Óraként is hordhatod a Motorola okostelefonját

Motorola csuklóra hajtogatható telefon
Forrás: Motorola

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy sima összecsukható telefonra már senki nem kapja fel a fejét, de ez azért egészen más. Csak kár, hogy egyelőre úgysem lehet megvenni.

A flipes vagy összecsukható mobiloknak a kilencvenes és kétezres években volt nagy divatja, az első ilyet 1996-ban dobta piacra StarTAC néven a Motorola. Később, az okostelefonok térnyerésével eltűnt ez a megoldás, de az utóbbi időben annyit fejlődött a kijelzők technológiája, hogy újra elkezdtek beszivárogni az összehajtható készülékek.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Mint például a Google Pixel Fold:

Olvasd el ezt is!

Az idei Lenovo Tech Worldön az immár a kínai cégcsoporthoz tartozó Motorola olyasmit mutatott, ami még ezekhez képest is továbbmegy egy lépéssel: az óraként is hordható, csukló köré tekerhető telefont. Képernyője Full HD+ felbontású P-OLED – utóbbi rövidítés azt takarja, hogy a sima OLED-del ellentétben nem üveg, hanem műanyag alapra épül, pont emiatt alkalmas hajlítható és összecsukható eszközökhöz. Normál állapotban amúgy 6,9 colos a kijelző, ilyenkor teljes értékű androidos mobilként működik.

Ha csuklónkra hajtogatjuk, akkor 4,6 hüvelykesre csökken a megjelenítő mérete – mármint ekkora felületen tárja elénk a tartalmakat, információkat. Az viszont egyelőre nem világos, hogy a funkciók is korlátozottabbak lesznek-e ilyenkor. Mindenesetre a gyáriak azt mondják, mesterséges intelligencia vezérelte adaptív technológiával pozicionálja magát megfelelően a képernyő.

Bár kétségkívül izgalmasnak tűnik a koncepció, ez még leginkább csupán kísérlet. A közeljövőben nem lehet arra számítani, hogy tömeggyártásban is megjelennek az ehhez hasonló okostelefonok, de azt azért nem szabad kizárni, hogy idővel viszontlássuk az ötletet.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!