Programajánló: szia uram, egy jó punk koncert érdekel?

Programajánló: szia uram, egy jó punk koncert érdekel?

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Reflektor fesztiválon fellép a londoni Shame, a búcsúkoncertező Middlemist Red, valamint a Galaxisok, a Hocuspony, a Hiúz és a kisbetűs ünnepnapok.

A Reflektor fesztivál idén a Dürer Kertbe költözik egy estére november 16-án. Érkezik a brit poszt-punk legünnepeltebb bandája, a Shame Zseniális 2018-as Szigetes koncertje után tér vissza Magyarországra az utóbbi évek post-punk robbanásának egyik legizgalmasabb szereplője, a dél-londoni Shame. A zenekar az idén februárban megjelent harmadik nagylemezével már rég kilépett a műfaj keretei közül és a megszokottan nyers és erőteljes hangzásvilágát himnikus refrénekkel keresztezte. A dalokat a zenekar tagjai élőben rögzítették a stúdióban, hogy a felvételeken minél jobban meg tudják őrizni a híresen energikus koncertjeik hangulatát.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!


A hazai neo-psych hullám legmeghatározóbb zenekara, a Middlemist Red egy évtizedes karriere alatt a magyar fesztivál színpadok nélkülözhetetlen fellépője lett. Túlzás nélkül mondható, hogy egy egész generáció nőtt fel a zenéjükön és számtalan zenekarra voltak nagy hatással itthon. Ezért is volt különösen fájó hír, amikor idén februárban bejelentették, hogy bizonytalan időre visszavonulnak, de szerencsére sikerült a Reflektorra még egy utolsó koncert erejéig előcsalogatni őket, hogy méltóképpen búcsút vehessenek a közönségüktől.

“Az elmúlt 2 hónapban záporozó üzenetek hatására úgy éreztük, hogy valóban sokat jelentene nekünk is, illetve reméljük nektek is ha még egyszer utoljára színpadra állnánk Budapesten is. Most pedig már biztosan mondhatjuk, hogy mi is ott leszünk az idei Reflektor fellépői között. Plusz adalék, hogy azzal SHAME zenekarral fogjuk co-headlineolni az estét, akik mindannyiunk életében egész meghatározó szerepet töltöttek be egy időszakban, így tényleg egy méltó lezárása lesz az elmúlt évtizednek ez az este.”

- mondta a zenekar.


Az idén tízéves Galaxisok legalább húsz év kísérletezést sűrített létezésének első évtizedébe, a Cseh Tamás és a Neutral Milk Hotel által ihletett tábortüzes daloktól az álomszerűen fátyolos indie-slágereken és zongorás balladákon át a tropicaliáig vagy a posztpunkig. Ez azt jelenti, hogy Szabó Benedek, Sallai László, Günsberger Ákos és Bradák Soma bátran válogathat az - egyelőre - hétlemeznyi életmű anyagából az éppen aktuális koncertnek megfelelően. Ez a Reflektoron is így lesz, így biztosan elhangzik majd néhány olyan szám is, amit évek óta nem hallhattak a koncertre járók.


Eszelős sebességű, fuzzban úszó riffek, négy szólamú vokálok és magyar szövegek, ez a HOCUSPONY, akik az idén áprilisban bemutatott új EP-jüket is hozzák a Reflektorra. A Hiúz István Geri és Hegyi Olivér indie rock duója. Sok év szünet után tértek vissza a dallamosabb “Félig szabad” című felemelő hangulatú LP-jükkel, ami számos 2022-es év végi listán szerepelt. A kisbetűs ünnepnapok zenéjének kiindulási pontja az alternatív rock, de a fiatal banda gond nélkül kalandozik el számtalan más stílus felé is legyen az akár jazz, latin vagy a 60-70-es évek beat zenéje.


A koncertek után a We Wanna Be Forgotten Kollektiva DJ-zik majd a Fotelbárban, a Kisteremben pedig Sierra Delta, vagyis Deli Soma és Ürögdi Ábel a Middlemist Redből pakolják majd kedvenc zenéiket.


Jegyek itt.

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Stílus

Szurkolj stílusosan! Avagy a labdarúgó-Európa-bajnokság hatására hódít a blokecore irányzat

A labdarúgó-Európa-bajnokság mindenkit más és más módon ihlet meg! Neked is bejön ez a mostanság felkapott hullám?

Kép
Szórakozás

10 kisváros hazánkban, ahol érdemes megfordulni a nyáron

Mindegyiknek egyedi a hangulata, amibe érdemes belekóstolni egy hétvégi kirándulás alkalmával!

Kép
Szórakozás

A sörök Eb-jén már továbbjutottunk a csoportból

Ezek a srácok mind a huszonnégy résztvevő ország egy-egy italát megkóstolták, meglepő végeredmény született.

Kép
Szórakozás

Újra hív minket a Zóna! Erre lehet számítani a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyltól

A sugárzásmérő recseg már egy ideje, de most végre kijött egy igazi gameplay-videó is a játékról!

Kép
Jármű

Ez már kabaré: most az ablaktörlővel van gond a Cybertruckon

Ekkora felhajtással és ilyen drágán ritkán adnak olyan autót, amivel már az elején ennyire sok baj van.

Kép
Tech

Sztárok bikinis kamufotói bukkannak fel a Google képkeresőjében

Ezeken kívül MI-generált, hamis gyerekkori képeket is mutatnak a celebekről.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!