Hamilton Magyar Nagydíjat nyert ezzel a Mercedesszel

Mercedes F1 W04
Forrás: RM Sotheby's

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

2013-ban igazolt a McLarentől a Mercedeshez, új csapatával először a Hungaroringen állhatott a dobogó tetejére. Most eladó az autója.

Bár Max Verstappen teljesítménye mostanság szinte mindent elsöprő, és talán már ezen a versenyhétvégén, Katarban bebiztosítja harmadik világbajnoki címét, azért a jelenlegi Formula–1-es mezőny legeredményesebb pilótája még mindig a hétszeres aranyérmes brit Lewis Hamilton. Nem kis csapatnál kezdett, eleve a McLaren–Mercedes színeiben mutatkozott be a sorozatban 2007-ben, majd 2013-ban igazolt át mostani istállójához, a Brawn GP-ből lett gyári Mercedeshez.

Első ottani szezonja nem volt kimagasló, mindössze egy futamgyőzelmet tudott aratni, és arra is igen sokáig, egészen a nyári Magyar Nagydíjig kellett várnia. Kimi Räikkönen és a szezon végén negyedik vébécímét ünneplő Sebastian Vettel állhatott fel mellé a pódiumra. Az idén novemberi Las Vegas-i futam előtt az RM Sotheby’s aukciósház azt a versenyautót árverezi majd el, amivel ezt a győzelmet behúzta Hamilton.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Belső nézet az autóról
forrás: RM Sotheby's
A kormány is megvan még, naná!

Természetesen nem csupán azon az egy versenyen láthattuk ezt a konkrét Mercedes F1 W04-et, a 19 fordulóból összesen 14-et ezzel teljesített a brit klasszis. További érdekesség, hogy ebben még 2,4 literes, szívó V8-as dolgozott – ez volt az utolsó év az F1-ben, amikor még ilyen motorokat használtak, 2014-től átálltak az 1,6-os, turbós V6-osokra. Nem túl gyakori, hogy az efféle, nyugdíjazott versenygépek szinte érintetlenül kerülnek új gazdájukhoz, de ebben a kocsiban még a motor és a hajtáslánc többi eleme is megtalálható, dizájnja szintén változatlan maradt a 2013-as szezonhoz képest.

Nem túlzás azt állítani, hogy alapból is ritkaságnak számít egy ilyen árverés, de ha hozzátesszük, hogy ez az egyetlen olyan Hamilton-féle F1-es autó, amely nem a pilóta, a Mercedes vagy Toto Wolff csapatfőnök tulajdonát képezi, akkor már érthető is, miért remélnek a szakemberek 10-15 millió dolláros, tehát akár 5,5 milliárd forintos bevételt. Igaz, ezzel még messze nem lenne esélyes a legdrágább Formula–1-es versenyautó címére: tíz évvel ezelőtt Juan Manuel Fangio 1954-es Mercedese 29,6 millió dollárért (10,85 milliárd forintért) kelt el.

Lapozd át a galériát is!

Galéria / 11 kép

Lewis Hamilton Mercedes F1 W04-ese

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szórakozás

Ezek a filmes helyszínek turistacélpontnak is kiválók

Ráadásul nem is csak a rajongóknak mondanak valamit, hanem a hollywoodi szereptől elvonatkoztatva is gyönyörűek.

Kép
Szórakozás

Újabb 7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Ismét megmutatjuk, miért érdemes egy kirándulás alkalmával hazánk várait megcélozni!

Kép
Stílus

Mit gondolsz? Bevállalnád Jude Law nadrágját idén nyáron?

Jude Law nadrágja bár súrolja a megosztó darabok határát, mégis van benne valami, ami miatt még akár működhet is idén nyáron.

Kép
Életmód

Miért hazudunk, ha tudjuk, hogy ártunk vele?

Sokszor saját magunkat is átverjük, ennek ellenére gyakran élünk ezzel a rossz viselkedésformával.

Kép
Életmód

Mediterrán étrend: egészségesebb életmód a tányérunkon

A mediterrán étrendet gyakran nevezik az egészséges életmód kulcsának, nem véletlenül.

Kép
Szórakozás

7 szuper strand a Balaton partján

Ezekben a helyszínekben tuti nem fogsz csalódni!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!