Mesterséges intelligencia segíthet a wimbledoni tenisztornán

Wimbledoni teniszmeccs
Forrás: Shep MacAllister / Unsplash

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A világ legnagyobb múltú teniszbajnoksága a wimbledoni, ahol most azt fontolgatják, mesterséges intelligenciára cserélik a vonalbírókat.

146 évvel ezelőtt, 1877-ben rendezték meg először a wimbledoni teniszbajnokságot, amely ezzel a világ legrégebbi és egyben egyik legnagyobb presztízsű tornája. A US Open például 1881-ben, a Roland Garros 1891-ben született meg. A szervezők a mai napig kiemelt fontosságúnak tartják a hagyományok tiszteletét, de úgy tűnik, bizonyos területeken ők sem állnának a fejlődés útjába. Jamie Baker versenyigazgató szerint komolyan számításba vették a mesterséges intelligencia alkalmazását.

Ez nem azt jelentené, hogy teljesen átveszi például a bírók szerepét a technológia, de a vonalbírókat az MI-vel váltanák ki. Nem lenne egyedülálló a döntés, hiszen az ATP (Associations of Tennis Professionals) már tavasszal bejelentette, hogy kamerákkal és mesterséges intelligenciával segítik a döntéseket 2025-től, márpedig az ATP Tournak is része Wimbledon. Az pedig, hogy a labda mozgását kamerák követik, már több versenyen is bevett szokás.

Az MI egyik legnagyobb támogatója a korábbi világelső amerikai klasszis, John McEnroe. Talán nem is véletlenül, ugyanis az 1990-es Australian Openen sportszerűtlen magatartás miatt zárták ki, miután vitatott döntések miatt kezdett veszekedni lényegében mindenkivel. Először éppen a vonalbírót inzultálta, majd az ütőjét is földhöz vágta, végül a vezetőbíróval is vitatkozott. Most úgy fogalmazott: ha a technológia adott, miért ne vetnénk be, hogy mindig helyes döntés szülessen? Majd némi humorral fűszerezve balhéira is utalt, mondván ő maga talán unalmasabb lett volna, ha már akkor is van ilyen lehetőség, de jó eséllyel többet is nyert volna. Egyébként hét Grand Slam-győzelme van, közte három Wimbledon.

Mindenesetre Jamie Baker szerint minden újítást csak úgy lehet bevezetni, ha közben tiszteletben tartják a hagyományokat. Elkerülhetetlen, hogy a következő 10-15-20 évben sok minden másképp legyen, de közben a tradícióknak, a szellemiségnek meg kell maradniuk.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Afrikai kisgyermekből nemzetközi fitneszsztár és Will Smith edzője

A fitneszipar az egyik leggyorsabban változó iparág a világon, ahol nem könnyű állócsillagnak lenni. Ulisses Jr.-nak kemény munkával sikerült.

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!