Ezeket ették a sztárok az Oscar-gála után

Oscar-szobrocskát mintázú füstölt lazacfilé
Forrás: Wolfgang Puck Catering / Facebook

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A sztárszakács Wolfgang Puck vezetésével úgy ezerötszáz világsztárt etettek meg.

Az Oscar-gála körül évről évre igen nagy a felhajtás, világszerte milliók kíváncsiak, hogy melyik filmet választják a legjobbnak, és kik a díjazott színészek. Figyelmet viszont nemcsak nekik szentel a közönség. Van, akit az érdekel, milyen ruhákban jelennek meg a sztárok, másokat az olyan közjátékok hoznak izgalomba, mint Will Smith tavalyi pofonja. És akkor ott van még az est gasztronómiai vetülete. A díjátadó hivatalos pezsgőjét Brad Pitt szállította, ahogy az afterpartyn, a Kormányzók Bálján is az ő italát szolgálták fel. De az ételek sem voltak rosszak ezen a bálon.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Olvasd el ezt is!

Ahogyan már régóta megszokhattuk, Wolfgang Puck vezette a buli élelmezését. Az osztrák-amerikai sztárszakács az Egyesült Államok számos városában üzemeltet éttermet, vannak köztük Michelin-csillagosak is. Számtalan tévéműsorban feltűnt már, de nemcsak főzős show-kban, hanem például a Simpson családban és a CSI: A helyszínelőkben, míg a 2011-es Hupikék törpikékben Habzsit (Chef Smurf) szinkronizálta. Ez már a huszonkilencedik Oscar-gálája – pontosabban bálja – volt.

Persze ezerötszáz híres vendégre nem egyedül kellett főznie: egy 120 séfből álló csapatot irányított. Felhasználtak egyebek mellett harminc kilogrammnyi wagyu marhahúst, kétezer tojást, készült 45 kiló konfitált kacsa, feldolgoztak egymázsányi krumplit, csaknem 230 kilogramm csirkehúst, tálaltak 180 kiló füstölt lazacot. Puckhoz csatlakozott a WP Cateringet – Puck egyik cégét – vezető Eric Klein, valamint a Cut London executive séfje, Elliott Grover is, aki egy kis brit hangulatot hozott a menübe. A 2023-as bál különlegessége ennek jegyében a klasszikus Wellington bélszín volt, de a ropogós fish and chips sem maradt el, desszertként hagyományos angol trifle-t kóstolhattak.

Szerepelt még az étlapon Oscar-szobrocska formájú füstölt lazac maceszre tálalva, fűszeres tonhal, miso-szezám tölcsérben, cacio e pepe makaróni, tőkehal-bouillabaisse. A csirkehúsos pite pedig olyannyira kötelező elem, hogy Puck szerint fellázadnának a vendégek, ha lekerülne a menüről.

A sztárséf nemcsak a konyhai történéseket felügyeli ezeken az alkalmakon, hanem egyben házigazda is. Ezt a stafétát az 1993-ban elhunyt Irving Lazartól vette át. Akkor azt mondta a szervezőknek, hogy mindaddig csinálja, amíg szabadságot élvez, azt főzi és úgy, amit és ahogyan akar. Hiszen ő sem szól bele a filmkészítésbe. Rögtön az első évben bepróbálkoztak nála azzal, hogy csirkét és halat készítsen, de lehűtötte őket, végül saját ételsorával aratott nagy sikert. Amíg csak lehet, szívesen folytatná, legalább a 2028-as, azaz a kerek századik Oscar-gáláig.

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Szórakozás

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Jármű

Négy motor, hegyomlásnyi nyomaték: itt az elektromos G osztály

Sok szempontból a német prémiummárka egyik legizgalmasabb modellje a G, naná, hogy ebből is készült villanyhajtású.

Kép
Életmód

Férfiak nagyobb eséllyel örökölhetik az autizmust?

Egy friss kutatás erre enged következtetni. Egyelőre további vizsgálatokra van szükség, de elég nagy mintán végezték a felmérést.

Kép
Szórakozás

16 óra munka és 156 próbálkozás van az egyik Pókember-jelenetben

Egyszerűbb lett volna CGI-t használni, ám végül mindent Tobey Maguire-nek kellett megoldania. Oké, egy kis trükkel.

Kép
Stílus

Ikonikus alufelni ihlette a Glashütte új óráját

Az Union Glashütténél nem először találtak inspirációt a motorsportok világában.

Kép
Tech

Lánctalpasokkal és drónnal az áramszünet ellen

A felhasználók számára a legfontosabb, hogy mindig stabil legyen az áramellátás, de hogyan lehet elhárítani a hibát szélsőséges helyzetekben?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!