Felújításba fogott, fegyverarzenálra bukkant egy német néni

Megtalált fegyverek
Forrás: Polizei Berlin

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az idős asszony éppen a hálószobát szerette volna egy kicsit csinosítani, amikor az egyik fal mögül előkerült néhai férje titkos gyűjteménye.

Nem ritka, hogy egy ház- vagy lakásfelújítás során érdekes, esetleg értékes holmik kerülnek elő. Ismerek például olyat, aki megvett egy aránylag lepukkant családi házat, amelynek garázsában ott pihent egy Lada Samara, ki tudja, mióta. Ilyenkor a régi tulajdonos ottfelejtett vagy megörökölt használati tárgyainak selejtezése során is kincseket találhatunk. Vannak viszont olyan extrém esetek, mint amit egy idős berlini özvegyasszony élt át.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A néni ugyanis fia segítségével éppen a hálószobát akarta kicsinosítani, picit rendbe tenni. Három éve elhunyt férje személyes dolgait válogatta, amikor a szekrénysor mögött egy komplett fegyverarzenálra lelt. Az első megdöbbenés után értesítette a rendőrséget, akik természetesen le is foglalták a fegyvereket – az idős hölgy azt mondta, egyáltalán nem volt tudomása ezekről, meglepődött, amikor kiderült, milyen hagyaték maradt a férje után.

A gyűjteményben voltak riasztópisztolyok, vadászpuskák, kézifegyverek, kardok, sőt még egy géppisztoly és egy páncélököl is. Utóbbi egy Panzerfaust 60-asnak tűnik, amit 1944-től gyártottak, ez volt a legelterjedtebb a sorozatból, 80 méterig lehetett vele célozni. Noha a rendőrség a kiadott fotót elhomályosította, azért lehet a pisztolyok közt felfedezni Lugerre hasonlítót, Walthereket, valamint antik darabokat. Részleteket nem közöltek a hatóságok, de egészen biztos, hogy több évszázadot is felölelt a kollekció.

A kép kapcsán a német fórumokon egyébként az is felmerült, hogy a fegyverek többsége csupán ártalmatlan replika lehet, az viszont biztos, hogy származásukról semmit nem lehet tudni. Akár filmes kellékként is végezhetnék, ha pedig valódiak, múzeumban lehetne a helyük. De nem ez lesz a sorsuk, a rendőrség közlése szerint mindegyiket megsemmisítik.

Videók

Kép
Szórakozás

7 szuper strand a Balaton partján

Ezekben a helyszínekben tuti nem fogsz csalódni!

Kép
Életmód

Tényleg ér valamit a multivitamin, vagy csak pénzkidobás?

Még a szakértők között sem teljes az egyetértés, azonban az biztos, hogy a tabletták önmagukban nem jelentenek teljes megoldást.

Kép
Jármű

Viszlát, turbók! Szívó V16-os a Bugatti új motorja

Már nem sokat kell várni az új szupersportautóra, amit ezzel szerelnek, de egyelőre kevés részletet ismerünk.

Kép
Stílus

Kalapács alá kerülnek Stallone luxusórái

A legendás akciósztárnak igen komoly gyűjteménye van, most tizenegy darabtól válik meg.

Kép
Szórakozás

Most akkor a Fekete Lovag egy űrhajó vagy egy kődarab?

Megoszlanak a vélemények róla, mi is haladhatott el a Föld mellett óriási sebességgel.

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön Domi Mekis kedvence

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!