Itt az atlétikai vébé kabalafigurája, Youhuu. Igen, ez egy juh

Youhuu
Forrás: World Athletics Championships Budapest 23 / Facebook

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Száz nap van hátra a budapesti atlétikai világbajnokság kezdéséig, most megmutatták a rendezvény kabalafiguráját.

Kereken száz nap múlva, augusztus 19-én rajtol a hazai rendezésű atlétikai világbajnokság, Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye. Több mint kétszáz ország mintegy kétezer atlétája méri össze tudását 49 versenyszámban. Az előkészületek már a célegyenesbe fordultak, a nemzetközi szövetség vezérigazgatója Jon Ridgeon átadta a szervezőknek a hivatalos írásos engedélyt a rendezésre. Egyúttal bemutatták a vébé kabalafiguráját, Youhuut. A nevéből talán nem is kitalálni: egy juhot.

A Kárpát-medencében őshonos racka juh ihlette meg tehát a kabala tervezőjét, utalva egyúttal arra is, hogy a Csepel-sziget – ahol a Nemzeti Atlétikai Központ épül – egykor a juhok hazája volt. A figura egy fekete-fehér-narancs színösszeállítású, ezzel a verseny arculatába illeszkedő mezt visel, lábán pedig piros-fehér-zöld sportcipőt. Ahogy a bemutató alkalmával Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója fogalmazott, Youhuuról: „Szerethető, egyedi és büszke a magyarságára, vagyis minden benne van, amit üzenni szeretnénk. Legyünk mindannyian Youhuuk, hétköznapi hősök.”

Youhuu egyébként kabalafiguraként teljesen rendben van, főleg, ha gondolatainkból kitúrjuk elődeit. Kezdjük is mindjárt a 2017-es vizes világbajnokság Bol-doggal, akit még a vébé előtt lecseréltek Water Lillyre és Water Willyre – utóbbi név is támadási felületet adott, miután rávilágított valaki az angol szlengben érvényes jelentésére. Egy junior úszóvébére született meg a Rubik-kockát testként viselő Cubeman, majd vízilabda Európa-bajnokságra készítettek tangás Vízipókot. Igaz, ott a szövetség elég korrektül reagált a kritikákra: „Nincs mit szépíteni, ezt elrontottuk. A kis vízipókot szeretjük, szeretitek, a nagyot újratervezzük. Egyúttal várjuk a józan és hallucinogéneket nélkülözni tudó bábtervezők jelentkezését! És reméljük sem Keresztest, sem a csigagyerekeket nem ijesztettük meg.”

Na, de vissza az idei atlétikai vébéhez. 203 ország részvétele már biztos, de a szervezők szeretnék elérni a 206-ot, amivel minden idők legnagyobb világbajnokságává válna a budapesti. A cél azonban nemcsak az, hogy a rendezvény sikeres legyen, hanem hogy minél több embert biztassanak sportolásra, egészséges életmódra.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!