Elárverezik az argentin-francia vébédöntő meccslabdáját

Al-Hilm meccslabda
Forrás: Julian Finney / Getty Images

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A katari világbajnokság sok szempontból szokatlan volt, a döntő viszont örökre emlékezetes marad. Az ott használt labda rendkívül értékes ereklye.

Már az előkészületek alatt rengeteg kritika érte a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot rendező Katart, és a meccsek között is voltak bőven felejthetőek. Azonban egyet mindenképp el kell ismerni: a döntő annyira izgalmas és szórakoztató volt, hogy azt nagyon sokáig emlegetni fogjuk. Argentína igen erős kezdést produkált, és amikor már azt lehetett hinni, teljesen sima meccsen törlik fel a padlót a franciákkal, jött Kylian Mbappé, akinek a vezérletével sikerült felállnia az európai csapatnak, majd büntetőkre menteni a meccset. Igaz, végül ez sem volt elég, Messiék nyerték a párbajt.

A finálét az Al-Hilm, azaz Az álom nevet viselő Adidas labdával játszották, ennek arany alapszínére vörös-gesztenyebarna minta került. Persze egy ilyen sporteszköz már messze nem az a szint, amit a grundon egy nyár alatt szétrúgtunk, hiszen a mikro- és makrotextúrákra, az aerodinamikai tulajdonságokra is kiemelt hangsúlyt fektettek a tervezés során, a belsejében pedig a játékvezetők munkáját segítő Connected Ball technológiát kiszolgáló műszaki megoldásoknak is helyet kell szorítani.

Az egyesült királyságbeli Graham Budd Auctions most elárverezi a világbajnoki döntőben használt meccslabdát – legalábbis az egyiket, hiszen az ilyen tornákon a minél folyamatosabb játékot több labdával biztosítják. Értéke nyilván nem elsősorban az alkalmazott műszaki tartalom és a gondos tervezés miatt kiemelkedő, hanem természetesen azért, mert sporttörténeti jelentőséggel bír, ráadásul ahogy a bevezetőben írtuk, egy igen élvezetes mérkőzésen rúgták világklasszis játékosok. Az sem elhanyagolható, hogy korunk egyik legnagyszerűbb labdarúgója, Lionel Messi ért fel a csúcsra ezen a vébén.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Most ráadásul egy szurkoló kaszálhat nagyot, ő nyerte azt meg a Win The Match Ball versenyben. Azt reméli, a pénz megváltoztatja az életét. Hogy mennyi az annyi? Akár 200 ezer angol fontot, vagyis mintegy 85 millió forintot remél érte az árverés szervezője. Nem lennénk meglepve, ha ez könnyedén össze is jönne.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!