Kijavíttatja sokat szidott viaszszobrát Dwayne Johnson

Dwayne Johnson viaszszobra
Forrás: Marc Piasecki / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Szikla életnagyságú mását a párizsi Musée Grévinben leplezték le, de sokak szerint nem is hasonlít igazán a pankrátorból lett színészre.

Sikeres pankrátorból lett keresett színész Dwayne „The Rock” Johnson, avagy a Szikla. Világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, így nem csoda, hogy ő is viaszszobrot kapott a párizsi Musée Grévinben. Ez a hely a Madame Tussauds-hoz hasonlóan hírességek életnagyságú mását mutatja be, Napóleontól és Albert Einsteintől Charlie Chaplinen, Marilyn Monroe-n át Leonardo DiCaprióig és Cristiano Ronaldóig számtalan történelmi személy, politikus, séf, színész, zenész, sportoló, sőt még kitalált karakter is látható a tárlatokon.

Közéjük került be tehát Dwayne Johnson is, de szinte azonnal kritikaáradat zúdult a múzeumra. Egyesek simán csak azért bírálták őket, mert szerintük nem eléggé hasonlít a szobor arra, akiről mintázták, mások viszont egyenesen whitewashingot emlegettek – még ha ebben a kontextusban kicsit nehezen is értelmezhető ez a vád –, amiért a figura bőre néhány árnyalattal világosabb lett Johnsonénál.

Természetesen a színész is reagált a történésekre. Úgy fogalmazott, csapata felveszi a kapcsolatot a párizsi múzeumban dolgozó barátaikkal, és azon dolgoznak, hogy felfrissítsék a szobrot, kiegészítsék néhány fontos részlettel, és persze mindenek előtt a bőrszínét is helyreteszik. A múzeum azóta már bejelentette, hogy elvégzik a szükséges módosításokat.

A bemutatáskor egyébként arról írtak honlapjukon, hogy Stéphane Barret szobrász dolga nem volt könnyű, mivel csak fényképekre és videókra támaszkodhatott, anélkül kellett elkészítenie a viaszfigurát, hogy élőben találkozott volna Johnsonnal. Még így is szerencsések voltak, hogy egy hasonló testalkatú modellt találtak – ennek érdekében számos edzőtermet felkerestek. Aprólékos munkára volt szükség, csak a szamoai tetoválások kidolgozása tíz napot vett igénybe. Külön kiemelték, hogy próbálták elkerülni a túl sötét árnyalatot a bőrt illetően, és a jelek szerint e téren túlzásba is estek.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Szórakozás

Daniel Radcliffe elmondta, melyik Harry Potter karaktert játszaná el

A hét filmben ő alakította a címszereplőt, de ha most kellene választania, van két szereplő, akinek a bőrébe szívesen bújna.

Kép
Életmód

Alabamában már börtön jár a laboratóriumi húsokért

Mind a gyártásuk, mind a forgalmazásuk törvénybe ütközik, elég komolyan büntetik.

Kép
Szórakozás

Amit szinte senki sem szúrt ki! 9 ikonikus filmjelenet, amit egész egyszerűen egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos olyan jelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Kép
Életmód

Heti AKCIÓ: 5 termék, amit most szuper áron szerezhetsz be a Notino oldalán

Ezen a héten is hozunk pár olyan terméket, amiket talán könnyen és szívesen építesz be a szépségápolási rutinodba.

Kép
Jármű

Milliárdokat ért az F1-legenda, Jody Scheckter autógyűjteménye

Jody Scheckter saját kollekciójának tizenkét darabját kínálta eladásra, 1979-es világbajnok Ferrariján kaszált a legtöbbet.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!