Ezzel nyert Wimbledonban, majd eldobta az ütőt Djokovic

Djokovic 2011-es ütője
Forrás: Graham Budd Auctions

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A történelem legsikeresebb férfi teniszezője első wimbledoni győzelmét aratta ezzel az ütővel, amely aztán a nézőtéren landolt.

Huszonhárom Grand Slam-győzelmével Novak Djokovic a tenisztörténelem legeredményesebb játékosa. Ez jó eséllyel nem is fog egyhamar megváltozni, hiszen a második helyen huszonkettővel az a Rafael Nadal áll, aki jövőre felhagy az aktív játékkal, a harmadik pedig a már visszavonult Roger Federer – ő érte el először a húszat. Ráadásul Djokovic e sorok írásakor már elődöntős a 2023-as wimbledoni tornán, nem kizárt, hogy hétvégén megszerzi a huszonnegyedik nagy trófeáját.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Milyen órában ünnepelt az idei Roland Garroson? Hát ilyenben:

Olvasd el ezt is!

A szerb klasszis 2003-ban lett profi teniszező, első Grand Slamjére öt évet kellett várnia, akkor az Australian Opent nyerte meg. A legnagyobb múltú wimbledoni viadalon 2011-ben ért fel a csúcsra, a döntőben Nadalt verte, egyúttal át is vette tőle a világelsőséget. Az alábbi videóban láthatók a mérkőzés legszebb pillanatai.

Az összefoglalóban ugyan nem látszik, de Djokovic az ünneplés során kidobta ütőjét a közönségnek. Egy Cordelia McKechnie nevű szemészorvos, kétgyermekes anyuka kapta el, aki elmondta, nemcsak ekkor volt szerencséje, már wimbledoni meccsjegyeit is nyerte. Elég sokáig meg is őrizte, mindenesetre most mégis kalapács alá kerül a Graham Budd Auctions aukciósháznál.

A cég sportereklyékért felelős vezetője, David Convery szerint jó állapotban van az ütő, amelyen olvasható Djokovic neve, míg a markolatot (avagy gripet) kifejezetten a szerb sztár kezéhez igazították. Értékének megállapításakor figyelembe vették, hogy karrierjének fontos mérföldkövét érte el vele, az első sikerek egyikét azon az úton, amelynek eredményeként ma a valaha volt legkiválóbbak közt emlegetjük Djokovicot.

Ennek megfelelően 10-15 ezer angol font körüli bevételt remélnek érte, vagyis akár 6,5 millió forint körül is megérhet egy lelkes gyűjtőnek, vagy megszállott Djokovic-rajongónak. Az árverést szeptember elején tartják.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!