3206 fekvőtámasz egy óra alatt – megcsinálta

Fekvőtámasz rekord
Forrás: Guinness World Records

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ez önmagában is hihetetlen, de az is durva, hogy így is épphogy megdöntötte az eddigi rekordot.

Amikor gimiben voltak különféle felmérések, mint például hány felülést, fekvőtámaszt, akármit tudunk megcsinálni adott idő alatt, egész jó eredményeket értem el. Aztán sajnos kevesebbet mozogtam, a kondim is romlott, fene tudja, most mennyi menne egy szuszra. A velem éppen egyidős, szintén 33 éves ausztrál Lucas Helmkének aligha vannak ilyen problémái: éppen most döntötte meg a fekvőtámaszozás világrekordját, miután 3206-szor nyomta ki magát egy óra alatt. Már attól vörös fejjel zihálok, hogy ezt leírtam.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az egészben az a csodálatos, hogy Hemke nem személyi edző vagy testépítő: becsületes polgári foglalkozása szerint könyvelő, tehát ülőmunkát végez. Ilyenkor különösen fontos, hogy megtaláljuk a módját a testmozgásnak, neki sikerült is. A csúcsdöntésnek egy brisbane-i konditeremben futott neki, és nem csak olyan tessék-lássék fekvőket kellett nyomnia. Ahhoz, hogy érvényesítsék is a rekordot, minden egyes mozdulatnak szabályosnak kellett lenni. Vagyis nem hajlíthatta be térdét vagy derekát, törzsének egyenesnek kellett maradnia, leereszkedéskor pedig a könyökénél legalább derékszöget kellett elérnie.

Lucas Helmke
forrás: Guinness World Records
A 33 éves Lucas Helmke könyvelőként dolgozik

Hogy ezt mennyire szigorúan vették, jól mutatja, hogy 34 fekvőtámaszát érvénytelenítették is, de még így is sikerült kinyomnia magát 3206-szor. Mielőtt nekiállnál számolgatni, segítünk: percenként 53-at csinált, vagyis csaknem minden másodpercre jutott egy. Azt gondolnánk, ez bődületes, egyszeri és utánozhatatlan dolog, valójában viszont épp csak felül tudta múlni honfitársát, Daniel Scalit, aki tavaly 3182-t teljesített. Mindkettejük eredménye lenyűgöző.

Amúgy Hemke sem várt mostanáig a rekorddöntéssel, még tavaly novemberben sikerrel járt, de csak most kapta meg a hivatalos értesítést a Guinness-rekordok bizottságától, hogy elfogadták és hitelesnek minősítették a világcsúcsot. Mellesleg Ausztráliában valami lehet a levegőben, mivel nemcsak ő és az előző legjobb, Scali ausztrálok, hanem az a férfi is, aki előttük tartotta a rekordot. Az újdonsült fekvőtámaszkirálynak három évébe tellett elérni azt az erőnlétet, ami a sikerhez kellett. Azt mondja, leginkább kisfiának szeretne példát mutatni, és bizonyítani, semmi sem lehetetlen – igaz, a pici még csak egyéves.

Jó kérdés, hogy meddig maradhat egyáltalán övé ez a rekord. Floridában a helyi média ugyanis márciusban számolt be arról, hogy egy Rob Stirling nevű férfi 3264 fekvőtámaszt nyomott le egyetlen óra alatt, de az ő teljesítményét még el kell bírálniuk a Guinness-rekordok munkatársainak.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Stílus

Kitesznek magukért a gyártók, ha a Formula-1-es partnereiknek készítik az órákat

Ahol a legjobban számít a pontosság, az idő és a precizitás, ott a helye ezeknek a márkáknak.

Kép
Életmód

Ez az összetevő fontos fegyver a demencia elleni harcban

Étrendünknek kulcsszerepe van egészségünk alakulásában, akár mentális téren is.

Kép
Stílus

Harminc évvel a film után újra kiadták Forrest Gump cipőjét

A filmben látott Nike Cortez hat esztendeje járt utoljára a piacon, most pillanatok alatt elkapkodták.

Kép
Életmód

Sokkoló merényletek: 10 híres történelmi alak, akit lelőttek

Borzasztó, mikor valaki kioltja egy másik ember életét. Az ismert emberek halála mindig nagyobb figyelmet kap, de ez teljesen érthető: most összegyűjtöttük azokat az eseteket, mikor lelőttek egy hírességet.

Kép
Szórakozás

Brad Pitt hónapokig edzett, hogy versenyautót vezessen új filmjében

Őrületes pénzből készül el az alkotás, amelyben veterán Formula–1-es pilótát alakít. Már premierdátum is van.

Kép
Életmód

Akkor és most: Így néznek ki ma a múlt szexszimbólumai

Egykor őket tartották a világ legjobb nőinek. Mutatjuk, hogyan változtak az évek alatt a múlt szexszimbólumai!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!