Ha ezt tapasztalod egy Airbnb-lakásban, jobb, ha odébbállsz

Takarító kezek
Forrás: Anton / Unsplash

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy hivatásos takarító árulta el, milyen jelekre kell figyelni, hogy kiderüljön, tényleg tiszta-e a kibérelt lakás.

Az Airbnb jópofa dolog, amellett, hogy általában sokkal olcsóbb, mint egy hotel, még érdekes embereket is megismerhetünk. Pár éve Genfben szálltunk meg egy lakásban az autószalon miatt, és a lakás egyik szobájából furcsa beszédre lettünk figyelmesek – végül kiderült, egy papagáj volt a forrás. Máskor, egy másik szállásadónál viszont kellemetlen élményünk is volt, hiszen az utazás fáradalmait szerettük volna leáztatni magunkról a zuhany alatt, amikor kiderült, meleg víz egy pár napja nincs. A szobák tisztaságára viszont jellemzően nem volt panaszunk.

Az Insidernek most egy profi takarító mondta el, mire érdemes odafigyelni, mit kell megvizsgálni, ha meg szeretnénk győződni arról, valóban tiszta lakásban hajtjuk álomra fejünket. Diana Cruz egy irodai melót hagyott ott azért, hogy férjével együtt főállásban Airbnb-lakásokat varázsoljanak tisztává, így elég jó rálátása van a témára. Tíz állandó ügyfelük van, fejenként két-három kiadó szálláshellyel.

Első fontos tanácsa, hogy mindig nézzük meg az ágyneműket. Könnyen észrevehető, ha nem kellően tiszta: nemcsak a foltokat érdemes keresni például a lepedőn, hanem ajánlatos megszagolni is, ha nem friss az illata, az nem jó jel. Az ingatlantulajdonosoknak azt tanácsolja, tartsanak a szekrényben tiszta ágyneműt, hogy a takarító gyorsan áthúzhassa, ne kelljen még a mosás befejezésére is várnia. Így csak elviszi a régit, felhúzza az újat, majd később visszakerül a kimosott váltás.

Javasolt az ágy alá is bepillantani, ha ott vastagon áll a kosz, vagy tele van porcicával, az a felületesség jele lehet. Egy alapos takarító arra is gondot fordít, hogy ezeket a rejtett területeket kipucolja, a lustábbak viszont könnyen átsiklanak fölötte. Végül pedig a fürdőszoba is kényes pont, ha például az előző bérlő haját találjuk meg a lefolyóban, vagy szappanlerakódásokat, tusfürdő- és samponmaradványokat a szanitereken, akkor nem végzett elég jó munkát a takarító.

Az Airbnb amúgy nagy figyelmet fordít a tisztaságra. Ha egy szállásadóra sok panasz érkezik az efféle hiányosságok – vagy más kihágások – miatt, akkor figyelmeztetik vagy felfüggesztik, a kirívóbb esetekben pedig akár törölhetik is a rendszerükből. Weblapjukon még tippeket is adnak, sőt takarítási stratégiát kínálnak ügyfeleik számára.

Forrás: Insider

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!