Scorsese vadnyugati krimijét várják legjobban a magyar nézők

Részlet a Megfojtott virágok előzeteséből
Forrás: UIP-Duna film / Unsplash

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Nem meglepő, hogy Robert De Niro, Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese nevével el lehet adni egy filmet, de az Aquaman folytatása is sokakat érdekel.

Az idei év legnagyobb filmes durranásain talán már túl vagyunk, valószínűtlen, hogy a Barbie sikerét bármi felül tudná múlni, de azért az Oppenheimer sem teljesít rosszul, a két produkció egymást is felfelé húzza. De nem kell rögtön lelakatolni a mozikat, amint ezek kifutnak, vannak még olyan alkotások, amelyekre érdemes várni. A Magyar Filmadatbázis nyilvánosságra hozta, melyik az a tíz premier, amit 2023 második felében a leginkább várnak a magyar nézők.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

10. Marvelek

A Marvel moziverzumának nem kevesebb mint harmincharmadik darabja, egyben a 2019-es Marvel Kapitány folytatása. A Brie Larson alakította főhős személyazonosságát visszaszerezve bosszút áll a Legfőbb Intelligencián. Larson mellett Samuel L. Jacksont, Iman Vellanit, Teyonah Parist is láthatjuk a vásznon.

Bemutató: 2023. november 9.

9. Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája

Az éhezők viadala filmsorozat legújabb darabja egy előzményfilm, amely a 2012-es első epizód cselekményei előtt 64 évvel játszódik. A fiatal, még a jó és a rossz között egyensúlyozó Colorianus Snow szerepében Tom Blyth, rajta kívül Rachel Zegler, Peter Dinklage és az Eufóriából ismert Hunter Schafer is feltűnik.

Bemutató: 2023. november 16.

8. Dűne: Második rész - ELHALASZTVA

A 2021-es sci-fi siker folytatása a távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódik. Az Atreides családot kiirtották, csak a herceg élte túl, aki éppen egy nomád népnél bujkál. Miközben bosszúra készül, megpróbálja megakadályozni a szörnyű jövőt, amit csak ő lát előre. Igazi sztárparádé lesz a film, a főbb szerepeket Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler, Léa Seydoux, Javier Bardem, Stellan Skarsgard, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Christopher Walken, Dave Bautista és Josh Brolin alakítják.

Bemutató: 2023. november 2. helyett átcsúszott 2024. március 15-re!

7. Fűrész X.

Az ígéretek szerint a kultikus horrorfranchise legfelkavaróbb darabjával lesz dolgunk. John Kramer, azaz Kirakós egy eddig nem ismert, személyes játékkal tér vissza, miután hiába reménykedett a csodálatos gyógyulásban. Az idővonalon kissé furcsa helyet foglal el a mozi, hiszen az első és második rész közé ékelődnek be a történései. Kramert ezúttal is Tobin Bell játssza.

Bemutató: 2023. október 5.

6. Az ördögűző: A hívő

Egy újabb horror a listában, az 1973-as Az ördögűző közvetlen folytatásának szánják az alkotók, noha annak kapcsán trilógiáról beszélhetünk, és a kétezres években két előzményfilm is készült. Az eredeti rendezője, William Friedkin épp a közelmúltban, augusztus 7-én hunyt el. Az ősszel érkező A hívő mellesleg egy újabb trilógia első darabja, a következőt 2025-re tervezik. A főbb szerepekben Leslie Odom Jr., Ann Dowd és Jennifer Nettles.

Bemutató: 2023. október 12.

5. Az apáca 2.

Még egy horror, egyenesen a Démonok között univerzumából. Az első részben az eredettörténetet ismerhettük meg, ezúttal pedig egy francia egyházi iskolába látogatunk. Irene nővérnek újra szembe kell néznie Valakkal, aki ezúttal egy barátját szállta meg. A horrorapácát újra Bonnie Aarons formálja meg, Irene nővért Taissa Farmiga.

Bemutató: 2023. szeptember 7.

4. Az Alkotó

A jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. A John David Washington által megjelenített ex-különleges ügynök, Joshua felesége eltűnését próbálja feldolgozni, amikor megbízzák az emberiség elpusztítására alkalmas fegyvert létrehozó Alkotó felkutatásával és likvidálásával.

Bemutató: 2023. szeptember 28.

3. Feláldozh4tók

A dobogósok sorát egy újabb folytatás nyitja, méghozzá a Feláldozhatók akcióhős-tabló legújabb felvonása. Az új tagok új harcmodort és új stílust hoznak a világ utolsó mentsvárát jelentő csapat életébe. A rendezői széket minden rész esetében más foglalta el, ezúttal Scott Waugh irányította a munkát. A színészek, akikkel dolgozott: Jason Statham mint Lee Christmas, a barátnőjét, Ginát alakító Megan Fox, Gunner Jensen szerepében Dolph Lundgren, Barney Rossként Sylvester Stallone, továbbá Curtis Jackson, azaz 50 Cent és Andy Garcia – de lehetne még sorolni.

Bemutató: 2023. szeptember 21.

2. Aquaman és az Elveszett királyság

Többször elhalasztott és újraforgatott, meglehetősen hányatott sorsú folytatása ez a 2018-as Aquamannek. A legnagyobb botrány Amber Heard személye körül alakult ki, a Johnny Depp-pel folytatott per hatására komolyan felmerült a lehetősége annak, hogy teljesen kivágják a filmből, még petíció is indult ennek érdekében. Végül mégis benne maradhatott, kérdés, hogy végül milyen formában. A hét tenger urának kiléte nyilván nem volt kérdéses, Jason Momoa döfköd majd a szigonyával. Júliusi hír, hogy állítólag még mindig szükség van jelenetek újraforgatására, a határidő meg szorít, kérdés, hogy ez rányomja-e bélyegét a kész filmre. Mindenesetre egyelőre csak az amerikai premierdátum ismert, szokás szerint a magyar bemutató egy nappal korábban lehet, de erre azért most még nem vennénk mérget. A gyártó nem tervez halasztást a hollywoodi sztrájk miatt.

Bemutató. 2023. december 20. (Amerikában)

1. Megfojtott virágok

Ha vannak olyan alakjai napjaink filmművészetének, akiknek a személye szinte garanciát jelent a minőségre és a sikerre, akkor rendezőként Martin Scorsese, színészként Robert De Niro és Leonardo DiCaprio egészen biztosan közéjük tartozik. A Megfojtott virágokra hivatkozhatunk westernként, de talán pontosabb, ha vadnyugati kriminek nevezzük az 1920-as években játszódó történetet. Az amerikai történelem egyik szégyenfoltját, az oszázs indiánok tragédiáját mutatja be, és azt a mészárlást, ami az olajért zajlott. A női főszereplő Lily Gladstone, valamint láthatjuk az alkotásban Brendan Frasert is.

Bemutató: 2023. október 19.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!