Ebben a viseletben láthatjuk majd a magyar csapatot az olimpián

Adidas olimpiai kollekció
Forrás: Adidas

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az Adidas által öltöztetett nemzeteket összekapcsolja egy központi dizájntörténet, de persze az egyedi vonások is fontos szerepet kapnak.

Hivatalosan is bemutatta az Adidas az idei párizsi olimpiára és paralimpiára szánt csapatfelszereléseket – köztük a Magyarországot képviselő sportolók ruházatait is. A márka számos nemzetet öltöztet az ötkarikás játékokra, így van egy egységes, központi dizájngondolat, amely összeköti ezen országokat. Viszont legalább ilyen lényeges, hogy az egyes nemzetek identitását is igyekeztek hangsúlyozni. A magyar csapatból Érdi Mária, Pigniczki Fanni, Koch Máté és Manhercz Krisztián vett részt a Párizsban tartott premieren.

Ami a központi gondolatot illeti, a sportolók belső tüzét, szenvedélyét próbálták megragadni, a látványvilág és a betűtípus is ezt erősíti. Ehhez egy ismétlődő vonalas mintázatot használtak, mindezt pedig a színek kavalkádja keltette életre. A márka történetében először a csapatok verseny-, pódium- és hétköznapi ruházatának 86 százalékát egyetemes dizájnelvek szerint válogatták, hogy a fogyatékossággal élő és az ép sportolók is kényelmesen, zavartalanul versenyezhessenek.

A magyar csapat számára készült ruházat esetében a mentazöldet, a viridiánt, a fehéret és az élénkpirosat használták. A színek keveredésével a teljes felület mintavilága és az országspecifikus felirat a sportolókban lángoló tüzes szenvedély látványvilágát keltik életre.

A csapatviseleteken túl az Adidas egy 2024-es sportolói csomagot is kínál – egy 49 darabos cipőkollekciót, amely 41 különböző sportágban szolgálja a sportolókat; ezek közül több mint 20-at idén nyáron a játékokon is láthatnak a nézők. A rikító narancssárga és rózsaszín külső talp szikrázó kontrasztot állít a tompa fekete felsőrésszel szemben – ezzel is jelképezve a világ legnagyobb megmérettetésén a saját sportáguk csúcsát képviselő sportolók közös szenvedélyének tüzét.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Nézd meg a magyar kollekciót a galériában!

Galéria / 4 kép

Adidas olimpiai kollekció

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Kép
Életmód

Középvezető vagy? Ezért fogsz hamar kiégni

Ezekben a munkakörökben minden irányból jön a nyomás, amit nehéz hosszabb távon elviselni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!