Galéria
Forrás:

Nagyon sokféleképpen elkészíthető, így szerencsére a változatosságot is tudja biztosítani, hiszen lehet belőle rántotta, főtt tojás, tükörtojás, lehetne még sorolni. Kulcsszerepük van a fehérjéknek, amelyek nemcsak a sejt építőanyagai, hanem energiaforrást is jelentenek anélkül, hogy kiugrásokat okoznának a vércukorszintünkben.


Forrás:

Fura ugyan az angol elnevezés, de nincs igazán jó magyar fordítása, az Élelmiszerkönyvben is így szerepel. Leginkább a túróhoz hasonló, de másképpen készül, más a karaktere. Szintén jó fehérjeforrás, és nincs benne sok kalória.


Forrás:

A benne található komplex szénhidrátok lassan szívódnak fel, így hosszabb távra biztosítják az energiát. Ráadásul magas a rosttartalma, és vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag.


Forrás:

Az omega-3 zsírsav a kulcs, ez pedig főként a zsírosabb húsú halakban található meg, mint a tonhal, a makréla, a lazac, a hering vagy a ponty.


Forrás:

Igen, ez is a halak közé tartozik, de önmagában is említést érdemel. Egészséges zsírokban, fehérjében, valamint vitaminokban is gazdag, nagyban hozzájárul a hatékonyabb anyagcseréhez.


Forrás:

A zöld leveles zöldségek amúgy is egészségesek, nem véletlenül fontos elemei a mediterrán étrendnek. A bennük található vas, magnézium, valamint B- és C-vitamin pedig jótékony hatással van energiaszintünkre, anyagcserénkre.


Forrás:

Szintén sok benne a fehérje, az egészséges zsír, valamint a rosttartalma is magas. A szív egészségéhez, valamint az agyműködés serkentéséhez is hozzájárul.


Forrás:

Összetett szénhidrátokat és rostokat, valamint fehérjét és egészséges zsírokat is viszünk be ezzel a kombinációval. A gyümölcs kábé bármi lehet az almától a körtéig, a narancstól a barackig. A mandulavaj kiváltható olajos magvakkal is, mondjuk egy marékra valóval.


Forrás:

Az avokádó elsősorban az egészséges zsírokban és rostokban gazdag, de még valamennyi fehérje és szénhidrát is található benne. Teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérrel vagy akár valamilyen salátával még jobb eredményt érünk el.


9 étel, amely növeli az energiaszintedet:

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.