Saját tavat akart, milliárdos büntetést szedett össze Neymar

Neymar
Forrás: Ryan Pierse / Getty Images

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A brazilok világklasszis futballistája sem engedhet meg magának bármit. Környezetvédelmi előírásokat szegett meg a tavával.

A kerti tó klassz dolog. Jól átgondolva, szépen kivitelezve elképesztően fel tudja dobni az udvart, de úgy tűnik, ezzel is bele lehet nyúlni a darázsfészekbe. Persze ahhoz már elég nagyban kell játszani, de a Paris-Saint Germain világklasszis brazil labdarúgójának, Neymarnak igen combos bírságot sikerült összeszednie, pedig ő is csak egy tavat szeretett volna.

Amikor éppen nem Párizsban tartózkodik, hazájának második legnépesebb városától, Rio de Janeirótól nem messze, a tengerparti Mangaratibában tengeti napjait. A település onnan is ismerős lehet, hogy itt forgatták A feláldozhatók egyes jeleneteit. Nyilván nem egy apró viskóban húzza meg magát, a telkén pedig helyet tudott szorítani egy mesterséges tónak is. Ennek pontos paramétereiről, mint a méretei és a mélysége, ugyan nem sokat tudni, de jó eséllyel e téren sem kispályán játszik Neymar. Erre következtethetünk legalábbis abból, milyen szabályokat sértett meg a tó létrehozásával.

A mangaratibai városvezetés szerint ugyanis eleve jogosulatlanul kezdett bele a tó megépítésébe, ahhoz a környezetvédelmi hatóság jóváhagyására lett volna szükség. Emellett egy folyót is megcsapolhatott vagy eltéríthetett, és a homokot, valamint sziklákat sem éppen hivatalos úton szerezte be vagy mozgatta át. Végül pedig a felszólítás ellenére partit tartott, amely során fürdőztek is a tóban – az avatóbulin éppen annak elkészültét ünnepelték meg.

Az ESPN információi szerint mindezeken felül még atrocitások is érték azokat az ellenőröket, akik az építkezéssel kapcsolatos panaszok kivizsgálása érdekében látogattak el a villához. A focista édesapja, Neymar da Silva Santos sértegette őket, amiért le akarták állítani a munkálatokat. Végül 16 millió brazil realos, átszámolva közel 1,2 milliárd forintos bírságot szabtak ki, minden egyes vétségért az adható maximumot. A tó mindössze 120 ezer realjába, azaz úgy 8,7 millió forintjába került Neymarnak. A büntetés kifizetése azért aligha viszi majd csődbe, a Forbes adatai szerint csak tavaly durván 30 milliárd forintnyi pénzt vitt haza.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Így sincs viszont ott a tíz legjobban kereső sportoló között:

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!