Vajon Taylor Swift vagy Beyoncé turnéja nagyobb durranás?

Montázs a két énekesnővel
Forrás: Lisa Lake / TAS23 / Getty Images / TAS Rights Management (Taylor Swift) és Kevin Mazur / WireImage / Parkwood / Getty Images (Beyoncé)

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Promóció

Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A valaha volt legnagyobb bevételű koncertturnék zajlanak éppen, de melyik énekesnő dobása a nagyobb?

A szemünk láttára íródik a zenetörténelem, két gigantikus koncertturné zajlik éppen: Taylor Swift márciusban kezdett bele a The Eras Tourba, amely a tervek szerint jövő novemberben zárul, míg Beyoncé májusban indította a Renaissance World Tourt, amelynek a befejezése jelen állás szerint idén októberben várható. A becslések szerint mindkettő bőven egymilliárd dollár fölötti bevételt hoz, az egyetlen kérdés az lehet, melyikük éri el hamarabb ezt a számot.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Egyes számítások szerint Beyoncénak a kétmilliárd is meglehet:

Egy turné nagyságát persze nemcsak ez az egy mutató, nem kizárólag a bevétel mutatja meg, rengeteg másik megközelítésből is lehet vizsgálni a kérdést. A két díva fellépései olyan hírességeket is megmozgattak már eddig, mint Paul McCartney, Ariana Grande, Nicole Kidman, valamint a nyár legnagyobb filmslágerét rendező Greta Gerwig, valamint az érintett városok gazdasági életét is felpezsdítették. A CNN a számok nyelvére fordította a turnékat.

Taylor Swift a jutalmakkal sem spórolt:

Míg Taylor Swift összesen huszonkét országban áll színpadra, addig Beyoncé csupán tizenkettőbe látogat el, előbbi 146 koncertet ad, utóbbi 56-ot. A sztahanovista érdemrend ezek alapján Swiftnek jár. Az ő bulijaira amúgy olcsóbban is lehet elvileg jegyet szerezni, 49 dollárról (17 ezer forintról) indultak a belépők, míg Beyoncé esetében 62 dollár (22 ezer forint) volt a legolcsóbb, ám a másodlagos piacon már 3801, illetve 1062 dollár (1,3 millió, illetve 375 ezer forint) az átlagár. Őrület, mekkora szorzót lehet rápakolni, ha valaki nagyon szeretne bejutni, de hivatalos forrásból már nem tudta biztosítani a lehetőséget. A túlzott terhelés miatt lehalt jegyértékesítési portálok tekintetében az állás: 1-2.

Míg Swiftnek tizenöt háttértáncosa van, addig Beyoncé mögött huszonketten adnak bele mindent, hogy baromi jól nézzen ki a show. Előbbi sztárnak tizenegy különböző előzenekar melegíti be a közönséget, köztük a Paramore, Sabrina Carpenter, Beabadoobee és Gayle, utóbbi ellenben hivatalosan nem szerepeltet ilyesmit a programjában, bár néhány helyen vendég-DJ-k előzték meg a nagy durranást. Amúgy átlagosan 44, illetve 34 számot énekeltek el, 195, illetve 150 percig tartottak a koncertek, tizenhárom, valamint kilenc átöltözéssel.

Néhány további adattal, érdekességgel és a fenti információkkal megtöltött infografikáért érdemes meglátogatni a CNN oldalát.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Promóció

Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban

Kép
Jármű

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Szórakozás

Nem bűnbak: milyen szezont fut Szoboszlai Liverpoolban?

A magyar válogatott csapatkapitánya hihetetlenül erősen kezdett új csapatában, de az utóbbi időben többször is céltáblává vált.

Kép
Szórakozás

38 év után dőlt meg a diszkoszvetés világrekordja

Az eddigi csúcs 1986 óta volt érinthetetlen, most nem is akárki múlta felül: Mykolas Aleknának édesapja is ebben a sportágban remekelt.

Kép
Életmód

Drogkeresőként megbukott – kiváló mentőkutya lett

Roger, a nyolcéves labrador legutóbb a tajvani földrengés túlélőinek felkutatásán dolgozott.

Kép
Életmód

90 kilót dobott le John Goodman – ez a titka

A színész elhatározta, hogy minőségibb életet akar élni, és kitartóan halad is ezen az úton.

Kép
Szórakozás

„Csak a nézettség kedvéért nem tudok leülni senkivel beszélgetni” – Interjú az Adom a napom műsorvezetőjével, Geszti Péterrel

Április 15-én visszatért a képernyőkre a VIASAT3 közkedvelt reality talkshow-ja, az Adom a napom, melyben hazai hírességek mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Az új részek kapcsán Geszti Péter műsorvezetőt kérdeztük.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!