Nincs otthona, a piával küzd az egykori angol futballsztár

Paul Gascoigne
Forrás: Bongarts / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Paul Gascoigne generációja egyik legtehetségesebb játékosa volt, de már akkor is elég balhés életet élt.

Megfordult egyebek közt a Newcastle United, a Tottenham Hotspur és a Lazio csapatában, skót bajnok volt a Glasgow Rangersszel, és az angol válogatott mezét is magára ölthette ötvenhétszer Paul Gascoigne. Sőt, az 1990-es vébén kulcsszerepet vállalt abban, hogy elődöntőbe jutottak.

Azonban a Gazza becenevet viselő, most 56 éves egykori középpályás már aktív játékosként is többször balhékba keveredett, egy 1991-ben elszenvedett komoly sérülés után indult meg a lejtőn. 1998-ban egy iszogatás alkalmával 32 whisky shotot küldött le, ezt követően küldték először elvonóra, de többször visszaesett. Később bipoláris zavart állapítottak meg nála. A hatóságokkal ittas, valamint jogsi és biztosítás nélküli vezetés miatt is meggyűlt a baja.

A High Performance podcastban nemrég mesélt arról, hogy gyakorlatilag hajléktalanná vált, elvesztette otthonát és ügynökénél, Katie Daviesnél húzza meg magát egy vendégszobában. Újra elkezdte látogatni az anonim alkoholisták gyűléseit is, és amikor mégis az alkoholhoz nyúl, rossz napjai vannak. Míg régen vidám részeg volt, addig most már szomorú részeg. Egy szobában vedel, kiüti magát, majd magához térve azt látja, hogy tele a mobilja nem fogadott hívásokkal és üzenetekkel. Úgy érzi, bajba kerül ilyenkor. Bár Davies nem tart otthon alkoholt, a szomszédok és a rajongók gyakran hagynak neki gint a küszöbön. És amikor olyan hangulatban van, megissza. Ha pedig jó napja van, elmegy horgászni.

Arról is beszélt, hogy sokszor, sokan felemlegetik, hogy cserben hagyta csapatait, ám valójában úgy érzi, nem így történt, edzőinek és a szurkolóknak sem okozott csalódást, csakis önmagának. De azt sem a pályán, hanem azon kívül, a piával. A küzdelmet azonban most sem akarja feladni, de néhány éve sírva hívta fel segítségért ügynökét. Ám nagyon sokszor nem tud beszélni problémáiról, érzéseiről, ezeket megtartja magának, ami nyilván nem segít az állapotán.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!