Egy vagyont hozott a hatalmas Star Wars-játékgyűjtemény

Egy férfi Star Wars-játékokat válogat
Forrás: Jonathan Elderfield / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Tízszer többet kaszáltak a régi figurákon, mint amennyit eredetileg reméltek, összesen 140 millió forintnyi angol font folyt be.

A Csillagok háborúja filmeknek világszerte óriási rajongótáboruk van, köztük igazi fanatikusok is, akik akár filmet forgatnak, akár elképesztő gyűjteményeket halmoznak fel a kapcsolódó ereklyékből. A brit Vectis Auctions most egy ilyen, igen tekintélyes kollekciót árverezett el, és bár előzőleg csupán a tizedére számítottak, végül 322 ezer angol font, vagyis úgy 140 millió forint jött össze cserébe. Azt nem részletezik, hogy egyvalaki fizetett-e ennyit, vagy több különböző helyre kerültek a tételek.

Az ellenben biztos, hogy darabokra lebontva a legértékesebbnek egy Anakin Skywalker figura bizonyult, önmagában ötmillió forintot pengettek ki az 1983-as A Jedi visszatér című mozi alapján a Kenner nevű cégnél készült játékért. Mondjuk a maga 2,6 milliójával nem kell szégyenkeznie a Palitoy gyártmányú Jedi templomőrnek, vagy az 1,9 milliós Cantina-készletnek sem.

Az aukción értékesített valamennyi tétel az eredeti trilógiához kapcsolódóan készült, tehát hetvenes-nyolcvanas évekbeli játék. Tehát jó eséllyel ma már igen ritkának számítanak, a gyűjtők pedig aligha válnak meg tőlük könnyen, ezért is nyíltak olyan nagyra a pénztárcák.

A borítókép illusztráció, nem az árverezett játékokról készült. Egy férfi válogat a Star Wars-témájú játékok között a Fao Schwartz üzletében, New Yorkban, 1999-ben. Abban az évben mutatták be a Baljós árnyakat, vagyis az előzménytrilógia első részét.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Szórakozás

Kis gól is gól – de Szoboszlai hatalmasat lőtt

A Liverpool magyar középpályása öt perccel beállása után kínálta meg bombagóllal a Leicester City kapusát.

Kép
Szórakozás

Scorsese szerint a kultúrát veszélyeztetik a szuperhősfilmek

A rendező továbbra is gyűlöli a szuperhősfilmeket, szerinte harcolni kell ellenük és megmenteni tőlük a mozit.

Kép
Szórakozás

Mégsem készülnek majd PET-palackból a Lego kockái

A világ egyik legnagyobb játékgyártója két éve jelentette be, hogy újrahasznosított műanyagra áll át. Most úgy döntöttek, mégsem tesznek így.

Kép
Jármű

Szívó V8 és VTEC a Hondától – de nem autóba

Az ötliteres nyolchengerest nem a következő Civic Type-R-be lógatják bele: ez egy csónakmotor, amit épp most mutattak be Genfben.

Kép
Stílus

Szuper színeket kapnak a limitált G-Shock-ok

A League of Legends online harci játékkal kollaborációban kiadott modellek látványosak és szórakoztatóak. És ritkák.

Kép
Szórakozás

Jól járnak a forgatókönyvírók a sztrájk végén

Elfogadták a stúdiók utolsó ajánlatát, ez pedig mind a jövedelmeket tekintve, mind a mesterséges intelligencia kapcsán előnyös a számukra.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!