Hogyan nyaral a leggazdagabb egy százalék?

Luxusnyaralás
Forrás: Orva Studio / Unsplash

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Luxusszállodák, jachtok, mediterrán célpontok – ezt keresik azok, akiknek nem kell a filléreket számolni.

A nyaralást nemcsak az egyéni preferenciák határozzák meg, hanem az anyagi lehetőségek is. Persze van az a réteg, amelynek nem kell aggodalmaskodnia, hogy futja-e még egy paradicsomos tésztára a milánói Dóm tér szomszédságában, vagy inkább a kisboltba ugorjon be zsömléért. Az Insiderrel három olyan utazásszervező osztotta meg tapasztalatait, akik a leggazdagabb egy százalék kikapcsolódását készítik elő évről évre.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Pihenés jachtokon

A hajós utazások iránti érdeklődés a koronavírus-járvány ideje alatt ugrott meg jelentősen, de a Covid lecsengése után sem hagyott alább a lelkesedés. Noha az ügyfelek nem elsősorban az oligarcha-stílusú luxus-batárokra vágynak, azért a kényelmet megfizetik. Szeretik az igényes berendezést, a tágas tereket, a napozóteraszokat, és ha vízi sportok kipróbálására is lehetőségük van. A Galápagos-szigeteki Aqua Mare szuperjachtos élményútjai is kedveltek.

Nő egy jachton
forrás: Quan Nguyen / Unsplash
A hajós nyaralás nagyon népszerű

Egy-egy hétre 25 és 90 ezer dollár, azaz 8-30 millió forint is lehet egy ilyen nyaralás, tehát elég nagy a szórás az igényektől függően. De sokan nem csupán egy hétig akarnak pihenni, inkább egy ilyen jachtos móka után kipihenik a fáradalmakat egy luxushotelben, vagy esetleg fordítva, a szálloda után hajóznak ki.

Elvonulni a világ elől

A fényűzésbe és a pezsgésbe is bele lehet fáradni, ezért az ultragazdagok is szeretnek eltűnni a kíváncsi szemek elől, és olyan helyet próbálnak választani, ahol nincs tömeg, nincs zsúfoltság – és nem szép ezt kimondani, de nem nagyon fordulnak elő egyszerű emberek. Így népszerűek ezekben a körökben a privát szigetek, amit egy az egyben ki tudnak bérelni, és nem kell attól tartaniuk, hogy véletlenül más is oda igyekszik. A Le Grand Jardin luxusvilla is ilyen környezetben található, miközben a francia Riviérától, a Côte d'Azur-től sem fekszik túlságosan messze. Egyetlen hétre százmillió forintért lehet a miénk, mégis elég sűrű a naptára.

Az sem ritka, hogy egy utazócsoport kiszemeli magának például Afrikát, ahol aztán egy adott hotel összes szobáját kiveszik, hogy ne kelljen másokkal osztozniuk. Idén például Namíbia és Botswana is sláger, utóbbi esetében az Okavango-deltában nemrég nyílt, tizenkét szobás Xigera szafarihotelbe vágynak, vagy a Mombo Campbe, ahol a vadállatok közelsége a legnagyobb vonzerő. Minden egyes foglalás 65 millió forint fölötti ebben a szezonban.

Görögország a nagy kedvenc

A mediterrán térség talán soha nem megy ki a divatból, de van némi átrendeződés. Mindeddig, immár sok éve Olaszországban nyaraltak a legtöbben az igazán jómódúak közül, de idén Görögország beelőzte. Oké, azért Itáliának sincs oka panaszra, a második helyet még elcsípték. Franciaország és Spanyolország is állandó toplistás.

Párosz szigete
forrás: AXP Photography / Unsplash
A görög Párosz szigete

Ami a görög célpontokat illeti, ott eléggé szigetközpontú a gondolkodás. Míg eddig Míkonosz volt az egyik legkeresettebb, addig az utóbbi időben több feltörekvő helyszín veszi át a stafétát. Párosz szigete az egyik, és pont azért választják egyre többen, mert még egy olyan kort idéz, amikor nem szállták meg a bulizók Görögországot, és nem vált zsúfolttá. Hasonló okból vágynak Míloszra is.

Azért Olaszország sem lett kegyvesztett, az Amalfi-parton például az egyik nyilatkozó szakemberhez csak június elején tizenegy foglalás futott be gyors egymásutánban, kivétel nélkül a 40 millió forintos sávban. Rómában az újonnan létesült, fényűző szállodák csábítóak, mint a luxuscikkeket gyártó Bulgari tavaly nyílt hotelje, valamint a Six Senses Rome, amely idén tavasztól fogad vendégeket, és kínál páratlan fürdőélményt. Szicíliát ellenben kerülik, mivel ott most az ő ízlésükhöz túlzottan is pörög a turizmus.

Forrás: Insider

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Afrikai kisgyermekből nemzetközi fitneszsztár és Will Smith edzője

A fitneszipar az egyik leggyorsabban változó iparág a világon, ahol nem könnyű állócsillagnak lenni. Ulisses Jr.-nak kemény munkával sikerült.

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!