3206 fekvőtámasz egy óra alatt – megcsinálta

Fekvőtámasz rekord
Forrás: Guinness World Records

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Ez önmagában is hihetetlen, de az is durva, hogy így is épphogy megdöntötte az eddigi rekordot.

Amikor gimiben voltak különféle felmérések, mint például hány felülést, fekvőtámaszt, akármit tudunk megcsinálni adott idő alatt, egész jó eredményeket értem el. Aztán sajnos kevesebbet mozogtam, a kondim is romlott, fene tudja, most mennyi menne egy szuszra. A velem éppen egyidős, szintén 33 éves ausztrál Lucas Helmkének aligha vannak ilyen problémái: éppen most döntötte meg a fekvőtámaszozás világrekordját, miután 3206-szor nyomta ki magát egy óra alatt. Már attól vörös fejjel zihálok, hogy ezt leírtam.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az egészben az a csodálatos, hogy Hemke nem személyi edző vagy testépítő: becsületes polgári foglalkozása szerint könyvelő, tehát ülőmunkát végez. Ilyenkor különösen fontos, hogy megtaláljuk a módját a testmozgásnak, neki sikerült is. A csúcsdöntésnek egy brisbane-i konditeremben futott neki, és nem csak olyan tessék-lássék fekvőket kellett nyomnia. Ahhoz, hogy érvényesítsék is a rekordot, minden egyes mozdulatnak szabályosnak kellett lenni. Vagyis nem hajlíthatta be térdét vagy derekát, törzsének egyenesnek kellett maradnia, leereszkedéskor pedig a könyökénél legalább derékszöget kellett elérnie.

Lucas Helmke
forrás: Guinness World Records
A 33 éves Lucas Helmke könyvelőként dolgozik

Hogy ezt mennyire szigorúan vették, jól mutatja, hogy 34 fekvőtámaszát érvénytelenítették is, de még így is sikerült kinyomnia magát 3206-szor. Mielőtt nekiállnál számolgatni, segítünk: percenként 53-at csinált, vagyis csaknem minden másodpercre jutott egy. Azt gondolnánk, ez bődületes, egyszeri és utánozhatatlan dolog, valójában viszont épp csak felül tudta múlni honfitársát, Daniel Scalit, aki tavaly 3182-t teljesített. Mindkettejük eredménye lenyűgöző.

Amúgy Hemke sem várt mostanáig a rekorddöntéssel, még tavaly novemberben sikerrel járt, de csak most kapta meg a hivatalos értesítést a Guinness-rekordok bizottságától, hogy elfogadták és hitelesnek minősítették a világcsúcsot. Mellesleg Ausztráliában valami lehet a levegőben, mivel nemcsak ő és az előző legjobb, Scali ausztrálok, hanem az a férfi is, aki előttük tartotta a rekordot. Az újdonsült fekvőtámaszkirálynak három évébe tellett elérni azt az erőnlétet, ami a sikerhez kellett. Azt mondja, leginkább kisfiának szeretne példát mutatni, és bizonyítani, semmi sem lehetetlen – igaz, a pici még csak egyéves.

Jó kérdés, hogy meddig maradhat egyáltalán övé ez a rekord. Floridában a helyi média ugyanis márciusban számolt be arról, hogy egy Rob Stirling nevű férfi 3264 fekvőtámaszt nyomott le egyetlen óra alatt, de az ő teljesítményét még el kell bírálniuk a Guinness-rekordok munkatársainak.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!