Bud Spencert és Terence Hillt álmodta Legóba egy rajongó

Különben dühbe jövünk Lego
Forrás: Lego Ideas

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha ezt nem kezdik el gyártani, dühbe jövünk.

Bud Spencer és Terence Hill filmjein nőttem fel, és kevés másik olyan mozi van, amit ugyanúgy bármennyiszer meg tudok nézni, ha csak kapcsolgatom a tévét, biztosan ott ragadok. Nehéz megfogni, hogy pontosan miért olyan népszerűek különösen nálunk, Magyarországon. Nyilván részben a zseniális karakterek és a poénok miatt, részben meg azért, amiért a legtöbb mese is: a jó legyőzi a rosszat, és elnyeri méltó jutalmát. Aztán felnőtt fejjel már egyfajta korrajzként is tekintek ezekre a filmekre, nagyon szeretem figyelni a hátteret, az autókat, az épületeket, az emberek öltözködését. Ja, és a kiváló filmzenékről se feledkezzünk meg.

A páros egyik legismertebb filmje a Különben dühbe jövünk 1974-ből – ami tehát jövőre lesz ötvenéves. Ki ne ismerné a sztorit: Ben és Kid piros buggyját (sárga tetővel) elintézik a rosszfiúk, ők pedig ettől – nem nehéz kitalálni – dühbe jönnek. Aztán addig pofoznak, míg a főnök nem kárpótolja őket, mindjárt két egyforma autóval. Közben persze válogatott eszközökkel igyekeznek őket megakadályozni céljaik elérésében. És ugye ebben van az ikonikus kórusjelenet is, a főcímdalt pedig még Kovács Kati is elénekelte magyarítva.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Különben dühbe jövünk Lego
forrás: Lego Ideas
Ben műhelyét belülről is fullosra tervezte az alkotó

A lényeg viszont, hogy a jövőre esedékes ötvenedik évfordulóra egy rajongó elkészítette a díszlet egy részének Lego-változatát. Felépítette Ben műhelyét, természetesen teljes berendezéssel, még a kóruspróbához szükséges kottáról sem feledkezett meg. Megtervezte Kid jól felszerelt lakóautóját, na és persze nem hiányozhat a piros buggy, sárga tetővel. A minifigurákkal sem spórolt, ugyanis a Bud Spencer alakította Ben és Terence Hill mint Kid mellett ott van az öreg Jeremiás, aki ugye nem ártott senkinek, valamint a Főnök és a Doki, sőt még Paganini, a bérgyilkos is.

Egyelőre nem egy kész, boltban megvehető készletről van szó, az alkotó a Lego Ideas szekcióba töltötte fel munkáját. Itt különböző határidőket figyelve kell elérni tízezer támogatót – támogatni egy regisztráció után két kattintással, teljesen ingyen lehet –, hogy aztán a Lego valóban meg is fontolja a gyártást. Jelenleg 1100-nál tart, de még 600 nap van hátra, azaz jövő novemberben zárul a szavazás. Addig van még idő bőven, és gyönyörű megünneplése lenne a filmnek, ha összejönne. Ezen a linken tehetjük hozzá a magunkét.

Különben dühbe jövünk Lego
forrás: Lego Ideas
Kár, hogy nem lehet (még) megvenni, már rendelném is!

Amúgy a Bűnvadászokról is mintáztak már tervet, Kirby és Walsh története azonban nem sok eséllyel pályázik a megvalósításra, most 400 támogatónál jár, bár 343 nap még hátravan. Rájuk itt lehet szavazni. Még gyengébben áll a Kincs, ami nincs, Anulunak itt tudunk lehetőséget adni.

Ami a Különben dühbe jövünk filmet illeti, a magyar címe ellenére az És megint dühbe jövünk nem a folytatása, hanem egy teljesen különálló alkotás. Készült viszont előbbiből egy remake, amit a Netflixen lehet megnézni – én mondjuk nem merem, tartok a csalódástól, inkább az eredetit választom még jó párszor.

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!