Alkoholmentes agávépárlatot dob piacra Lewis Hamilton

Lewis Hamilton saját italát kortyolja
Forrás: Almave

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A hétszeres Formula–1-es világbajnok új itala állítólag az egyetlen olyan alkoholmentes termék, amely kék agávéból készül.

Noha hétszeres világbajnokként már örökké része lesz a Formula–1 történetének, az utóbbi időszakban kevésbé élvezheti a sikereket a versenypályán Lewis Hamilton. Idén már harmadik címét nyerte Max Verstappen, akinek csapata, a Red Bull annyival mindenki előtt jár, hogy mindeddig csak egyetlen futamgyőzelmet tudott elhappolni előlük a Ferrari, Hamiltonnak öt dobogós hellyel kell egyelőre beérnie.

A Mercedes brit pilótája viszont a versenyhétvégéken kívül sem unatkozik. Bemutatott ugyanis egy új italkülönlegességet: az Almave egy kékagávé-párlat, csak éppen alkoholmentes, noha ízében igyekszik a lehető legjobban visszaadni mindazt, amiért sokan szeretik a tequilát. Hamilton nyilván nem tök egyedül kezdett bele, segítségére volt a Casa Lumbre társalapítója és szeszfőzőmestere, Iván Saldaña.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Nem ő az első híresség, aki saját italt készít:

Olvasd el ezt is!

Az ötlet onnan jött, hogy a versenyző kedvenc itala a tequila, ám vannak olyan alkalmak, amikor nem szeretne alkoholt fogyasztani. Szerinte ezzel mások is vannak ugyanígy, a világban körülnézve pedig egy piaci rés mutatkozott meg a tequilát helyettesítő alkoholmentes termékek szegmensében. Azt mondják ugyanis, hogy például a kék agávéból egyáltalán nem készült eddig ilyesmi.

Hamilton szerint az Almave azoknak szól, akik minőségi alternatívát keresnek, az ízélményt tekintve nem akarnak kompromisszumot kötni. Ennek érdekében ugyanabból az alapanyagból készül, Mexikónak ugyanazon régiójában, ahol rendes tequilát is előállítanak. A folyamatból azonban kihagyják az erjesztést, aminek során a cukrok alkohollá alakulnának. Rögtön két változattal jelentkeztek: az Ámbar ízében a pörkölt kék agávé, az édes karamell és fás jegyek is érezhetők, önmagában érdemes kortyolni. A Blanco ellenben ideális mocktail (alkoholmentes koktél) alapanyag, egyebek mellett hamis Margaritát vagy Palomát is keverhetünk belőle.

Almave Ámbar és Blanco
forrás: Almave
Balra a Blanco, jobbra az Ámbar

Az ital először csak online lesz elérhető, egy-egy hét deciliteres palackért változattól függően 40, illetve 36 dollárt kérnek. A boltok polcain jövőre jelenik meg, de az még kérdéses, pontosan mely országok mely üzleteiben lehet beszerezni.

Videók

Kép
Szórakozás

Ezek a filmes helyszínek turistacélpontnak is kiválók

Ráadásul nem is csak a rajongóknak mondanak valamit, hanem a hollywoodi szereptől elvonatkoztatva is gyönyörűek.

Kép
Szórakozás

Újabb 7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Ismét megmutatjuk, miért érdemes egy kirándulás alkalmával hazánk várait megcélozni!

Kép
Stílus

Mit gondolsz? Bevállalnád Jude Law nadrágját idén nyáron?

Jude Law nadrágja bár súrolja a megosztó darabok határát, mégis van benne valami, ami miatt még akár működhet is idén nyáron.

Kép
Életmód

Miért hazudunk, ha tudjuk, hogy ártunk vele?

Sokszor saját magunkat is átverjük, ennek ellenére gyakran élünk ezzel a rossz viselkedésformával.

Kép
Életmód

Mediterrán étrend: egészségesebb életmód a tányérunkon

A mediterrán étrendet gyakran nevezik az egészséges életmód kulcsának, nem véletlenül.

Kép
Szórakozás

7 szuper strand a Balaton partján

Ezekben a helyszínekben tuti nem fogsz csalódni!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!