Michele Morrone – a sármos olasz, aki Bruce Willis helyébe lép

Michele Morrone
Forrás: Dolce & Gabbana

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Dolce & Gabbana arca és a netflixes 365 nap-filmek sztárja veszi át az akciósztár helyét a magyar energiaital-óriásnál. De mit kell róla tudni?

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb akciósztárja, Bruce Willis 2018-ban lett a nemzetközi piacon is komoly szereplőnek számító Hell Energy reklámarca. Azonban az utóbbi években egészségi állapota jelentősen leromlott, először afáziát, majd frontotemporális demenciát diagnosztizáltak nála. A színészettől visszavonult, de a magyar cég még sokáig kitartott mellette. Ám idővel világossá vált, hogy meg kell találni utódját, a napokban pedig hivatalosan is bejelentették, hogy az olasz Michele Morronével dolgoznak majd együtt a reklámkampányokon. De ki is ez a sármos fiatalember?

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Michele Morrone
forrás: Edward Berthelot / GC Images / Getty Images
Michele Morrone a 2022-es Cannes-i Filmfesztiválon

Morrone harminchárom éves, de hogy hol született, arról az internetes források eléggé eltérően emlékeznek meg, észak-olasz származástól kezdve a csizma orrára és sarkára is helyezik szülővárosát. Színészként, énekesként, valamint modellként is ismert. Ezek közül a modellkedés jött számára képbe leghamarabb, azt megelőzően pedig már-már sztereotip módon kertészkedéssel kereste a kenyerét. A színészkedéshez érdekes módon nem valami jófajta akciófilm, vagy egy mély dráma hozta meg a kedvét, hanem a Harry Potter, amit tíz-tizenegy évesen látott először. Akkor érezte, hogy ő is szívesen szerepelt volna benne, és elkezdett kutakodni a filmkészítéssel, színészettel kapcsolatban. Egy kis helyi társulatnál kötött ki, de ténylegesen soha nem tanulta a szakmát, mert Olaszországban elmondása szerint ez igen drága mulatság. Ezt pedig az őt és testvéreit édesapjuk korai halála után egyedül nevelő édesanyjuk nem engedhette meg magának.

A 365 nap: Ma bemutatója
forrás: Brian Dowling / Getty Images / Netflix
Magdalena Lamparska, Michele Morrone, Anna Maria Sieklucka és Simone Susinna a 365 nap: Ma egyik eseményén

Helyette sok filmet nézett, általában kiszúrt magának egy-egy szereplőt, akinek tanulmányozta a munkáját, figyelemmel kísérte minden rezdülését. Főiskola után azzal a határozott vággyal költözött Rómába, hogy színész akar lenni – első ilyen jellegű munkáját egy sörreklámban kapta. Nagyon izgatottan vágott bele, pedig a végtermékben alig volt felismerhető, mert bár élő emberekkel játszatták el a figurákat, végül az egészből animációt csináltak. De ezt sem bánta, mert megnyitotta az utat számára kisebb olasz tévésorozatok apróbb szerepeihez. Az első jelentősebb cím A mediciek hatalma volt, amelynek néhány epizódjában feltűnt, de az áttörést nem a sorozatok, hanem a filmek hozták meg.

Azok közül is a netflixes 365 nap, még 2020-ban. Ahogy mondja, számszerűen is kifejezhető a nagy fordulat, hiszen úgy négyezer Insta-követője volt, míg a premier másnapján arra ébredt, hogy máris 2,6 millióan kedvelik a profilját. Ez egyébként egy lengyel erotikus dráma, amelyben Massimo Torricelli bőrébe bújva főszerepet kapott. Karaktere egy szicíliai maffiavezér, a sztori pedig az ő kapcsolatát követi egy fiatal lengyel nővel. Két folytatása is készült 2022-ben, a 365 nap: Ma és a 365 nap: Egy újabb nap. A trilógiában Anna-Maria Sieklucka a partnere, és saját bevallása szerint vele, valamint a többi kollégával is igazán szoros, baráti viszonyt ápolnak.

A filmezéssel párhuzamosan Morrone modellkarrierje is felfelé ível. Olyan cégekkel dolgozott már együtt, mint a Guess vagy a Dolce & Gabbana. Ebből következik, hogy nem is engedi el magát, az edzés szerves része az életének. Korán kelő típus, általában kiadós reggelivel indítja a napot, és heti négyszer látogat el az edzőterembe. A diétát és a szigorú étrendet ellenben nem viseli el, szeret jókat enni, nem akarja megvonni magától ezt az élvezetet. Testét tetoválások is díszítik, amelyeket már egy ideje nem is számol, de legalább harminc lehet belőlük, leállni nem akar. Három testvére nevét például ő varrta magára. Amúgy nemcsak modellként, hanem tervezőként is próbálja megvetni lábát a divatvilágban.

A zene fontos része az életének, gitározni huszonöt évesen tanult meg autodidakta módon, főleg Youtube-videókból, emellett énekel is. 2020-ban jött ki bemutatkozó stúdióalbuma, a Dark Room, amiből vinyl is készült, majd tavaly követte a Double D.

Noha a 365 nap-filmek bővelkednek intim jelenetekben, a színésznek a forgatás során mindig az az elsődleges, hogy partnerei jól és komfortosan érezzék magukat, ne feszélyezze őket a helyzet. Amíg csak egyetlen apró részlet nincs rendben, nem kezd bele a munkába, mert nem akarja, hogy akár másnak, akár neki rossz élmény maradjon. És hogy mekkora nőcsábász a való életben, talán soha nem derül ki, mindenesetre most egy húszéves influenszerre, Moara Sorióval jár. 2014-ben feleségül vette Rouba Saadeh libanoni stylistot, két gyermekük született, de 2018-ban különváltak. Fiai Bejrútban élnek, szereti velük tölteni a szabadidejét, a család miatt megtanult arabul, és az angolra is ráfeküdt, mert szeretne Amerikában is befutni.

Szívesen játszana Marvel-filmben akár főgonoszt is, de mindenképpen kiszakadna az erotikus töltetű filmek jelentette skatulyából, hogy bebizonyíthassa, több ennél, és megállja a helyét akár akcióvígjátékban vagy történelmi drámában is. Talán jó úton is jár, a Subservience lesz a következő mozija, ebben a sci-fi thrillerben Megan Fox mellett láthatjuk.

(forrás: People)

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!