Terápiás aligátorral akart bejutni a baseballmeccsre

Aligátor
Forrás: Ansie Potgieter / Unsplash

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A philadelphiai férfi szerint érzelmi támogatást kap az aligátortól, ezért akarta magával vinni a mérkőzésre. Nem engedték be.

Ha terápiás állatról van szó, akkor elsőként kutyákra - különösen labradorra vagy golden retrieverre - szoktunk gondolni, Magyarországon esetleg még a lovak kapnak gyakran ilyen szerepet. Amerikában viszont egy időben eléggé elharapódzott a dolog, mindenféle kiképzés nélküli állatokkal is bepróbálkoztak az emberek, így akár repülőgép fedélzetére is szerették volna feljuttatni disznójukat, pávájukat, kígyójukat, meg bármi mást, ami éppen eszükbe jutott. Ezekről rendszerint azt állították, hogy érzelmi támogatást nyújtanak nekik (emotional support animals). 2020-ban aztán a közlekedésügyi hatóság szigorításokat is vezetett be emiatt, a repülők fedélzetére immár kizárólag képzett segítőkutyákat lehet magunkkal vinni.

Most nem a tömegközlekedésben, hanem egy sporteseményen próbálkozott be valaki viszonylag extrémnek mondható választással. A philadelphiai Joie Henney az aligátorával, Wallyval együtt nézte volna meg a Phillies és a Pittsburgh Pirates közötti MLB baseballmérkőzést. Természetesen nem engedték be a stadionba, hiába tartotta pórázon az állatot.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Noha arrafelé éppen legális aligátort tartani – Henney hét éve viseli gondját Wallynak –, a Citizens Bank Park biztonsági előírásai nem teszik lehetővé a belépést efféle hüllőkkel. Ahogy hivatalos honlapjukon közölték, a terápiás kutyákat, valamint szolgálati állatokat szívesen látnak, akkor is, ha még kiképzés alatt állnak. Minden mást viszont tilos bevinni.

Az aligátor gazdája amúgy korábban három évtizeden át hüllőmentéssel foglalkozott, és azt mondja, Wally teljesen más mint bármelyik fajtársa. Soha nem mutatta agresszió jeleit, nem is igazán értik, miért. Gyakran megöleli az állatot, sőt még egy ágyban is szoktak aludni. Ennek ellenére azért érthető, hogy a többi szurkoló nem feltétlenül szeretne a nézőtéren tudni egy ilyen ragadozót.

(A borítókép illusztráció.)

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!