Így tanítanak be egy Oscar-jelölt kutyát

Képkocka a filmből
Forrás: Mozinet

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Na jó, igazából nem a kutya, hanem a film kapta a jelölést, de elképesztően kemény munkát végzett Messi és kiképzője.

Öt kategóriában jelölték idén Oscarra az Egy zuhanás anatómiája című francia drámát, azonban van benne egy olyan alakítás is, amit arany szobrocskával biztosan nem jutalmaznak, sok-sok simogatással és jutalomfalattal viszont annál inkább. Anélkül, hogy túl sokat spoilereznénk, annyit el lehet árulni, hogy az alkotásban kulcsszerepet kap egy Snoop nevű vakvezető kutya is. A négylábút viszont igazából nem így hívják, hanem Messinek, és kiképzőjével, Martin Continivel nagyon sokat dolgozott azon, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Oké, igazából a simogatáson kívül a Cannes-i Filmfesztivál Kutya Pálma díját is neki ítélték.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Íme, a film előzetese:

Contini szerint ahhoz, hogy a vásznon minden természetesnek hasson, a legapróbb dolgokra is alaposan rá kell készülni. Két hónapon át minden egyes nap gyakoroltak Messivel, a munkát az egyszerű lefekvéssel kezdték, majd azt is nagyon gondosan megtanulták, hogyan maradjon mozdulatlan a kutyus feje. A következő lépésben már a kézzel felemelt fejnek kellett akadálytalanul visszaesnie, hiszen el kellett érni, hogy az állat élettelennek látszódjon akár akkor is, amikor ölben viszik. A szakembernek nagyon oda kellett figyelnie Messi apró jelzéseire, testbeszédére, viselkedésére a különféle helyzetekben. Egyik nap például labdáztak, majd amikor a kutya fáradtan lefeküdt és kilógatta a nyelvét, Contini pontosan tudta, hogy erre van szüksége a filmben is.

Egy másik jelenetben a rendező, Justine Triet azt szerette volna elérni, hogy a kutya vezesse végig a nézőket a rendőrségi helyszínelésen, ami ugyancsak sok tréninget igényelt. Viszont azt már maga Triet emelte ki, hogy nem eszközként, kellékként, hanem valódi karakterként tekintett Messire, akinek nagyon fontos volt a jelenléte a történet szempontjából is. Contini emellett rengeteget tanulmányozta a vakvezető kutyák kiképzését is, hogy ezt a feladatot is hitelesen tudják megjeleníteni az alkotásban. Mivel a border collie fajtára jellemző módon Messi is nagyon gyors, az is kihívás volt, hogy ezt valahogyan kordában tartsák. Erről Contini elárult egy érdekes kulisszatitkot: őt magát is beöltöztették rendőrnek, hogy ne legyen probléma, ha véletlenül a kamerák látóterébe kerül, amikor utasításokat ad a kutyának.

Ugyanakkor most egy kicsit attól tart a kiképző, hogy mostantól csak olyan szerepeket kap majd az állat, amelyekben el kell pusztulnia, hiszen annyira profin játssza ezt el. Messi, avagy Snoop sztár lett, akit a hivatalos eseményeken olyan sztárok kényeztettek figyelmükkel és érintéseikkel, mint Bradley Cooper vagy Billie Eilish.

(forrás: Variety, IndieWire)

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!