Sorozatként tér vissza Piedone világa

Salvatore Esposito
Forrás: Salvatore Esposito / salvatore-esposito.com

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Bud Spencer filmjeinek népszerűsége a színész halála után hét évvel sem kopott meg, de ez ingoványos területnek tűnik.

A magyar népléleknek különösen kedvesek Bud Spencer és Terence Hill filmjei, legyen szó akár a közös, akár a szólóban jegyzett mozikról. Ha az egyetemes filmtörténet klasszikusai közé nem is sorolhatjuk ezeket, azért hazánkon kívül is több országban – mondjuk az olaszoknál és a németeknél – is nagy kultuszuk van, én is gyerekkorom óta rajongok értük.

Filmjeik sajátos hangulata, humora és persze a pofozkodások máig sokakat a képernyő elé ültetnek, ezt a népszerűséget pedig újabban mások is próbálják meglovagolni. A Különben dühbe jövünk nemrégiben kapott egy netflixes folytatást – vagy remake-et? –, de azt a keményvonalas rajongók egy része megnézni sem hajlandó, másik részük pedig az esélyt ugyan megadta, de csalódott. Ezért is tűnik igen kockázatos vállalkozásnak a Sky Italia által bejelentett Piedone-sorozat.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Rizzo felügyelő története 1973-ban kezdődött, idehaza Piedone, a zsaru címen ismerhetjük az első filmet, amelyet aztán hongkongi, afrikai és egyiptomi kaland is követett. Állítólag terveztek egy ötödik, brazíliai részt is, de az már nem valósult meg – az ötletet részben felhasználták a Hill-lel közös Nincs kettő négy nélkülben. Szerencsére nem arról van most szó, hogy Bud Spencer szerepét próbálják ráakasztani valakire, akire jó eséllyel nagy lenne ez a kabát – és nemcsak a hét éve elhunyt színész termete miatt.

A rövid összefoglaló szerint a főhős Rizzo korábbi tanítványa, Vincenzo Palmieri felügyelő lesz, aki visszatér Nápolyba, hogy szembenézzen múltjával, leszámoljon démonaival. Ahogy nagy elődje, ő sem kedveli a fegyvereket, helyette sajátos módszerekkel igyekszik igazságot tenni, miközben új csapatának bizalmát is el kell nyernie. Ebben a formában, ha nem pótolni akarják majd Bud Spencert, hanem inkább csak tisztelegni emléke előtt, akár még jó is lehet az eredmény.

A széria a tervek szerint négyrészes lesz, a Sky Studios a Fremantle csoporthoz tartozó Wildside-dal és a Titanus Productionnel közösen gyártja. A forgatókönyvet Peppe Fiore jegyzi, a rendező Alessio Maria Federici lesz. Palmieri felügyelő szerepét Salvatore Esposito alakítja, aki eddig főleg olasz filmekben szerepelt, de feltűnt a Taxi 5-ben, valamint a Fargo című amerikai sorozatban – utóbbi volt első angol nyelvű munkája. Egyébként valóban nápolyi születésű, csakúgy mint nagy elődje, akihez hasonlóan testalkata is mackós.

Rajta kívül színészként is feltűnik az író, Peppe Fiore, továbbá Bud Spencer fia, Giuseppe Pedersoli, Laura Grimaldi, Paolo Piccirillo és Jacopo Sonnino. A pontos premierdátum még nem ismert.

(Borítókép: Salvatore Esposito, a sorozat főszereplője. Fotó: salvatore-esposito.com)

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Kép
Stílus

A hírességek jó ideje nem tudják megunni! 2024 nyarán érdemes beszerezned egy ilyen nadrágot

Ez a korábban elhanyagolt darab manapság az egyik legfelkapottabb trend a férfi ruhák terén.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!