iPhone 15 Pro Max: van helye sírásnak?

iPhone 15

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Számon kéri valaki a Rolls-Royce-ot vagy a Rolexet, hogy az állandóságot árulják?

Nem lehet minden ősszel megváltani a világot, aki folyamatosan átütő újításokat vár, az 2010-ben ragadt. Mostanra az okostelefonok finoman frissülnek, óvatos lépésekben fejlesztik őket. Az Apple rajongók leginkább új dizájnt vártak - pedig az már évek óta kész van.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az iPhone 15 kapcsán mémek is születtek, hogy nem más, mint egy iPhone 14 Type-C töltővel. Pedig van előrelépés, igaz, nem az alapmodell lőtt ki, hanem a Pro változat lépett szintet. Egyébként nem véletlen, hogy a formához csak minimálisan nyúltak, éppen annyit, hogy ne legyenek az alkatrészek csereszabatosak a korábbi modellekkel.

Az állandóság is stratégia

Számon kéri-e bárki a Rolls-Royce-t, hogy a Phantom húsz éve ugyanúgy néz ki? Belerúg bárki a Rolexbe, hogy a Day-Date 70 év alatt alig változott? Nem, hiszen éppen ez a lényeg: az állandóság. Ezek generációkon keresztül átívelően ugyanazt jelentik, és ha a fejedbe veszed, hogy ha lesz egyszer annyi pénzed, akkor veszel egyet, akkor majd 20 év múlva megveheted - és közben nem kell az álmaidat upgradelni, mert egy Rolex vagy egy Rolls-Royce nem megy ki a divatból, nem alakul át, nem pozicionálják újra, és nem egy lelakott, használt darabba kell hunyorogva belelátni a gyerekkori álmokat, hanem újként megkapod azt, ami húsz évig célként lebegett a szemed előtt.

Kép

Ez is egy irány, és az Apple egyértelműen ebbe az irányba megy, az évről évre újra feltalált dizájnok helyett. Mindez már a hivatalos kommunikációban is megjelent, mint fenntarthatóság: az Apple azt üzeni, a telefonjait úgy gyártja, hogy sokáig lehessen őket használni, kicsi lesz az értékvesztése - és ezt a célt szolgálja az is, hogy nem látszik kilométerekről, hogy az idei vagy két éves modell van a kezedben. Azok a márkák, akik minden évben forradalmat csinálnak, azoknak a termékei gyorsan is avulnak.

Kép

Az iPhone 15-ön érezhető, hogy minden érdemi újdonságot a Pro szériának tartogattak - érdekesség, hogy itthon éppen a legdrágább modell, a Pro Max fogy a legjobban. Önmagában nem feltűnő a súlycsökkenés, érdemes mellé kézbe venni az előző modellt, hogy érezni lehessen, mit jelent az alumínium váz titánra cserélése - 10%-ot, ami a 6,7 hüvelykes Pro Maxnál érezhető jobban, ahol 19 grammot jelent.

A képernyő körüli vékonyabb káva elenyésző apróság ahhoz képest, hogy az Apple végül képes volt az uniós előírások miatt elengedni a saját portot, és bevezették az USB-C-t, így ugyanazzal a töltővel tölthető mostantól az össze Apple termék, iPadtól a fülhallgatóig. A fontos előrelépés feletti örömöt csupán az árnyékolja be, hogy a dobozban lévő kábel nem támogatja a gyors adatátvitelt - ahhoz szükség van egy párezer forintos 10 Gbps-es USB kábelre.

A másik ilyen apró újítás a programozható akciógomb - alapból a némítás gombja, de bármelyik funkciót rá lehet programozni, például a fényképező vagy a hangjegyzet megnyitását. A teljes specifikációról és az árakról egyébként itt már írtunk.

Szintén fontos és lényeges újítás a minden eddiginél erősebb processzor, mely már rendes számítógépes játékok futtatására is alkalmas, illetve a 15 Próba épített új kamerarendszer, mely három 24 megapixeles egységből áll, mellyel 24, 28 és 35 mm-es gyújtótávolság közül választhatunk, illetve a Pro Max az alap Pro háromszoros optikai zoomja helyett ötszörös optikai zoomal rendelkezik. Erre jön még rá az utólag pozicionálható fókusz: a fotó elkészülte után lehet képen és videón is átélezni az előtérre vagy a háttérre. A kamera képességei egészen lenyűgözőek, a lassítástól, a színmélységen át a fényátfogásig, de ezek alapos feltárásához kevés volt a bemutatón a telefonnal töltött idő - ezekről a rendes teszt után többet fogunk tudni mondani.

Összességében az iPhone 15 sorozatból a Pro és a Pro Max modellek igazán érdekesek, az alapmodellek valóban leginkább jó faceliftnek számítanak, a csúcsmodellek viszont ha forradalmat nem is hoztak, továbbra is a csúcson tartják az Apple telefonjait - mind teljesítményben, mind árban, hiszen a Pro Max modellek 600 ezerről indulnak, az 1 TB-s tárhelyű változat pedig 800 ezer forint.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Szórakozás

Ezeknek az állatoknak a legdurvább a harapása

Nem szerencsés a közelükben lenni, ha dühbe gurulnak!

Kép
Stílus

Időtálló és könnyen variálható! Ryan Gosling inge még most is tuti választás lehet

Ryan Gosling inge még bőven belefér ebbe a hőfokok között csapongó időszakba.

Kép
Jármű

Bitang különkiadással búcsúzik az Alfa ikerturbós V6-osa

A Giuliából és a Stelvióból is elkészült a Quadrifoglio Super Sport, de egyikből sem gyártanak túl sokat.

Kép
Életmód

Fokozzák a korai halálozás rizikóját az ultrafeldolgozott élelmiszerek

Harminc éven át vizsgálták a pácienseket, de nem mindegyik feldolgozott élelmiszer bizonyult egyformán veszélyesnek.

Kép
Szórakozás

Jeremy Clarkson lett a legvonzóbb brit férfi – újra

Elég meglepő eredmény született, a 64 éves műsorvezető zsinórban másodszor végzett az élen.

Kép
Stílus

A Jacob & Co. bokszolós órájától eldobod az agyad

A csöppet sem visszafogott, erősen limitált szériás karórával Tyson Fury és Olekszandr Uszik meccsére hangolnak.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!