A Messi-hatás: megduplázódott az MLS Season Pass előfizetők száma

Messi gólöröme
Forrás: Simon Bruty / Anychance / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az amerikai labdarúgó-bajnokságot több mint kétszer annyian követik a streamingen keresztül, mint Lionel Messi érkezése előtt.

Tavaly decemberben még világbajnokságot nyert Argentínával, idén nyáron viszont úgy döntött, elhagyja az európai topfutballt a valaha volt egyik legnagyszerűbb futballista, Lionel Messi. Az egyesült államokbeli Inter Miamihoz igazolt, és alaposan felpezsdítette a tengerentúli futballéletet. A csapat és a liga (MLS) népszerűsége is jelentősen megugrott: míg a gárdát korábban úgy egymillióan követték az Instagramon, mára 13,5 millióra hízott ez a szám.

De nemcsak ebben, hanem a jegyárakban is megfigyelhető a futballőrület hatása. Június közepére az addig 120 dolláros átlagár bő tízszeresére, 1248 dollárra emelkedett. Ám amellett, hogy aki csak teheti, a helyszínen csodálná Messi játékát, a közvetítések elé is egyre többen ülnek le. Az Inter Miami társtulajdonosa, Jorge Mas egy Twitter-bejegyzésben (oké, ma már X a platform neve) közölte, több mint kétszeresére emelkedett az MLS Season Pass előfizetőinek száma a hétszeres aranylabdás klasszis szerződtetése óta.

Az MLS Season Pass az Apple TV egyik szolgáltatása, ezen keresztül streamelhetik a szurkolók az amerikai élvonalbeli bajnokság, a Major League Soccer mérkőzéseit. Korábban egymillió körüli előfizetője volt a platformnak, most viszont már a kétmilliót is átlépte iparági források szerint. Messi meccseit illetően pedig jelentősen nőtt a spanyol ajkú nézők aránya, ami nem túl meglepő, tekintve hogy eleve argentin játékosról van szó, aki ráadásul az FC Barcelonában töltötte karrierje legnagyobb részét. Amúgy a Season Pass sikerével maga a focista is jól járhat az eddigi hírek szerint, ugyanis állítólag szerződésében szerepel némi részesedés az új feliratkozók által hajtott haszonból.

Messi egyébként kimondottan jól kezdett új csapatában. A Cruz Azul elleni bemutatkozó mérkőzésén, a Ligák Kupájában győztes gólt lőtt, a következő három találkozón pedig egyaránt duplázott, az FC Dallas ellen ráadásul a tizenegyespárbajban is értékesítette a büntetőjét. Az MLS-ben augusztus 26-án, a New York Red Bullsszal szemben szerepelhet először.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!