A sült csirke harcba indult a degusztációs menük ellen

sültcsirke
Forrás: Marianna Massey / Getty Images

Tech

Most érdemes napelemet felszerelni, mutatjuk a részleteket

Promóció

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Promóció

Otthon nélkül nincs pszichés egészség – mit árul el rólunk a hely, ahol élünk?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egyre több séf hagyja ott a csúcs éttermeket, és nyitnak egyszerű kajáldákat, faksznimentes, jó konyhával.

Az elmúlt néhány évben átrendeződött az éttermek világa, nem csak a nagyvilágban, hanem nálunk is - ahogy Balogh Levente is mondta, a válság egy purgatórium, ami megtisztítja a piacot -, és ennek a folyamatnak egyik érdekessége, hogy a tábornokokhoz hasonlóan, csillagokkal teleaggatott éttermekről a figyelem a kevésbé fennkölt, egyszerűbb, de a maga műfajában remek konyhát vivő helyek felé fordult.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A Washington Postban a jelenséggel egy külön cikk foglalkozik "Fine-dining chefs are flocking to fried chicken for a fresh start" címmel, vagyis hogy a korábban a fine-diningban utazó séfek újabban egyre nagyobb számban fordulnak a sült csirke felé, és egyszerűbb ételekkel operáló éttermeket nyitnak.

Példának Elias Taddesse-t hozták fel, aki a New York-i Caviar Russe konyháját vitte, majd a covid után megnyitotta a Doro Soul Foodot, ahol sült csirkét készít elvitelre - abból is csak három félét, más-más fűszerezéssel.

csirkeszárny
forrás: Studio Omg / EyeEm / Getty Images

A Washington Post másik példája az Eleven Madison Park szakácsa, Eric Huang, aki az elismert manhattani konyhát cserélte a Queens-i Pecking House-ra, amely chilis olajjal vastagon meglocsolt ötfűszeres sült csirkét árul.

Bár a csirkehús lenézett alapanyag a csúcskategóriában, Huang szerint ez maga a tökéletes étel a mindenevők számra. A piackutató cégek is alátámasztják ezt, az amerikai piacon 2019 óta a csirkehúst áruló üzletek minden más éttermi szegmensnél gyorsabban növekedtek.

A puccos bangkoki étterem, a Canvas egykori séfje úgy nyilatkozott a kérdésről, hogy a fine-dining fogásoknak szépnek és elgondolkodtatónak kell lenniük, rengeteg követelménynek kell egyszerre megfelelniük, míg a rántott csirkével szemben egyetlen elvárás van: legyen finom. Azóta ő is csirkét süt Portland belvárosában, mégpedig thai ihletésűt: csípős halszószban pácolja, majd duplán süti, a végén pedig sült, édes medvehagymával tálálja.

Ha egyszerű, de jól működő ételeket készítenél, akkor adunk néhány tippet rá az InStyle MEN nyomtatott számában, keresd az újságárusoknál!

instylemen
forrás: marquard media

Videók

Tech

Most érdemes napelemet felszerelni, mutatjuk a részleteket

Promóció

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Promóció

Otthon nélkül nincs pszichés egészség – mit árul el rólunk a hely, ahol élünk?

Kép
Szórakozás

Szomorú fordulat: kirúgták a milliós borravalót begyűjtő pincért

Bár állítólag ennek az egésznek semmi köze a borravalóhoz.

Kép
Szórakozás

27 nagyszerű gengszterfilm, amit vétek lenne kihagyni

Valós történeten alapuló maffiatörténet, vagy egyszerű alvilági fikció? A választék bőséges.

Kép
Stílus

Nagyon szigorú lett a halálfejes Depeche Mode-Hublot

Nem ez már az első kollaboráció a brit zenekar és a svájci óragyártó között.

Kép
Stílus

Machine Gun Kelly új tetoválását csak nézed, de nem hiszed el

A rapper egészen masszív testdekorációja 44 tűt emésztett fel, de végigszenvedni sem lehetett gyenge.

Kép
Jármű

III. Károly Jaguarja – a királyi család első elektromos autója

Az angol király még megkoronázása előtt, hercegként vette az I-Pace-t, saját pénzéből.

Kép
Szórakozás

Nicolas Cage mint Pókember? Már tárgyalnak róla

Persze nem a klasszikus, piros-kék hálószövőt játszaná el, hanem Pókember Noirt, akinek a hangját már kölcsönözte.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!