Félmilliárd dollárba került Jeff Bezos vitorlás jachtja

Koru vitorlás jacht
Forrás: Felix Frieler / picture alliance / Getty Images

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az Amazon alapítója nem kicsiben játszik, a Koru mellé kísérőjacht is jár. De így is csak második a világon.

A jachtok világában aligha létezik olyasmi, amit ne lehetne megvalósítani – minden azon múlik, mennyi pénzt hajlandó áldozni rá a leendő tulaj. Az Amazon-alapító Jeff Bezosnak – a világ harmadik leggazdagabb emberének – éppenséggel van is miből költeni erre a szép hobbira, így nem túl meglepő, hogy az idén vízre bocsátott Koru napjaink egyik legnagyobb vitorlás jachtja lett. És hozzávetőleg 500 millió dollárba, azaz bő 173 milliárd forintba került.

A maga 127 méteres hosszával igazi óriás, igaz, a Sailing Yacht A nevű behemót még nagyobb nála, 143 méteres. Természetesen van a fedélzetén medence is, meg minden, ami a luxushoz hozzátartozik, de az sem kevésbé beszédes, hogy állandó kísérőjachtja van, amely mindenhová követi – a helikopterleszálló például annak jutott.

A Korut egy sellőszobor is ékesíti, amelynek vonásai feltűnően hasonlítanak Bezos menyasszonyára, Lauren Sánchezre. Igaz, tagadják, hogy tényleg róla mintázták volna, sokkal inkább a milliárdos kedvenc mitológiai alakját, a skandináv szerelemisten Freyját vették alapul.

A hajó a holland Oceanco munkája, ez a műhely áll számos dúsgazdag üzletember jachtja mögött. Több évnyi munka után idén februárban végezték el az első tengeri teszteket, majd az utolsó simítások után áprilisban indították útnak Hollandiából Gibraltárra. Bezost és párját májusban látták először a fedélzeten, Európában utazgattak, ellátogattak a Cannes-i Filmfesztiválra, valamint az olasz és horvát tengerpartra is. Hollandiában némi kellemetlenséget is bevonzott a Koru, ugyanis árbócai olyan magasak, hogy úgy tűnt, az egyik történelmi híd alatt át sem fér miattuk. Szóba került a híd megbontása, de a helyiek kilátásba helyezték, hogy tojással dobálják meg a szuperjachtot, ha ez megtörténik. Nem történt meg.

Amúgy Bezos májusban jegyezte el Sánchezt, és természetesen a fedélzeten adtak ennek örömére egy nagy partit, amire mások mellett Bill Gates és Leonardo DiCaprio is hivatalos volt. A félmilliárd dolláros érték persze igen soknak tűnik, de Bezos teljes vagyona 170 milliárd dollár, szóval aligha érezte meg túlzottan a bankszámlája.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Stílus

Különleges illatok, amiket autógyártóknak köszönhetünk

Nemcsak luxusmárkák készítenek exkluzív parfümöket, olykor teljesen hétköznapi márkák is belevágnak.

Kép
Jármű

Vége a találgatásnak: itt az új Bugatti hiperautó, a Tourbillon

A Veyron és a Chiron után itt a következő über-sportkocsi, amely szakít a W16-os hagyományokkal.

Kép
Jármű

5 izgalmas autós kirándulás, amit nem érdemes kihagyni idén nyáron

Amikor Magyarországon el akarunk jutni valahova, jellemzően a leggyorsabb megoldást, azaz az autópályákat és főútvonalakat választjuk. Vannak azonban olyan különlegesen szép autós útvonalak, amikért érdemes valamivel hosszabban vezetni – és akár önmagukban is megérnek egy hétvégi kirándulást.

Kép
Tech

Zenekedvelők előnyben: nyolc hangszórós táblagép a Lenovótól

A Lenovo Tab Plust kifejezetten a zene szerelmeseinek szánták. A táblagép önálló Bluetooth-hangszóróként is használható.

Kép
Tech

Videójáték lesz a 90-es évek kultklasszikusából

A Csillagközi invázió alapján készült játéknak már a megjelenési dátuma is megvan.

Kép
Szórakozás

Rablótámadás miatt került kórházba Roby Baggio

Az olasz futball-legenda családjával nézte az olasz–spanyol Eb-meccset, amikor fegyveresek törtek be otthonába.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!