Halálfejes géppel érkezett a NATO-csúcsra a luxemburgi elnök

Koponya a turné plakátjáról
Forrás: Depeche Mode

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A demokrata párti Xavier Bettel nem lett hirtelen a nemzetközi politika rocksztárja, csak éppen nem volt kéznél másik repülőgép.

Igen szokatlan látványt nyújthatott, amikor egy halálfejjel díszített repülőgépről szállt le Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök, valamint az ország delegációjának többi tagja, így Jean Asselborn külügyminiszter és Francois Bausch védelmi miniszter. A politikusok a vilniusi NATO-csúcstalálkozóra érkeztek a furcsán dekorált géppel, de nem arról van szó, hogy a nemzetközi politika rocksztárjaivá váltak volna, amióta legutóbb mutatkoztak, így sem bőrdzseki, sem acélbetétes bakancs, sem tarajos frizura nem társult a halálfejes matricához.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Így szálltak le a gépről:

Ahogyan azt a Telex is megírta a Blikk és a luxemburgi RTL nyomán, egyszerűen annyiról van szó, hogy a hadsereg gépei, amelyekkel ilyen esetekben általában utazni szokott a küldöttség, éppen használatban voltak. Más megoldást kellett találni, béreltek hát egyet a dán Global Reach Aviationtől. Csakhogy a skandináv cég éppen együttműködésben áll a Depeche Mode együttessel, így pont olyan repülőt tudtak rendelkezésre bocsátani, amelyet a zenészek is használnak márciusban megkezdett, decemberig tartó világ körüli turnéjuk során.

A brit zenekar éppen Rómában tartózkodott, tudták nélkülözni a turnégépet, azon viszont természetesen ott figyel a DM MM felirat, utalva a Depeche Mode nevére és a Memento Mori albumcímre. A koponya a turné egyik plakátmotívuma. Nem az történt tehát, hogy a demokrata párti Bettel, aki egyben a világ első vállaltan meleg miniszterelnöke, ezzel próbált volna valakinek üzenni, esetleg a NATO-csúccsal kapcsolatban állást foglalni. Azért szerencse, hogy nem valamilyen második világháborús filmforgatásról tudtak járművet szerezni, az ott használatos önkényuralmi jelképekkel ellátva.

Hallgass meg egy számot a tavasszal kiadott lemezről:

Akit a politika kevésbé érdekel, a Depeche Mode viszont annál jobban, örülhet, hiszen a brit együttes a hónap végén, július 28-án este nyolc órától a Puskás Arénában is fellép. Ahogy nézem, jegyek még kaphatók.

Videók

Kép
Szórakozás

Leonardo DiCapriónak is vannak kedvenc filmjei, nem is akármilyenek!

Az Oscar-díjas színésznek érdemes lehet adni a szavára.

Kép
Jármű

Negyven éve nem mozdult, most feltámadhat ez a garázslelet Mustang

Ha van amerikai autó, amelyre nagyon lehet vágyni, akkor a Mustang biztosan egy ezek közül. Talán még ilyen állapotban is.

Kép
Szórakozás

Daniel Radcliffe elmondta, melyik Harry Potter karaktert játszaná el

A hét filmben ő alakította a címszereplőt, de ha most kellene választania, van két szereplő, akinek a bőrébe szívesen bújna.

Kép
Életmód

Alabamában már börtön jár a laboratóriumi húsokért

Mind a gyártásuk, mind a forgalmazásuk törvénybe ütközik, elég komolyan büntetik.

Kép
Szórakozás

Amit szinte senki sem szúrt ki! 9 ikonikus filmjelenet, amit egész egyszerűen egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos olyan jelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!