Hollywood a legjobb marketinges?! Minden idők 6 legikonikusabb Ray-Ban darabja, ami egy filmnek köszönheti hangos sikerét

Hollywood a legjobb marketinges?! Minden idők 6 legikonikusabb Ray-Ban darabja, ami egy filmnek köszönheti hangos sikerét
Forrás: Warner Bros., InterCom, Warner Home Video

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Mostanság már egyre több napsütés köszönt ránk, így egy ilyen ikonikus Ray-Ban napszemüveg-válogatás stílustippnek sem utolsó.

Nem egy ruhadarab és kiegészítő köszönheti hangos és mai napig is tartó sikerét a filmeknek, a farmer nadrágok mellett ugyanis a hawaii ing is a mozgóképek világa miatt vált ismertté, ahogy a Ray-Ban napszemüvegeit is végül a filmipar szögelte ki végleges és stabil helyére.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Kezdjük is az elején...

John Arthur Macreadynek, az amerikai hadsereg légihadtest ezredesének jutott először eszébe a gondolat, hogy egy olyan napszemüveget kéne megalkotni, ami a felhők felett is segítheti a pilótákat a tisztán látásban. Meg is kereste ötletével John Bauscht és Henry Lombot, akik örömmel szálltak bele az együttműködésbe és 1936-ban el is készült az első, "Anti-Glare" néven ismert prototípus immáron Ray-Ban márkanév alatt (ami a rövidítése a banning rays from the sunnak, ami körülbelül annyit tesz, hogy napsugártaszító). A ma is ismertté vált formáját a kezdeti változat, pár kisebb praktikus átalakítás után 1939-ben érte el és végül Aviator néven szabadalmaztatták. Az ötlet annyira bejött, hogy az első darabot számos új forma követte és többek közt megjelent a Wayfarer és a Caravan is. Olyan sztárok viselték a darabokat, mint James Dean, Marlon Brando, Audrey Hepburn vagy Marilyn Monroe. Idővel azonban egyre több márka tűnt fel a piacon, és a '70-es években akkorát fordultak a divathullámok, hogy a Ray-Ban letisztultabb stílusvilága teljesen kiszorult a trendek közül. A cég még azon is elgondolkozott, hogy végleg lehúzzák a rolót, ám végül úgy döntöttek, hogy a mozik világában csábítják el az ügyfeleket és egy 60 filmre szóló szerződést kötöttek a legnagyobb filmgyártókkal, így kerültek be az 1983-ben bemutatott Kockázatos üzlet című filmben, ahol a Tom Cruise által élete keltett Joel Goodsen karakterének hála a Wayfarer eladása annyira megugrott, hogy innentől fogva nem volt megállás. A színész egyébként nemcsak megmentette a csődtől a gyártót, de fel is pörgette a darabok iránti keresletet, az Aviátor a Top Gunnak, a Clubmaster pedig az Esőember című filmnek köszönheti a sikerét.

Ennyi érdekesség után pedig mutatjuk is, hogy melyek voltak a filmgyártás legikonikusabb Ray-Ban darabjai!

Galéria / 12 kép

6 Ray-Ban napszemüveg, amit a filmek tettek divatossá

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Kép
Életmód

Középvezető vagy? Ezért fogsz hamar kiégni

Ezekben a munkakörökben minden irányból jön a nyomás, amit nehéz hosszabb távon elviselni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!