Kaszkadőr? Minek! Ezek a színészek bevállaltak pár durva mutatványt

Kaszkadőr? Minek! Ezek a színészek bevállaltak pár durva mutatványt
Forrás: IMDb / Paramount Pictures

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Elhivatottságukat hűen tükrözi, hogy mellőzik a kaszkadőrök segítségét a legveszélyesebb jelenetek forgatása közben is.

A rizikós mutatványokat sokszor több hónapnyi előkészület előzi meg, azonban ez sem garancia arra, hogy sérülések nélkül megússzák a manővereket. Lássunk öt hírességet, akik a legveszélyesebb jeleneteket csinálták meg filmjeik hitelessége kedvéért.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Jason Statham - Crank (2006)

Sokaknak talán nem okoz meglepetést, de Statham karrierjét profi műugróként kezdte. Saját bevallása szerint minél kevesebb a CGI egy filmben, annál jobban érzi magát az eljátszott karakter bőrébe bújva. Egyik legveszélyesebb jelenetét a Crank - Felpörögve című filmben hajtotta végre. A mozi csúcspontjánál egy helikopteren viaskodik az aktuális antagonistával, mindezt 600 méter magasan Los Angeles felett. Csupán egy vékony kötél és egy öv tartotta a színészt, aki a gép oldalán lógva verte laposra ellenfelét.

Kép
forrás: IMDb / Lionsgate

Keanu Reeves - Féktelenül (1994)

Hollywood egyik legszerényebb, és legszimpatikusabb figurája a Féktelenül című filmben mutatta be az egyik legveszélyesebb jelenetet, amit valaha leforgattak vele. A filmben Keanu Reeves egy bombaszakértőt alakít, akin bosszút akar állni egy pszichopata bűnöző, amiért meghiúsította korábbi terrortámadását. A bűnöző egy utasokkal teli buszra pokolgépet szerel, ami egy bizonyos sebesség alá lassítva azonnal felrobban. Ezt kell megakadályoznia Reeves karakterének, azonban ő alapból nem utazik a járaton. A történet szerint fel kell jutnia a járműre, ami ugyebár nem lassíthat, ezért az egyik jelenetben egy autóról kellett szó szerint átugrania a buszra. Speciális effektek nélkül vettél fel a mutatványt.

Kép
forrás: IMDb / Twentieth Century Fox

És hogy miért imádják még sokan Reevest? Íme:

Jackie Chan - Rendőrsztori (1985)

Komolyanvehetetlen lenne egy ilyen lista Jackie nélkül, hiszen senkinek nem kell bemutatni a veszélyes jelenetek királyát. Interjúiban elmondta, fogalma sincs róla, hány törött csontja és sérülése lehet összesen, amit a forgatások alkalmával összeszedett. Minden filmjére jut legalább egy őrült ötlet, amit senki nem vállalna be a világon. Ilyen például, amikor az Elveszett zsaruban 21 emeletet csúszik egy épület oldalán, vagy amikor görkorcsolyával átsiklik egy kamion alatt a Győztesek és vesztesekben, de említhetnénk az Istenek fegyverzetét is, amiben egy helikopterről ugrik rá egy léggömbre. A legveszélyesebb jelenet mégis az volt, amikor a szoros ütemterv miatt a Rendőrsztori első részében nem gondolták alaposan végig az egyik mutatvány. Jackie egy áruház emeletéről ugrik le a földszintre, egy oszlopon lecsúszva, égősorok és üvegfelületek között. Konkrétan minden megtörtént a jelenetben, ami megtörténhetett. Az oszlop az égősoroktól felhevült, másodfokú égési sérüléseket okozva a színésznek a csúszásnál, megajándékozva egy kis áramütéssel is. A földet éréskor - nevezzük inkább becsapódásnak - az üvegszilánkokból is jutott neki bőven.

Kép
forrás: IMDb / Golden Harvest Company

Buster Keaton - Az ifjabb Gőzös (1928)

Egy majdnem százéves némafilm is felkerült listánkra. Buster Keatont korának legnagyobb humoristájaként tartották számon, ennek ellenére úgy nevezték: "Az ember, aki sohasem nevet". Karrierjének véget vetett a hangosfilmek elterjedése, előtte azonban a rezzenéstelen mimikájáról is ismert színész bevállalt egy elég rizikós szituációt Az ifjabb Gőzös című filmjében. A jelenetben egy tornádó rombol le egy házat, ami előtt Buster Keaton áll, és a leomló valódi épület falán található ablak éppen jó helyen van ahhoz, hogy a színészt ne érje sehol sérülés, ahogy mozdulatlanul várakozik. A szerencsére is nagy szükség volt, hogy ne legyen nagy baj, mivel a technikai megoldások kiforratlanok voltak ahhoz, hogy mindent kézben tudjanak tartani a forgatás során.

Kép
forrás: IMDb / Buster Keaton Productions

Tom Cruise - M:I - Leszámolás (2023)

Talán ki lehet jelenti, Tom Cruise átvette a stafétát Jackie Chantől. Az akciósztár a legutóbbi Mission: Impossible filmjében elmondása szerint élete legnehezebb jelenetét hajtotta végre, amikor egy hegytetőről ugratott szakadékba motorjával, majd ejtőernyőjét kioldva folytatta nyaktörő mutatványát. Hivatalos adatok szerint közel 13.000 motoros, - valamint 500 ejtőernyős ugrással gyakorolt a jelenetre. Emellett az M:I széria korábbi filmjeiben ugrott át toronyházak között, el is törve bokáját, emelkedett fel egy Airbus repülőgép oldalára kapaszkodva 6000 láb magasságba csupán egy vékonyka biztosítókötéllel, felmászott a Burdzs Kalifa felhőkarcoló oldalán, ami nem mellesleg a világ legmagasabb épülete, de a listát kis túlzással vég nélkül lehetne sorolni. A sztárt hidegen hagyja a kora is, hiszen az összes említett jelenetet 50 éves kora felett hajtotta végre, ami valljuk be, elképesztő.

Kép
forrás: IMDb / Paramount Pictures

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!