Életmentő óra: hívja a mentőcsapatot, ha bajba kerülsz

O-Boy óra
Forrás: O-Boy

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az O-Boy műholdas hálózaton keresztül értesíti a legközelebbi mentőállomást, ha a felhasználó aktiválja a segélyhívó funkciót.

A dán Hadrien Dorchy még 2015-ben szörfözött a Zöld-foki-szigeteknél, amikor a skeg (a deszka alján lévő kis uszony) letört, és hirtelen úgy tűnt, hogy az erős áramlatok között nem fog tudni kijutni a partra. Telefon nem volt nála, segítséget nem tudott volna hívni, de szerencsére arra járt egy csónak, és felvette. Az ijesztő helyzet után elgondolkodott, és belevágott egy projektbe, ami a hasonló bajba jutottakon segíthet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az O-Boy nevű karórára a KickStarteren keresi a befektetőket, és a projekt lényege az, hogy az óra képes műholdon keresztül segélykérő üzenetet küldeni, vagyis olyan helyen is számíthatunk a mentésre, ahol nincs térerő.

Kép
forrás: O-Boy

A víz, por és ütésálló óra digitális kijelzővel rendelkezik, amelyet masszív gorilla glass véd, és a segélyhívó funkciót a háromóránál lévő gombbal lehet aktiválni: ötször megnyomva bekapcsol a GetMe nevű rendszer, amely egy előre megírt üzenetet küld ki négy megadott kapcsolattartónak, melyek tartalmazzák a pillanatnyi GPS-koordinátákat. A gombot nyolcszor megnyomva pedig bekapcsol a RescueMe mód, amely a GPS koordinátákat a legközelebbi segélyállomásra továbbítja. A harmadik funkciója a gombnak, hogy 10 másodpercig nyomva tartva 5, 20 vagy 60 másodperces időközönként újra elküldi a friss koordinátákat az előre beprogramozott címzetteknek.

Hasonló karóra már létezik, mégpedig a Breitling Emergency, amelyből vész esetén egy antennát húzhatunk ki, amely elkezd segélykérő jelet sugározni - ha indokolt volt a mentés kérése, akkor az akció költségeit a Breitling állja, ha viszont valaki indokolatlanul használja, akkor az összes költséget brutálisan ráverik a felelőtlen felhasználóra.

Az O-Boy esetében a mentés automatikusan a felhasználó költsége, viszont a két óra egészen más ársávban mozog: a Breitling 6,2 millióról indul, míg az O-Boy nagyjából 150 ezer lesz, igaz, a mentési riasztás funkcióhoz előfizetésre van szükség, mely évente 70 ezer forintos további költség. Aki most száll be, az olcsóbban, 100-150 ezerért megkaphatja az órát és a szolgáltatást, és mivel a kitűzött célösszeg már összejött a projektre, jó eséllyel hamarosan ki is szállítják az első darabokat.

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!