Taylor Swift lett az év embere a Time magazinnál

Taylor Swift a 2023-as MTV VMA-n
Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

1927 óta ítélik oda a címet, eddig olyanok nyertek, mint Mahatma Gandhi, Adolf Hitler, Winston Churchill, vagy II. János Pál.

Az amerikai Time magazin 1927 óta minden évben megválasztja az Év emberét – a díj története során ez nem mindig számított feltétlenül pozitív elismerésnek, ugyanis azt igyekeztek időről időre megjelölni, aki az adott esztendőben a legnagyobb hatású cselekedeteket hajtotta végre, a legjelentősebb befolyást gyakorolta. Így lehetséges, hogy az első alkalommal az Atlanti-óceánt elsőként egyedül átrepülő Charles Lindbergh, később mások mellett Mahatma Gandhi, Winston Churchill, koronázása évében II. Erzsébet, vagy éppen II. János Pál és Ferenc pápa is elnyerte a díjat, de máskor meg Adolf Hitlert, esetleg Sztálint választották.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Nem mindig egyetlen személyt neveztek meg: 1956-ban a névtelen magyar szabadságharcos, 1960-ban az amerikai tudósok, 1975-ben az amerikai nők, 1982-ben a számítógép, tavaly pedig Volodimir Zelenszkij és Ukrajna lelke lett a Time Person of the Year. Idén ismét érdekes és talán vitatott győztest avattak: a 33 éves énekesnőt, Taylor Swiftet. Az mondjuk kétségtelen, hogy elképesztően nagy hatása van nemcsak a zenére, hanem a gazdaságra is, elég, ha csak az ötmilliárd dollárt termelő The Eras Tourra gondolunk, vagy a munkásságához kapcsolódó rajongói termékekre.

Az esélyesek között rajta kívül szerepeltek a hollywoodi sztrájkolók, Hszi Csin-ping kínai és Vlagyimir Putyin orosz elnök, az OpenAI menesztett, majd visszahívott vezérigazgatója, Sam Altman, a Donald Trumppal szemben eljáró ügyészek, az idén megkoronázott III. Károly király, Barbie (nyilván a mozikat meguraló film miatt), illetve Jerome Powell amerikai jegybankelnök.

Taylor Swift úgy fogalmazott a magazinnak:

Minden eddiginél büszkébbnek, boldogabbnak, kreatívabbnak és szabadabbnak érzem magam.

Idén két másik címet is odaítéltek: az év vezérigazgatója lett Sam Altman, az Év sportolója pedig Lionel Messi, aki valószínűleg azért került fel a radarjukra, mert az USA-ba igazolt, jelenleg az Inter Miamit erősíti.

Videók

Kép
Szórakozás

Most akkor a Fekete Lovag egy űrhajó vagy egy kődarab?

Megoszlanak a vélemények róla, mi is haladhatott el a Föld mellett óriási sebességgel.

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!