Okosabb lett a Shazam, már mikrofon sem kell neki

Shazam munka közben
Forrás: Guillaume Payen / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Shazam zenefelismerő alkalmazás most már azt is meg tudja mondani, milyen zene szól a Tiktokon, Instagramon vagy Youtube-on.

Bár a Shazam névről mostanság talán a DC szuperhősfilmje jut sokak eszébe, amelynek második része idén jelent meg, azért a többség valószínűleg még mindig egy népszerű zenefelismerő alkalmazásra gondol. Bő húsz éve, 2002-ben indult, akkor még mobilról hívható szolgáltatásként, a kérdéses dal címét a félperces hívás után üzenetben kapta meg a felhasználó. Később letöltőlinket is mellékeltek. Applikációként 2006-ban jelent meg az első verziója, hamar kedvelt lett, 2018-ban az Apple felvásárolta a fejlesztőcéget.

Működése igen egyszerű: gombnyomásra a szoftver beazonosítja a zenét, ami éppen szól a környezetünkben. Feldobja a meghallgatás lehetőségét, valamint néhány olyan alapinfó, mint a kiadás éve és a műfaj mellett akár az adott előadó közelgő koncertjeit is ajánlja. Csak annyira van szükség mindehhez, hogy az eszköz a mikrofonon keresztül jól „hallja” a számot.

Az Apple azonban most egy új frissítéssel tovább okosította az appot. Immár olyan külső alkalmazásokban is hasznát vehetjük, mint mondjuk a Tiktok, az Instagram és a Youtube. Nyilván nem arról van szó, hogy mondjuk Youtube-on hallgatom az ACDC-től a Highway to Hellt, ő meg nagy kegyesen megmondja, hogy tényleg az szól. Hanem amikor egy bármilyen videó vagy filmrészlet alatt megtetszik a zene, könnyen kideríthetem, mit hallottam pontosan.

Szintén újdonság az Auto Shazam funkció, amelynek célját nem nehéz kitalálni. Ha bekapcsoljuk, akkor külön utasítások nélkül felismeri azokat a zenéket, amik a fent említett alkalmazások használata közben megszólalnak. A címeket szépen gyűjtögeti a háttérben, el is mentve azokat, így ha utólag eszünkbe jut, hogy valamelyik nagyon tetszett, könnyen visszakereshetjük. A Shazam továbbra is ingyenesen letölthető.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Afrikai kisgyermekből nemzetközi fitneszsztár és Will Smith edzője

A fitneszipar az egyik leggyorsabban változó iparág a világon, ahol nem könnyű állócsillagnak lenni. Ulisses Jr.-nak kemény munkával sikerült.

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!