A Veyront is lenyomta a 911 Dakar a Nordschleifén – kis trükkel

911 Dakar a Nordschleifén
Forrás: Sport Auto / Youtube

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A 911 Dakar az a Porsche, amely mindenen átmegy, közben pedig pokoli gyors. Éppen ezt használta ki a rendhagyó gyors köre során.

A nürburgringi köridő vitathatatlanul presztízskérdés az autógyártóknak. Számos kategóriában hajszolják a rekordokat, jelenleg az utcai autók mezőnyében 6 perc 30 másodperc a csúcs, amit a Mercedes-AMG One futott, az abszolút legjobb pedig még erre is bő egy percet vert: a Porsche 919 Hybrid Evo LMP1-es versenyautó 5 perc 19 másodperccel minden mást toronymagasan felülmúlt. A jó köridőhöz elengedhetetlen a pálya kitűnő ismerete, azonban most egy kifejezetten rendhagyó eredmény született.

A német Sport Auto magazin csapata egy 911 Dakart választott fegyveréül – ez az a Porsche, amely emelt hasmagasságával és terepes gumijaival mindenen átgázol, ráadásul nem is lassan, mert háromliteres, hathengeres bokszermotorját két turbó fújja 480 lóerősre, ehhez tartozik 570 newtonméteres csúcsnyomaték is, meg rajtprogram, és minden, amire legtöbbünknek soha nem lesz igazán szüksége. Egy ilyen kocsi egy dologra azért csak mérsékelten alkalmas: a versenypályás rekorddöntögetésre.

Csakhogy a stáb kifejezetten az autó erényeire épített, amikor összerakta a tökéletesen tökéletlen kört: minden lehetséges részen levágták a kanyarokat, ahol csak előnyt lehetett kovácsolni a pályaelhagyásból, megtették. Normál esetben a füvön átvágásnak több hátránya lenne, mint amennyi előnyt kovácsolhatunk belőle, de a Dakart végtére is terepre tervezték. Nyilván ehhez is kellett egy profi pilóta, a választás Christian Gebhardtra esett, akinek nemcsak Porschéval, hanem AMG-Mercedesszel és Ferrarival is vannak hét perc alatti körei a Zöld Pokolban. Az utcai autós rangsor top tízes listáján kétszer is szerepel a neve, tehát tud egyet s mást a pályáról.

Végül tényleg minden lehetőséget kihasznált a méterek elcsalására. Igénybe vette a szervizutakat, az egyik leghíresebb kanyart, a Karussellt egy az egyben ki is hagyta, végül 7:39.40-nél állt meg a stopper. Olyan ellenfeleket gyűrt le ezzel, mint a Bugatti Veyron, a Mercedes-Benz SLS AMG (egyaránt 7:40), a Chevrolet Corvette C6 ZR1 (7:41.50), vagy a BMW M4 CS (7:42). Nyilván egy ilyen mókázás soha nem kerül be a hivatalos eredménylistába, de talán még maradt benne néhány másodperc, amit le lehetne faragni. Íme, videón az őrület:

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Kép
Stílus

A hírességek jó ideje nem tudják megunni! 2024 nyarán érdemes beszerezned egy ilyen nadrágot

Ez a korábban elhanyagolt darab manapság az egyik legfelkapottabb trend a férfi ruhák terén.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!