Nincs otthona, a piával küzd az egykori angol futballsztár

Paul Gascoigne
Forrás: Bongarts / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Paul Gascoigne generációja egyik legtehetségesebb játékosa volt, de már akkor is elég balhés életet élt.

Megfordult egyebek közt a Newcastle United, a Tottenham Hotspur és a Lazio csapatában, skót bajnok volt a Glasgow Rangersszel, és az angol válogatott mezét is magára ölthette ötvenhétszer Paul Gascoigne. Sőt, az 1990-es vébén kulcsszerepet vállalt abban, hogy elődöntőbe jutottak.

Azonban a Gazza becenevet viselő, most 56 éves egykori középpályás már aktív játékosként is többször balhékba keveredett, egy 1991-ben elszenvedett komoly sérülés után indult meg a lejtőn. 1998-ban egy iszogatás alkalmával 32 whisky shotot küldött le, ezt követően küldték először elvonóra, de többször visszaesett. Később bipoláris zavart állapítottak meg nála. A hatóságokkal ittas, valamint jogsi és biztosítás nélküli vezetés miatt is meggyűlt a baja.

A High Performance podcastban nemrég mesélt arról, hogy gyakorlatilag hajléktalanná vált, elvesztette otthonát és ügynökénél, Katie Daviesnél húzza meg magát egy vendégszobában. Újra elkezdte látogatni az anonim alkoholisták gyűléseit is, és amikor mégis az alkoholhoz nyúl, rossz napjai vannak. Míg régen vidám részeg volt, addig most már szomorú részeg. Egy szobában vedel, kiüti magát, majd magához térve azt látja, hogy tele a mobilja nem fogadott hívásokkal és üzenetekkel. Úgy érzi, bajba kerül ilyenkor. Bár Davies nem tart otthon alkoholt, a szomszédok és a rajongók gyakran hagynak neki gint a küszöbön. És amikor olyan hangulatban van, megissza. Ha pedig jó napja van, elmegy horgászni.

Arról is beszélt, hogy sokszor, sokan felemlegetik, hogy cserben hagyta csapatait, ám valójában úgy érzi, nem így történt, edzőinek és a szurkolóknak sem okozott csalódást, csakis önmagának. De azt sem a pályán, hanem azon kívül, a piával. A küzdelmet azonban most sem akarja feladni, de néhány éve sírva hívta fel segítségért ügynökét. Ám nagyon sokszor nem tud beszélni problémáiról, érzéseiről, ezeket megtartja magának, ami nyilván nem segít az állapotán.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!