Mégsem tudja a Cybertruck, amit Musk beígért?

Tesla Cybertruck
Forrás: Tesla

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Úgy tűnik, a hosszú várakozás végén egy kis keserűséget is kapnak a vevők, legalábbis akiknek lényeges a terhelhetőség és a vontatási kapacitás.

Elég kemény dolog lehet Tesla Cybertruck-vevőnek lenni, mert nem elég, hogy a 2019-es premier óta sorra jöttek a halasztások és újabb ígéretek. Aztán nemrég kiderült az is, hogy egy évig nem adhatják el az elektromos pickupot, mert akkor fizethetnek a gyártónak, sőt feketelistára is kerülhetnek. Sokan persze mindezek ellenére is epedve várják az autót, nem is csoda, hiszen elég komoly tudással bír Elon Musk ígéretei szerint. Ma este pedig ünnepélyesen át is adják az első példányokat.

Viszont most a Cybertruck Owners Club (igen, van ilyen) nevű fórumon bukkant fel egy poszt, amelyből kiderül, hogy bizonyos tekintetben elmarad majd a várakozásoktól. A hozzászóló egy San Diegó-i Tesla-szalonnál fotózott le egy táblát, amelyen a modell néhány adata szerepel, bent a kereskedésben egy kiállított Cybertruckot is meg lehet nézni. A számokból az látszik, hogy a plató terhelhetősége akár 2500 font, azaz 1,13 tonna, miközben ennél majdnem fél tonnával többet, 1,58-at ígértek be 2019-ben. Vontatni 11 ezer fontot, átszámolva 5 tonnát képes, a korábban mondott 6,35 helyett. Nyilván némi ingadozás a kiviteltől – főleg a villanymotorok számától – függően még elképzelhető.

Azért ezekkel az értékekkel sem kell szégyenkeznie a Cybertrucknak. A konkurensek közül a Rivian R1T csupán 800 kilóig terhelhető, vontatási képességei megegyeznek a Tesláéval, a Ford F–150 Lightning platóját pedig a legcombosabb variáns esetében is csak 1,01 tonnáig rakodhatjuk, ráadásul utóbbival maximum 4,5 tonnát húzhatunk. Ha hinni lehet a híreknek, a Stellantis még odapörkölhet Musknak: a Ram 1500 REV esetében 1,22 tonnás platót és 6,35 tonnás vontatást lengettek be.

Csak összehasonlításképpen: ami az idehaza is megszokott, belső égésű motoros pickupokat illeti, azok rakodási kapacitása zömében 1-1,1 tonna közötti, míg utánfutót 3-3,5 tonna körül tudnak húzni.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Szórakozás

Leonardo DiCapriónak is vannak kedvenc filmjei, nem is akármilyenek!

Az Oscar-díjas színésznek érdemes lehet adni a szavára.

Kép
Jármű

Negyven éve nem mozdult, most feltámadhat ez a garázslelet Mustang

Ha van amerikai autó, amelyre nagyon lehet vágyni, akkor a Mustang biztosan egy ezek közül. Talán még ilyen állapotban is.

Kép
Szórakozás

Daniel Radcliffe elmondta, melyik Harry Potter karaktert játszaná el

A hét filmben ő alakította a címszereplőt, de ha most kellene választania, van két szereplő, akinek a bőrébe szívesen bújna.

Kép
Életmód

Alabamában már börtön jár a laboratóriumi húsokért

Mind a gyártásuk, mind a forgalmazásuk törvénybe ütközik, elég komolyan büntetik.

Kép
Szórakozás

Amit szinte senki sem szúrt ki! 9 ikonikus filmjelenet, amit egész egyszerűen egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos olyan jelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!