Jön a svájci bicska, amiből hiányzik a kés

Svájci bicska
Forrás: Denise Jans / Unsplash

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Victorinox érdekes lépésre szánta el magát, de azért nem kell félni, maradnak a hagyományosabb változatok is.

A bicska másik neve nem véletlenül zsebkés, hiszen elsődleges funkciója a kés, méreténél és kialakításánál fogva pedig összecsukva elfér a zsebünkben anélkül, hogy átszúrná azt. Nagyjából a tizenkilencedik század végén jelentek meg aztán az első svájci bicskák, vagyis azok az eszközök, amelyek már nemcsak egy becsukható pengét tartalmaztak, hanem multifunkciósak voltak, többnyire konzervnyitóval, lyukasztóval és csavarhúzóval felszerelve. Ma már az egyszerűektől az akár nyolcvanféle funkcióval felvértezettekig hatalmas a választék, akár óra, pendrive vagy mp3-lejátszó is lehet bennük.

A műfaj egyik legismertebb szereplője a Victorinox azonban most egy egészen érdekes csavarral készül: pont a pengét száműzné egye zsebkéseiről. Még csupán a korai fejlesztési fázisban tartanak, de azért nem tűnik olyan nagy munkának eltüntetni egy funkciót, majd a helyére esetleg beilleszteni valami mást. Természetesen nem arról van szó, hogy az összes terméküket megfosztanák a legalapvetőbb szolgáltatásától, viszont azt mondják, szeretnék kiszolgálni vevőiket azokban az országokban is, ahol a kés jelenléte problémás lehet.

Bizonyos ázsiai országok mellett az Egyesült Királyságot említették, ahol a kormány éppen olyan jogszabály-módosításon dolgozik, amely a kések közterületen való viselését, hordozását korlátozná. Mondjuk onnantól kezdve már nem is annyira svájci bicskának kellene hívni ezeket az eszközöket, sokkal inkább a multiszerszám vagy multitool kifejezés illene rájuk.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!