Simsont 1,6 millióért – ezek megőrültek?

Simson S51
Forrás: eBay

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A németeknél bukkant fel egy teljesen felújított Simson S51 óvatos 4300 euróért. De meddig lehet még emelni a kismotorok árát?

A Simson mindig kitüntetett helyet foglalt el a keleti blokkos kismotorok között. Annak idején erre vágytak, vágytunk a leginkább, miközben sokszor csak Verhovina vagy Riga jutott. Aztán amikor az olasz és japán robogók tömegesen kezdtek beszivárogni az országba, megcsappant a népszerűségük, pár tízezresért egészen jókat ki lehetett fogni. Fiatalok vették tanulómotornak, idősebbek horgászathoz, bizonyos réteg meg kocsmába járáshoz.

Azonban az utóbbi években durván kilőttek az árak. Nemcsak idehaza, hanem Németországban is egyre erősebb közösség épült a Simsonok köré, tehát hirtelen elkezdte megérni felújítani és továbbpasszolni ezeket a gépeket, akár külföldre is. Nem volt ritka látvány, hogy egy-egy utánfutón sorakozva hagyták el az országot a jobb esetben igényesen restaurált, rosszabb esetben csak eladásra összehajított, gagyi alkatrészekkel megpakolt, de szépen csillogó darabok.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Simson blokk
forrás: eBay
Négyfokozatú váltóval szerelték ezt a kivitelt
Lendvai Zsolt
Lendvai Zsolt újságíró, szerkesztő
Sportriporternek készültem, de helyi tévés, majd autós újságíró lettem. Az InStyle Mennél a lehető legérdekesebb témákat igyekszem megtalálni, és szórakoztatóan átadni.

Én még 40 ezerért vettem a közepesen lelakott Simson Staromat, az S51-ek valamivel már akkor – tíz éve – is drágábbak voltak. Ma viszont utóbbiból egy pajtából kivakart, épp csak beinduló motorért is elkérnek 200 ezret, a szépekért egymilliót. Az „olcsókat” gyorsan meg is veszik, akik szeretnének nyerni rajta. Egyre nehezebb sajnos elképzelni, hogy saját használatra, gombokért megszerezhessünk egy Simsont.

Az viszont, amit a német Autobild munkatársai szúrtak ki az eBay-en, még ebben a helyzetben is elég durva: 4300 euróért, átszámolva úgy 1,6 millió forintért kínálnak egy fehér S51-et. A leírás szerint minden alkatrésze új, a vázat porfestették, a fém elemeket újrafényezték. Comfort kivitelként látta meg a napvilágot, és ezen nem is módosítottak, viszont kapott új vape-gyújtást, az első fényszóró pedig ledes, és egy Jeep Wranglerből származik, de az eredetit is adják vele.

Simson S51 hátsó futómű
forrás: eBay
Minden csilivili, de ennyiért legyen is!

Hogy ennyiért érdemes-e még Simsonba fektetni, nem merném megjósolni. Nyilván egyre kevesebb van belőle, nehezebb beszerezni, de ez már egy elég magas ár, nem fogadnék rá, hogy jelentősen emelkedhet a későbbiekben. Mindenesetre alkatrész még van hozzá, az MZA a gyári licencekkel és tervekkel rendelkezve biztosítja az utánpótlást. A típusokat ismerő szakemberek is akadnak, ráadásul nem is ördöglakat, lehet rajta tanulgatni a szerelést. De már ez sem filléres hobbi.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!