Vadász lőhette meg meccs közben az ír focistát

Röntgenfelvétel
Forrás: Donnacha O'Brien

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Eleinte nem tűnt túl meggyőzőnek a kijelentés, hogy senki nem látott semmit, de így azért hihetőbb.

A Tipperary County Rearcross Football Club és a Ballymackey Football Club az ír labdarúgás egy elég alacsony osztályában mérkőzött egymással január első hétvégéjén. Annyira alacsony osztályban, hogy aligha számolt volna be a meccsükről akár az országos, akár a világsajtó, hacsak nem történik valami nagyon szokatlan és megdöbbentő. De történt: a Tipperary játékosát, Donnacha O’Brient a második félidő tizedik percében lövés érte a karján. Mármint nem labdával, hanem fegyverrel találták el.

Az ijesztő jelenetsor aztán azzal folytatódott, hogy a mentők kezelésbe vették a 32 éves focistát, majd a kórházba siettek vele. Szerencsére nem lett nagyon nagy a baj, nem sokkal később már maga O’Brien is viccelődött azzal, hogy éppen kapura akart lőni, amikor őt lőtték meg. Az ellenfél edzője, Michael Collins viszont riadalmának adott hangot a The Irish Sun cikkében, mielőbbi felépülést kívánva fejtette ki, hogy ilyesmire aztán végképp nem lehet számítani a pályán. Hozzátette, hogy csapataik gyakran találkoznak, mindössze 45 perces autóútra vannak egymástól, a Tipperarynél jó fej emberek vannak, és a létesítményeik is klasszak.

A pályáról nyilvánvalóan azonnal leparancsolták a játékosokat, mindenki nagyon megijedt, nem lehetett tudni, honnan érkezett a lövés. Abból persze, hogy mindenki azt állította, nem látott semmit, akár arra is lehetne következtetni, hogy csak nem szerettek volna belekeveredni valamilyen konfliktusba, azonban a nyomozás jelenlegi állása szerint a rendőrök arra gyanakodnak, hogy a közeli erdőben adhatta le a lövést egy vadász, és a szerencsétlenül eltévedt lövedék fúródhatott a játékos karjába. Arrafelé ugyanis gyakori a szarvasvadászat. Ugyanakkor továbbra is folyik az eljárás, és igyekeznek információt szerezni arról, ki vadászhatott arrafelé, amikor bekövetkezett a baleset.

Bár végül mondhatjuk szerencsésnek is a kimenetelt, hiszen O’Brien nem került életveszélybe, sőt már a kórházból is kiengedték, azért nem szabad elfelejteni, hogy sokkal súlyosabb következményei is lehettek volna a lövésnek, ha létfontosságú szervet ér.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Kép
Stílus

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.

Kép
Jármű

Az 1.9 TDI tényleg örök: egymilliót futott a magyar oktatóautó

A most 82 éves Marika néni még 2007-ben vette a Volkswagen Jettát, amely ma is pöccre indul.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!