Ex-betörő mondta el, hogyan választott célpontokat

Betörő munka közben
Forrás: Krisanapong Detraphiphat / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Jennifer Gomez majdnem tíz évig ült börtönben, most tanácsot ad az embereknek, hogyan tudhatják biztonságban otthonukat.

Az emberek sokféleképpen próbálják biztonságosabbá tenni otthonukat. Van, aki a több pontos zárakban, esetleg a dupla ajtóban, más a házőrző kutyákban vagy a riasztórendszerekben hisz. A rendőrség is gyakran ad tippeket, és az ünnepek közeledtével újra aktuális a téma, hiszen rengetegen utaznak el rokonokhoz, vagy csak simán kikapcsolódni, síelni, közben őrizetlenül hagyva házukat, lakásukat. De létezik-e jobb tanács azoknál, amiket egy korábbi betörő tud megosztani?

Jennifer Gomez 2011-től 2020-ig ült börtönben betörések miatt, most viszont már csaknem százezer feliratkozós Tiktok-csatornája van, ahol több videójában is igyekszik tanácsokkal ellátni az embereket, miként tehetnének többet a biztonság érdekében. Kifejti, hogy ő maga hogyan választotta ki célpontjait, mi tette vonzóvá egyik-másik ingatlant, miért éppen azokat, akkor és úgy nyomta fel.

Kiderült például, hogy az időjárásnak is lényeges szerepe volt a munkájában, így napokra előre nézte az előrejelzéseket. A szép, napsütéses idő azért volt előnyös, mert olyankor sokan mentek ki a szabadba, akár kutyát sétáltatni, akár babakocsit tologatni vagy sportolni. Ilyenkor a külvárosi, elszigeteltebb házakat választotta. A kedvence mégis az eső volt, mert kevesebben járkáltak az utcákon, és a zajoknak se néztek utána annyira lelkesen, hiszen nem akartak megázni.

Ami az időzítést illeti, többnyire hajnali ötkor már felkelt, mert tudta jól, hogy az emberek többsége reggel nyolcra már elmegy otthonról, kivéve a kisgyermekes szülőket. Csúcsidőnek a délelőtt tizenegyig terjedő időszak számított.

A riasztórendszerek részben fordított hatást értek el nála: nem riasztották el, sokkal inkább csalogatók voltak, mert arra utaltak, hogy valami értékes rejlik az ajtók mögött, amit érdemes ellopni. Jennifer floridai, ahol sokáig az volt a gyakorlat, hogy a riasztó működésbe lépése után a rendőrök odatelefonáltak, és ha nem vette fel senki, a helyszínre küldték a járőröket. Mivel ez sok fölösleges munkát is adott az egyenruhásoknak, 2006-ban áttértek arra a módszerre, hogy csak azt követően mentek ki, hogy vagy ők, vagy a riasztós cég beszélt a tulajjal. Kitapasztalta, hogy ilyenkor a jelzés elhallgatása után még 10-15 perce van a meló befejezésére. Megfigyelte a háziállatokat is: ahol szabadon voltak engedve, ott jó eséllyel ki volt kapcsolva a riasztók mozgásérzékelője.

Odafigyelt az öltözködésére is, na persze nem a divatos értelemben. Mindig egy számmal kisebb vagy nagyobb cipőt vett fel, hogy az esetleges nyomok félrevezetőek legyenek, haját pedig feltűzte. Szerette a magas kerítéseket, és ha bokrok, sövények, fák vannak a környéken, minél több olyan dolog, ami mögé el tud bújni. Főleg a gazdagokra utazott, akik könnyedén tudnak pótolni bármit, amit meglovasított tőlük.

Ma már megbánás és lelkiismeret-furdalás sújtja, de nem akar álszenteskedni, csak segítene egy kicsit azzal, hogy elmeséli, milyen volt korábban az élete, hogyan hajtotta végre a bűncselekményeket.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Jármű

Milliárdokat ért az F1-legenda, Jody Scheckter autógyűjteménye

Jody Scheckter saját kollekciójának tizenkét darabját kínálta eladásra, 1979-es világbajnok Ferrariján kaszált a legtöbbet.

Kép
Életmód

A legújabb nyaralási őrület a sportturizmus

Talán nem is annyira nagy újdonság, de most újra felfutóban van ez az utazási forma.

Kép
Szórakozás

A pokol kapuja: a sziget, amely még James Bond-filmben is szerepelt

Hasima egy elhagyatott sziget, amely Japánhoz tartozik – sötét múltja van, mintegy 1300 ember lelte itt halálát.

Kép
Jármű

100 milliós Rolls-Royce-szal erősített a miami rendőrség

Mindenkit megnyugtatnak: az adófizetőknek egyetlen forintjába sem került az autó.

Kép
Szórakozás

Ok nélkül ütötték meg Steve Buscemit, kórházba került

A színész gyanútlanul sétált New York utcáin, amikor egy ismeretlen különösebb előzmények nélkül behúzott neki.

Kép
Otthon

A lapostető előnyei és hátrányai

A lapostető nem véletlenül számít az egyik legkedveltebb építészeti megoldásnak napjainkban. Építkezés előtt állóknak mindenképpen érdemes ismerniük az előnyeit és a hátrányait, hogy jó döntést tudjanak hozni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!