Elárverezik az argentin-francia vébédöntő meccslabdáját

Al-Hilm meccslabda
Forrás: Julian Finney / Getty Images

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A katari világbajnokság sok szempontból szokatlan volt, a döntő viszont örökre emlékezetes marad. Az ott használt labda rendkívül értékes ereklye.

Már az előkészületek alatt rengeteg kritika érte a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot rendező Katart, és a meccsek között is voltak bőven felejthetőek. Azonban egyet mindenképp el kell ismerni: a döntő annyira izgalmas és szórakoztató volt, hogy azt nagyon sokáig emlegetni fogjuk. Argentína igen erős kezdést produkált, és amikor már azt lehetett hinni, teljesen sima meccsen törlik fel a padlót a franciákkal, jött Kylian Mbappé, akinek a vezérletével sikerült felállnia az európai csapatnak, majd büntetőkre menteni a meccset. Igaz, végül ez sem volt elég, Messiék nyerték a párbajt.

A finálét az Al-Hilm, azaz Az álom nevet viselő Adidas labdával játszották, ennek arany alapszínére vörös-gesztenyebarna minta került. Persze egy ilyen sporteszköz már messze nem az a szint, amit a grundon egy nyár alatt szétrúgtunk, hiszen a mikro- és makrotextúrákra, az aerodinamikai tulajdonságokra is kiemelt hangsúlyt fektettek a tervezés során, a belsejében pedig a játékvezetők munkáját segítő Connected Ball technológiát kiszolgáló műszaki megoldásoknak is helyet kell szorítani.

Az egyesült királyságbeli Graham Budd Auctions most elárverezi a világbajnoki döntőben használt meccslabdát – legalábbis az egyiket, hiszen az ilyen tornákon a minél folyamatosabb játékot több labdával biztosítják. Értéke nyilván nem elsősorban az alkalmazott műszaki tartalom és a gondos tervezés miatt kiemelkedő, hanem természetesen azért, mert sporttörténeti jelentőséggel bír, ráadásul ahogy a bevezetőben írtuk, egy igen élvezetes mérkőzésen rúgták világklasszis játékosok. Az sem elhanyagolható, hogy korunk egyik legnagyszerűbb labdarúgója, Lionel Messi ért fel a csúcsra ezen a vébén.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Most ráadásul egy szurkoló kaszálhat nagyot, ő nyerte azt meg a Win The Match Ball versenyben. Azt reméli, a pénz megváltoztatja az életét. Hogy mennyi az annyi? Akár 200 ezer angol fontot, vagyis mintegy 85 millió forintot remél érte az árverés szervezője. Nem lennénk meglepve, ha ez könnyedén össze is jönne.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!