.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

A Mikulás meghozta az új Suzuki Swiftet!

A magyar piac egyik kedvenc kisautója immár a hetedik generációval folytatja.

Kép
Jármű

A legmegbízhatatlanabb autók toplistája

Az autó az ingatlan után sokaknak a második legnagyobb értéke, ezért is nagyon bosszantó, ha mindig baj van vele.

Kép
Jármű

Erre a ralis filmre vágytunk, csak nem tudtunk róla

A Race for Glory: Audi vs. Lancia zseniálisnak ígérkezik, a legendás B csoport dicsőségét és megpróbáltatásait idézi fel.

Kép
Szórakozás

150 év után először kelt ki vadon élő kivi Új-Zéland fővárosában

A behurcolt ragadozók miatt a vadon élő kiviket a kihalás fenyegeti.

Kép
Stílus

Miért vadult meg a világ másodjára is egy műanyag tokos órától?

A Moonswatch sikerét ugyan nem sikerült megismételni, de a Swatch második, Blancpainnal közös kollaborációja is nagyot szólt.

Kép
Stílus

A sztárok egyik klasszikus kedvencét most szuperkedvezményesen vásárolhatod meg

A vörös szőnyeges események egyik főszereplőjéből a te gardróbodban sem árthat egy darab.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!