Úgy lopják a Rolexeket és a Patekeket, mintha kötelező lenne

Rolex Submariner
Forrás: Getty Images

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Alaposan megugrott az óralopások és -rablások száma, a rekordot egy berlini kereskedés tartja, ahonnan négymilliárd forintnyi órát vittek el a széfből.

A világ jelentősebb nagyvárosaiban, mint például Londonban, Párizsban és Los Angelesben az elmúlt évben nagymértékben megszaporodtak az óralopások és -rablások. A Los Angeles-i rendőrség adatai szerint idén januártól november közepéig több mint 200 alkalommal tulajdonítottak el bűnözök 5000 dollárnál (kb. 2 millió forintnál) drágább órát, ami 30%-os emelkedést jelent az előző évhez képest.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Ezzel párhuzamosan a a londoni rendőrségen is hasonló tendenciát tapasztalnak, január és szeptember között közel 700 Rolexet és 100 Pateket lovasítottak meg a város határain belül, ami a Bloomberg értesülése szerint jelentősen meghaladja a 2021-es adatokat. Mivel világszerte hasonló a trend, Londonban és Párizsban a bűnüldöző szervek külön munkacsoportot állítanak fel a luxusóra-lopások leküzdésére.

A lopások és rablások nemcsak az utcára korlátozódnak, hanem a célzottan az órákra utazó betörések is elszaporodtak, viszonylag friss történet, hogy az angol válogatott játékosa arra ért haza a katari világbajnokságról, hogy a London melletti otthonában betörők megpróbálták meglovasítani a 155 millió forint értékű óragyűjteményét.

A rendőrség megállapította, hogy a sportolók és más közszereplők különösen kitettek az ilyen jellegű betöréseknek, hiszen a róluk készült képek alapján jól beazonosíthatóak, hogy milyen óráik vannak, tehát tulajdonképpen a közösségi oldalak segítenek a betörőknek az információgyűjtésben. De nem csak a magánemberek órái veszélyeztetettek, december elején például egy berlini kereskedőhöz törtek be, és rámolták ki a széfet - 1000 óra tűnt el, zömében Rolexek, Patek Philippe-ek, Omegák, Audemars Piguet-k és Breitlingek, a kár pedig közelíti a négymilliárd forintot.

A nemzetközi trend Budapestet sem kerülte el, még augusztusban a Duna-parton támadta meg egy ötfős banda Gábor Zsazsa özvegyét, Frédéric von Anhalt herceget, akitől egy 11 milliós Patek Philippe-et vettek el.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!