Ha ezt tapasztalod egy Airbnb-lakásban, jobb, ha odébbállsz

Takarító kezek
Forrás: Anton / Unsplash

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy hivatásos takarító árulta el, milyen jelekre kell figyelni, hogy kiderüljön, tényleg tiszta-e a kibérelt lakás.

Az Airbnb jópofa dolog, amellett, hogy általában sokkal olcsóbb, mint egy hotel, még érdekes embereket is megismerhetünk. Pár éve Genfben szálltunk meg egy lakásban az autószalon miatt, és a lakás egyik szobájából furcsa beszédre lettünk figyelmesek – végül kiderült, egy papagáj volt a forrás. Máskor, egy másik szállásadónál viszont kellemetlen élményünk is volt, hiszen az utazás fáradalmait szerettük volna leáztatni magunkról a zuhany alatt, amikor kiderült, meleg víz egy pár napja nincs. A szobák tisztaságára viszont jellemzően nem volt panaszunk.

Az Insidernek most egy profi takarító mondta el, mire érdemes odafigyelni, mit kell megvizsgálni, ha meg szeretnénk győződni arról, valóban tiszta lakásban hajtjuk álomra fejünket. Diana Cruz egy irodai melót hagyott ott azért, hogy férjével együtt főállásban Airbnb-lakásokat varázsoljanak tisztává, így elég jó rálátása van a témára. Tíz állandó ügyfelük van, fejenként két-három kiadó szálláshellyel.

Első fontos tanácsa, hogy mindig nézzük meg az ágyneműket. Könnyen észrevehető, ha nem kellően tiszta: nemcsak a foltokat érdemes keresni például a lepedőn, hanem ajánlatos megszagolni is, ha nem friss az illata, az nem jó jel. Az ingatlantulajdonosoknak azt tanácsolja, tartsanak a szekrényben tiszta ágyneműt, hogy a takarító gyorsan áthúzhassa, ne kelljen még a mosás befejezésére is várnia. Így csak elviszi a régit, felhúzza az újat, majd később visszakerül a kimosott váltás.

Javasolt az ágy alá is bepillantani, ha ott vastagon áll a kosz, vagy tele van porcicával, az a felületesség jele lehet. Egy alapos takarító arra is gondot fordít, hogy ezeket a rejtett területeket kipucolja, a lustábbak viszont könnyen átsiklanak fölötte. Végül pedig a fürdőszoba is kényes pont, ha például az előző bérlő haját találjuk meg a lefolyóban, vagy szappanlerakódásokat, tusfürdő- és samponmaradványokat a szanitereken, akkor nem végzett elég jó munkát a takarító.

Az Airbnb amúgy nagy figyelmet fordít a tisztaságra. Ha egy szállásadóra sok panasz érkezik az efféle hiányosságok – vagy más kihágások – miatt, akkor figyelmeztetik vagy felfüggesztik, a kirívóbb esetekben pedig akár törölhetik is a rendszerükből. Weblapjukon még tippeket is adnak, sőt takarítási stratégiát kínálnak ügyfeleik számára.

Forrás: Insider

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!