Bud Spencert és Terence Hillt álmodta Legóba egy rajongó

Különben dühbe jövünk Lego
Forrás: Lego Ideas

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha ezt nem kezdik el gyártani, dühbe jövünk.

Bud Spencer és Terence Hill filmjein nőttem fel, és kevés másik olyan mozi van, amit ugyanúgy bármennyiszer meg tudok nézni, ha csak kapcsolgatom a tévét, biztosan ott ragadok. Nehéz megfogni, hogy pontosan miért olyan népszerűek különösen nálunk, Magyarországon. Nyilván részben a zseniális karakterek és a poénok miatt, részben meg azért, amiért a legtöbb mese is: a jó legyőzi a rosszat, és elnyeri méltó jutalmát. Aztán felnőtt fejjel már egyfajta korrajzként is tekintek ezekre a filmekre, nagyon szeretem figyelni a hátteret, az autókat, az épületeket, az emberek öltözködését. Ja, és a kiváló filmzenékről se feledkezzünk meg.

A páros egyik legismertebb filmje a Különben dühbe jövünk 1974-ből – ami tehát jövőre lesz ötvenéves. Ki ne ismerné a sztorit: Ben és Kid piros buggyját (sárga tetővel) elintézik a rosszfiúk, ők pedig ettől – nem nehéz kitalálni – dühbe jönnek. Aztán addig pofoznak, míg a főnök nem kárpótolja őket, mindjárt két egyforma autóval. Közben persze válogatott eszközökkel igyekeznek őket megakadályozni céljaik elérésében. És ugye ebben van az ikonikus kórusjelenet is, a főcímdalt pedig még Kovács Kati is elénekelte magyarítva.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Különben dühbe jövünk Lego
forrás: Lego Ideas
Ben műhelyét belülről is fullosra tervezte az alkotó

A lényeg viszont, hogy a jövőre esedékes ötvenedik évfordulóra egy rajongó elkészítette a díszlet egy részének Lego-változatát. Felépítette Ben műhelyét, természetesen teljes berendezéssel, még a kóruspróbához szükséges kottáról sem feledkezett meg. Megtervezte Kid jól felszerelt lakóautóját, na és persze nem hiányozhat a piros buggy, sárga tetővel. A minifigurákkal sem spórolt, ugyanis a Bud Spencer alakította Ben és Terence Hill mint Kid mellett ott van az öreg Jeremiás, aki ugye nem ártott senkinek, valamint a Főnök és a Doki, sőt még Paganini, a bérgyilkos is.

Egyelőre nem egy kész, boltban megvehető készletről van szó, az alkotó a Lego Ideas szekcióba töltötte fel munkáját. Itt különböző határidőket figyelve kell elérni tízezer támogatót – támogatni egy regisztráció után két kattintással, teljesen ingyen lehet –, hogy aztán a Lego valóban meg is fontolja a gyártást. Jelenleg 1100-nál tart, de még 600 nap van hátra, azaz jövő novemberben zárul a szavazás. Addig van még idő bőven, és gyönyörű megünneplése lenne a filmnek, ha összejönne. Ezen a linken tehetjük hozzá a magunkét.

Különben dühbe jövünk Lego
forrás: Lego Ideas
Kár, hogy nem lehet (még) megvenni, már rendelném is!

Amúgy a Bűnvadászokról is mintáztak már tervet, Kirby és Walsh története azonban nem sok eséllyel pályázik a megvalósításra, most 400 támogatónál jár, bár 343 nap még hátravan. Rájuk itt lehet szavazni. Még gyengébben áll a Kincs, ami nincs, Anulunak itt tudunk lehetőséget adni.

Ami a Különben dühbe jövünk filmet illeti, a magyar címe ellenére az És megint dühbe jövünk nem a folytatása, hanem egy teljesen különálló alkotás. Készült viszont előbbiből egy remake, amit a Netflixen lehet megnézni – én mondjuk nem merem, tartok a csalódástól, inkább az eredetit választom még jó párszor.

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!