Szívmelengető sportfilm jön a Netflixre Bill Nighyval

The Beautiful Game képkocka
Forrás: Netflix

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A hajléktalanok foci-világbajnokságáról szól majd az alkotás, középpontjában az ember és az emberség áll.

Az utóbbi években nem volt hiány izgalmas és érdekes sportfilmekből, elég, ha csak a Vaskarom vagy a Woody Harrelson-féle Bajnokok jut eszünkbe. Hamarosan pedig a Netflix áll elő egy olyan alkotással, amely szokatlan témához nyúl: a hajléktalanok labdarúgó-világbajnokságát dolgozza fel. Ez egy valóban létező megmérettetés, az elsőt még 2003-ban rendezték az ausztriai Grazban, a magyar csapatnak is van egy bronzérme 2018-ból, tavaly pedig Chile nyerte a tornát.

A The Beautiful Game (A gyönyörű játék) cím a labdarúgás egyik igen gyakran használt „becenevére” utal, a főszerepekben pedig Bill Nighyt (Élj!, Igazából szerelem, Fújd szárazra, édes!, Underworld stb.), valamint Micheal Wardot (A halhatatlan gárda, Beauty stb.) láthatjuk. Előbbi az angol csapat menedzserét alakítja, aki a tornára készíti fel együttesét. Utóbbi a tehetséges csatárt, Vinnyt játssza, aki segíthet a végső győzelem elérésében, de csak ha leszámol a múltjával, és a csapat tagjává válik.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Nézd meg az előzetest:

Thea Sharrock rendező (Mielőtt megismertelek, Ivan, az egyetlen) szerint a film az emberekről és az emberségről, önmagunk újra megtalálásáról szól. Ő maga amúgy még nem hallott a hajléktalan-vébéről korábban, de megismerve nagyon inspirálónak találta. Nighyt nagyszerű színésznek tartja, és az sem okozott fennakadásokat köztük, hogy a színész a Crystal Palace-nak, ő maga pedig az Arsenalnak szurkol. Sőt, Nighy egyenesen imádja a futballt, és azon kevesek egyike volt a produkcióban, akik tényleg jól bánnak a labdával.

A forgatások Londonban és Rómában zajlottak, a munkálatok kezdeti szakaszában pedig Colin Farrell és Brendan Gleeson is részt vett. A készítők szorosan együtt dolgoztak a sporteseményt szervező Homeless World Cup Foundationnel. A Netflix március 29-én mutatja be a filmet, és talán nem is véletlen ez az időzítés, hiszen így szélesebb körben megismertetheti a tornát, amelynek idén április 27-28-án a dél-koreai Szöul ad otthont.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!