Mesterséges intelligencia segíthet a wimbledoni tenisztornán

Wimbledoni teniszmeccs
Forrás: Shep MacAllister / Unsplash

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A világ legnagyobb múltú teniszbajnoksága a wimbledoni, ahol most azt fontolgatják, mesterséges intelligenciára cserélik a vonalbírókat.

146 évvel ezelőtt, 1877-ben rendezték meg először a wimbledoni teniszbajnokságot, amely ezzel a világ legrégebbi és egyben egyik legnagyobb presztízsű tornája. A US Open például 1881-ben, a Roland Garros 1891-ben született meg. A szervezők a mai napig kiemelt fontosságúnak tartják a hagyományok tiszteletét, de úgy tűnik, bizonyos területeken ők sem állnának a fejlődés útjába. Jamie Baker versenyigazgató szerint komolyan számításba vették a mesterséges intelligencia alkalmazását.

Ez nem azt jelentené, hogy teljesen átveszi például a bírók szerepét a technológia, de a vonalbírókat az MI-vel váltanák ki. Nem lenne egyedülálló a döntés, hiszen az ATP (Associations of Tennis Professionals) már tavasszal bejelentette, hogy kamerákkal és mesterséges intelligenciával segítik a döntéseket 2025-től, márpedig az ATP Tournak is része Wimbledon. Az pedig, hogy a labda mozgását kamerák követik, már több versenyen is bevett szokás.

Az MI egyik legnagyobb támogatója a korábbi világelső amerikai klasszis, John McEnroe. Talán nem is véletlenül, ugyanis az 1990-es Australian Openen sportszerűtlen magatartás miatt zárták ki, miután vitatott döntések miatt kezdett veszekedni lényegében mindenkivel. Először éppen a vonalbírót inzultálta, majd az ütőjét is földhöz vágta, végül a vezetőbíróval is vitatkozott. Most úgy fogalmazott: ha a technológia adott, miért ne vetnénk be, hogy mindig helyes döntés szülessen? Majd némi humorral fűszerezve balhéira is utalt, mondván ő maga talán unalmasabb lett volna, ha már akkor is van ilyen lehetőség, de jó eséllyel többet is nyert volna. Egyébként hét Grand Slam-győzelme van, közte három Wimbledon.

Mindenesetre Jamie Baker szerint minden újítást csak úgy lehet bevezetni, ha közben tiszteletben tartják a hagyományokat. Elkerülhetetlen, hogy a következő 10-15-20 évben sok minden másképp legyen, de közben a tradícióknak, a szellemiségnek meg kell maradniuk.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!