Megvannak a magyar válogatott csoportellenfelei az Eb-re!

Ünneplő válogatott
Forrás: Magyar Labdarúgó-szövetség / mlsz.hu

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Németországgal, Skóciával és Svájccal csapunk majd össze a jövő évi kontinenstornán.

Szombaton kora este Hamburgban sorsolták ki a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság csoportbeosztását. Bár a pótselejtezők még hátravannak, így néhány kérdőjel továbbra is maradt a mezőnyben, a magyar válogatott számára már minden ellenfél ismert: a házigazda Németországgal, továbbá Skóciával és Svájccal találkozik Marco Rossi együttese a kontinenstornán.

Ami a legutóbbi találkozásokat illeti, a németekkel a Nemzetek Ligájában szerepeltünk egy csoportban, a hazai 1–1-es döntetlent követően idegenben Szalai Ádám nagyszerű sarkazásával 1–0-ra győztünk. Németország nemzeti tizenegye az utóbbi időben nem focizik kifejezetten jó formában, nemrég szövetségi kapitányt is váltottak, Hansi Flick helyét Julian Nagelsmann váltotta. De leírni véletlenül sem szabad őket, sok idő van még hátra addig, és a nagy tornákra amúgy is rendre felszívják magukat. Ezúttal kvalifikálniuk nem kellett, mivel ők a rendezők. Mérlegünk velük szemben 26 meccsen 9 győzelem, 8 vereség és 8 döntetlen.

Skóciával legutóbb 2018-ban csaptunk össze, egy barátságos mérkőzésen szenvedtünk 1–0-s vereséget idehaza. Csapatuk erejét jól jelzi, hogy úgy lettek másodikok a selejtezőcsoportjukban Spanyolország mögött, hogy tavasszal Glasgow-ban 2–0-ra el is kapták őket, és az idegenbeli 0–2 volt az egyetlen vereségük, pedig Norvégia is ebben az ötösben szerepelt Erling Haalanddal. Mérlegünk 9 mérkőzésen 4 siker, 2 döntetlen és 3 vereség.

Svájccal a 2018-as világbajnokság selejtezőin szerepeltünk egy csoportban, itthon 3–2-re, Bázelben 5–2-re maradtunk alul. Ők a mostani kvalifikációs szériában Románia mögött lettek másodikok, egyetlen vereségüket is velük szemben szenvedték el az utolsó körben. Mérlegünk 46 találkozón 30 győzelem, 5 döntetlen, 11 vereség.

Mint ismert, a mieink csoportelsőként, egyenes ágon jutottak ki, miután veretlenül zártak Szerbia, Montenegró, Litvánia és Bulgária előtt. Az Európa-bajnokságon 2024. június 15-én kezdünk Svájc ellen Kölnben, 19-én a németek következnek Stuttgartban, 23-án ugyanott zárjuk a csoportküzdelmeket Skócia ellen. Bízzunk benne, hogy a kerethirdetéskor Marco Rossi egészséges és a klubjukban rendszeresen lehetőséget kapó futballistákból válogathat majd.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Íme, a csoportok:

A-csoport

MAGYARORSZÁG, Németország, Skócia, Svájc

B-csoport

Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia

C-csoport

Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia

D-csoport

Hollandia, Ausztria, Franciaország és a pótselejtezők A-ágának győztese

E-csoport

Belgium, Szlovákia, Románia és a pótselejtezők B-ágának győztese

F-csoport

Törökország, Portugália, Csehország és a pótselejtezők C-ágának győztese

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét a Németország–Skócia nyitómérkőzéssel, amelynek a müncheni Allianz Arena ad otthont. A finálét július 14-én játsszák a berlini Olimpiai Stadionban.

A magyar válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkal nemrég interjút is készítettünk, megtalálod az InStyle Men őszi számában. Keresd az újságárusoknál, benzinkutakon és élelmiszer-hálózatokban!

Kép

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!